Kültür Seyahat

31 Temmuz 2023

Anadolu yakasının atan kalbi Kadıköy'e hoş geldiniz! Marmara Denizi'nin kıyısında konumlanmış bu hareketli ilçe kendi içinde harmanladığı zengin tarihi ve modern kültürüyle sanatseverlere, yeni tat arayışındakilere, tarih meraklılarına ve daha nicesine sonsuz deneyimlerin kapısını aralıyor. İstanbul'un gözdesi Kadıköy'de sanal bir tur yapıp görülmesi gereken yerleri inceleyelim.

Moda: Sahilin Şarkısı

Turumuza etkileyici caddeleri ve nefes kesen manzarasıyla akıllara kazınmış Moda ile başlıyoruz. Moda sahil şeridinde sakin bir yürüyüşe çıkabilir, denizin ve adaların manzarasında kaybolabilirsiniz. Şirin bir piknik yapmak veya gün batımı izlemek için de ideal bir konum Moda. Hazır buradayken farklı konsept kafeleri, butik mağazaları ve bohem atmosferin içinde kaybolmayı da unutmayın.

Kadıköy-1

Kadıköy Pazarı

Kadıköy'e gidip de Kadıköy Pazarı'na uğramadan ayrılmak olmaz. Bu hareketin hiç durmadığı pazar alanında rengarenk tezgahlarında geleneksel Türk seramiğinden son moda ve birbirinden farklı tarz kıyafetler, el emeği ürünler sergileniyor.

Moda Sahil Parkı

Eğer şehrin gürültüsünden sığınabileceğiniz sakin bir kaçamak yeri arıyorsanız rotanız artık belli! Moda Sahil Parkı yeşillikler içinde kaybolacağınız, keyif dolu anlar yaşayacağınız bir alan. Kafanızı dinleyip stresten uzaklaşabileceğiniz sessiz bir köşe olan Moda'da ister müzik eşliğinde manzarayı izleyin, dilerseniz de bir kitap eşliğinde temiz havanın keyfini sürün.

Tarihi Miras: Barok ve Bizans Mimarisi

Tarih tutkunları dikkat! Kadıköy sokaklarında hiç tahmin etmeyecekleri kadar etkilenecekleri mimarilerle karşılaşabilirsiniz. Nefes kesici Barok tarzıyla Haydarpaşa Tren Garı, Doğu Ekspresi'nin olduğu günlere göz kırpıyor. Gar şu anda tam anlamıyla kullanılabilir halde olmasa da İstanbul'un mağrur raylı altyapı mirasını gözlere seren bir hatıra olarak Kadıköy'de bulunuyor. Kadıköy Yunan Ortodoks Kilisesi de Bizans döneminden bugüne taşıdığı döneminin muhteşem mimarisiyle görenleri etkileyecek farklı bir yapı.

Kadıköy-3

Kadıköy Sinema Sahnesi: Bir Film Severin Cenneti

Canlı sinema kültürüyle film meraklılarını mest eden Kadıköy sinema severler için de kendini ön plana çıkarıyor. Semt, yerel ve uluslararası filmleri sergileyen birkaç bağımsız sinema salonuna ev sahipliği yaparak alternatif sinema deneyimi arayan sinema severler için bir merkez haline gelmiş halde. Beyin zorlayan belgesellerden sanat filmi başyapıtlarına kadar sunulan çeşitli film seçkisi beyaz perde açlığını doyurmak isteyenler için hazırda bekliyor.

Sokak Sanatı: Capcanlı Bir Galeri

Sokakları yetenekli yerel sanatçılar için canlı kanlı bir tuval niteliğinde olan Kadıköy için yaratıcılığın göbeği de diyebiliriz. Semtte dolaşırken şehrin çağdaş kültürünü ve sosyal havasını anlatan duvar resimleri ve grafitiler gibi sokak sanat eserlerine göz attığınızda hak vereceksiniz. Dinamik sanat sahnesi semtin ilerici ruhuna tanıklık etmekte ve sanatçıları ile sokak sanatı tutkunlarını kendine çekmekte.

