Kültür Seyahat

1 Haziran 2022

Yaz mevsimine resmi olarak giriş yaptığımız Haziran ayı birbirinden keyifli etkinliklerle dolu. İstanbul, her ay olduğu gibi bu ay da tiyatro, sinema, sergi,  konser, atölye, festival, müzikal gibi kayıtsız kalamayacağınız pek çok etkinlikle sizleri karşılıyor. Şehrin nabzını tutan keyifli etkinlikler içerisinde hem ruhunuza hem de kulağınıza iyi gelecek sayısız seçenek bulunuyor.  Güneşin yaydığı sıcaklığı ve enerjiyi iliklerinize kadar hissedeceğiniz İstanbul Haziran etkinlik rehberini sizler için derledik.

Haziran Etkinlik

Haziran Ayı Tiyatro Etkinlikleri

Bir Delinin Hatıra Defteri Metin Zakoğlu

Bir şizofrenin iç dünyasının anlatıldığı "Bir Delinin Hatıra Defteri" oyunu Metin Zakoğlu interaktif ve modern yorumuyla yeniden sizlerle buluşuyor. Dünyanın bu en avangard mekanında Evde Tiyatro'da yerinizi almak için acele edin.

Bir Delinin Hatıra Defteri oyunu Metin Zakoğlu'nun "Gogol Hırsız" sözüyle başlıyor. Sonra işler karışıyor ve Zakoğlu seyircileri aniden oyuna katarak bana ait ama çalınmış dediği hikayelerinin kahramanları yapıyor. Bir yerlerde duran adamı bölüm başkanı, önünde oturan kızı sevgilisi Sofya, kenarlarda duran başka bir kadını hizmetçisi Mavra olarak görmeye başlıyor.

Tarih: 2- 27 Haziran 2022, 21:00

Yer: İstanbul Evde Tiyatro

Bilet: Biletinial

Tut Elimden Rovni

Tut Elimden Rovni, sezonun son oyunu olarak karşınıza çıkıyor. 1970 yılında Aziz Nesin tarafından kaleme alınan ''Tut Elimden Rovni'' oyunu, akrobat bir çiftin iletişimsizliğe rağmen süren evliliklerini konu alıyor. Aziz Nesin, Mela ve Rovni karakterlerinden yola çıkarak tüm ikili ilişkileri ''denge'' unsuru ile birer cambaza benzetiyor.

Tarih: 4 Haziran 2022, 15:00

Yer: Ataköy Yunus Emre KM Müşfik Kenter Sahnesi

Bilet: Biletinial

Otelde Cinayet

İki perdelik kara komedi Otelde Cinayet oyunu, kahkaha, ihanet ve cinayet planlarıyla örülü bir aşk üçgenini konu alıyor. Sam Bobrick ve Ron Clark tarafındna kaleme alınan oyunda Mitchell Lovell ve Arlene Miller birbirlerini deliler gibi seven bir çift olarak karşınıza çıkıyor. Fakat birbirlerine deliler gibi aşık olan çiftimizin bir problemleri var: Arlene’nin kocası Paul Miller. İki sevgilinin Paul’ü ortadan kaldırmak için kurdukları cinayet planı, komik ve bir karmaşık bir duruma dönüşüyor.

Tarih: 10 Haziran 2022, 20:30

Yer: Watergarden Performans Merkezi Duru Ataşehir

Bilet: PASSO

Yaşamaya Dair

Nazım Hikmet'in ölümünün 54. yıldönümü için Genco Erkal'ın uyarlayıp yönettiği Yaşamaya Dair oyunu ünlü şairin Bursa Cezaevi’ndeki yaşamı, eşi Piraye Hanım’a olan tutkusu, sürgün yılları ve vatan hasretini konu alıyor. Müzikli gösteri sizler için sahnelenmeye devam ediyor.

Tarih: 15 Haziran 2022, 20:30

Yer: Trump Sahne

Bilet: Biletix

Haziran Etkinlik-2

Haziran Ayı Konser Etkinlikleri

%100 Metal Sunar: Dream Theater - Devin Townsend

Müziğin yaşayan efsanelerinden Dream Theater, Top Of The World turnesi kapsamında onları uzun zamandır özlemle bekleyen dinleyicileri ile buluşuyor. Kariyerine binlerce konser, 15 milyondan fazla albüm satışı, 2 Grammy adaylığı sığdıran Dream Theater her albümüyle Türkiye’deki progresif müzik dinleyicisini etkilemeyi başarıyor. Başarılı grubun 2022 Avrupa turnesinde yeni şarkılarını bir kez daha sahne şovuyla taçlandıracağı ve Progresif rock dehalarından Devin Townsend’in çok özel konuk sanatçı olarak yer alacağı bu konseri kaçırmayın.