Kadıköy-5

Lezzet Şöleni: Bir Gastronomik Macera

Birbirinden başarılı restoran, kafe ve sokak lezzeti satıcısıyla harmanlanmış sokaklarında gezerken ağzınızın sularının akmasına şimdiden hazırlanın çünkü Kadıköy sizi karşı konulmaz kokuların sardığı sokaklarında ağırlayacak! Lahmacun ve börek gibi geleneksel tatlardan tutun da suşi veya pizza gibi Dünya mutfağından çıkma tatların da hazırlandığı bölgede aradığınız her türden lezzeti bulmak mümkün. Deniz ürünlerine ekstra bir ilgisi olanlar için Kadıköy Balık Pazarı'na uğramalarını ve taptaze ürünleri denemelerini de önermeden geçmeyelim.

Moda İskelesi: Denize Açılan Geçit

Hiç Moda İskelesi'nden bir feribota atlayıp ve Prens Adaları'na gittiniz mi? Bu büyüleyici adalar araba egzozlarından, trafikten ve haliyle stresten uzak bölgeler ve bir günübirlik geziyle bile yemyeşil doğal güzellikleri ve tarihi konakları keşfederek ambiyansın tadını çıkarma fırsatını ayağınıza seriyor. Adaların içinde en büyüğü olan Büyükada'yı keşfetmek için bisiklete atlayabilir veya sadece deniz kenarında keyifli bir yürüyüşle kendinizi şımartabilirsiniz.

Kadıköy-2

Kadife Sokağı: Bohem Esintisi

Alışık olduklarımıza nazaran biraz tuhaf kaçan kafeleri, vintage dükkanları ve sanat galerileriyle Kadife Sokağı, bohem ruhun bir yansımasına benziyor. Türk kahvenizi yudumlarken yerel sanat ve kültür ajandasına dalarak gevşemeniz için mükemmel bir durak olan Kadife Sokak, akşamları canlı müzik performansları ve açık sahne geceleriyle hayat buluyor. Böylelikle de yeni yeteneklerin kendilerini sergilemeleri için şans kapısını aralıyor.

Fenerbahçe Parkı: Deniz Kenarında Huzurlu Bir Mola

Gezintimizi Fenerbahçe Parkı'nda sonlandıralım. Denizi gören geniş, yemyeşil bir alan olan Fenerbahçe Parkı gün batımının karşısında huzurlu bir piknik, sabahın erken saatlerinde yapılacak ferahlatıcı bir koşu için veya aklınıza size huzur veren ne geliyorsa gerçekleştirmek için ideal ve İstanbul'da az bulunan yerlerden birisi. Boğaz'ın ve Prens Adaları'nın muhteşem manzaraları karşısındaki kafelerden bir fincan kahve eşliğinde doğanın tadını çıkarın.

Fenerbahçe

Siz Kadıköy'e veda ederken tarih, kültür ve modernitenin benzersiz harmanıyla dolu değerli anılar da sizinle beraber ayrılacak. Kalabalık bir sokak arasında çayınızı yudumlarken, derin düşüncelere dalıp gitmişken veya deniz kenarında onlarca mutfaktan çıkma gurme lezzetlerin tadına varırken size ev sahipliği yapacak olan Kadıköy İstanbul seyahat deneyiminize silinmez bir iz bırakacak. Çantanızı hazırlayın ve İstanbul'un kalbine inmeye hazırlanın!

Zaman Yolculuğunu Anlatan En İyi 10 Film
Teknoloji

Zaman Yolculuğunu Anlatan En İyi 10 Film

Bilim kurgu yazarları açısından eşsiz bir kaynak niteliği taşıyan zamanda yolculuk fikri üzerinden sayısız film çekildi. Zamanın sınırlarını aşan…

Devamını Oku
Bir Uçuşta Yanınıza Mutlaka Almanız Gerekenler
Tips

Bir Uçuşta Yanınıza Mutlaka Almanız Gerekenler

Eğer el bagajınızda tam bir “Uçuş Kiti” hazırlamadıysanız, uçuşunuz yorucu ve zor geçebilir. Biz de iyi bir uçuş geçirmeniz için yanınıza almanız…

Devamını Oku
Jumbo Jet Çağı
Teknoloji

Sivil Havacılıkta Büyük Değişim: Jumbo Jet Çağı

Uluslararası havacılık otoritelerine göre her sene 4 milyarın üzerinde insan seyahat etmek için uçakları tercih ediyor. Bu sayının 2030 yılına dek 8…

Devamını Oku