Tarih: 1 Haziran 2022, 18:00

Yer: KüçükÇiftlik Park

Bilet: Biletix

Yasmin Levy

Ladino müziğinin enfes ve tutku bir vokal stiline sahip Yasmin Levy, yeniden dinleyicileriyle buluşuyor. Sefarad ve latin ezgilerinin kullanıldığı Kulüp dizisi soundtracklerinde şarkıları yer alan Yasmin Levy, Türk ezgilerini de kullanarak dinleyicilerini farklı bir müzikal yolculuğa davet ediyor.

Tarih: 8 Haziran 2022, 21:00

Yer: Zorlu PSM- Turkcell Sahnesi

Bilet: Biletix

CanOzan

Son günlerde adını sıkça duyduğumuz genç yetenek CanOzan, akustik parçalarıyla sahne alıyor. Biletler tükenmeden yerinizi ayırtın ve konsere hazır olun.

Tarih: 24 Haziran 2022, 19:30

Yer: İf Performance Hall Beşiktaş

Bilet: Biletix

GezginFest 2022

Kilyos Gümüşdere Plajı’nda gerçekleşecek olan Gezgin Fest'te Hayko Cepkin, Selda Bağcan, Sefo, Ozbi, Gripin, Perdenin Ardındakiler, Çakal, Reckol, Hedonutopia, Necati ve Saykolar, Motive ve daha sonra açıklanacak bir çok isim Gezgin Fest'te sahne alıyor.

Tarih: 24- 25- 26 Haziran 2022, 10:00

Yer: Gümüşdere Plajı

Bilet: Biletinial

Haziran Etkinlik-3

Haziran Ayı Gösteri Etkinlikleri

İlker Gümüşoluk - Tek Kişilik Gösteri - Stand up

15 Yıldır Türkiye’nin her köşesinde 1000’den fazla gösteri yapan İlker Gümüşoluk, hayata dair birçok tespitini seyircileriyle buluşturuyor. Komedyen, özellikle YouTube kanalında yayınladığı skeçlerle ciddi bir seyirci kitlesine ulaşmıştır.  Tek kişilik gösterisiyle haziranda sizlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Tarih: 12 Haziran 2022, 17:00

Yer: Profilo Kültür Merkezi Batı Alternatif Sahne

Bilet: Biletix

TuzBiber Stand- Up

2015 yılından itibaren düzenlediği Açık Mikrofon geceleri ile sahnelerinde stand-up komedi yapmak isteyen herkesi ağırlayan TuzBiber, düzenlediği özel gecelerde komedyenleri seyirciler ile buluşturmayı başarmıştır Dijital platformlarda içerik üretmeye devam eden ve Türkiye'de stand-up komedi kültürünün yaygınlaşması amaçlayan TuzBiber, sahnesinde komedyenleri ağırlamaya devam ediyor.

Tarih: 30 Haziran 2022, 20:00

Yer: Dada Salon Kabarett

Bilet: Biletix    

Yerebatan-0
Kültür Seyahat

2022’de En Çok Ziyaret Edilen Müzeler

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı ve büyükşehir belediyelerine bağlı olan müze ve ören yerleri, 2022 yılında yaklaşık…

Devamını Oku
Ağustos kültür sanat-23
İyi Yaşam

Ağustos İstanbul Kültür Sanat Rehberi

Tatil planlarınıza başlamak için özel günleri beklemenize gerek yok! Yazın en sıcak dönemine yavaşça veda ettiğimiz son ay Ağustos'ta İstanbul…

Devamını Oku
Burgazada-0
Kültür Seyahat

Ada Sahillerinin En Güzeli: Burgazada

“Bir gün doğup büyüdüğüm topraklardan ayrılmak zorunda kalsaydım, vatan diye en çok yüreğim sızlayarak özleyeceğim yer Burgazada olurdu…

Devamını Oku