Kültür Seyahat

1 Haziran 2022

Plajları ile ünlü Posillipo, volkanik bir adacık olan Nisida Adası, yanardağı ile bilinen Vesuvius Doğal Parkı, pizzaların ana vatanı ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan mutfağı ve 7 kalesi ile tarih kokan Napoli’yi adım adım tanımaya ne dersiniz? Doğal güzelliklerinin yanı sıra görülecek müzeleri, gösterişli Barok stili mimarisi, Orta çağ manastırları ile Napoli, görülmeye değer güzellikte bir şehirdir. Gelin beraberce adım adım Napoli şehrinin güzelliklerini tanıyalım.

Napoli Şehrinde Görülmesi Gereken Güzellikler

Roma ve Milano’dan sonra İtalya’nın üçüncü büyük şehri olan Napoli’de bulunan muhteşem bir manzaraya sahip olan Castel dell'Ovo Ada Kalesi, antik Roma eserlerine ev sahipliği yapan Napoli Ulusal Arkeoloji Müzesi, Orta Çağ'a ait görkemli Nuovo Kalesi, büyüleyici manzarası ile Vezüv Yanardağı, Piazza del Plebiscito Meydanı, görkemli tasarımı ve mimarisi ile Napoli Kraliyet Sarayı, görülecek yerlerin başında yer alıyor.

Napoli-1

Ayrıca İtalyan sanatçıların eserlerinin sergilendiği Museo e Real Bosco di Capodimonte Sanat Müzesi, tarihi San Gennaro Antik Mezarları, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Caserta Sarayı, muhteşem Capri Adası, Avrupa’nın en eski lirik opera binalarından biri olan San Carlo Tiyatrosu, ziyaret için es geçilmeyecek noktalardan.

Napoli’de Unutulmayacak Şarap Tadım Turu

Napoli’nin içinde bulunduğu Campania Bölgesi, şarap ve yemekleri ile ünlüdür. Volkanik topraklarının, şarap üretimi için son derece elverişli olduğu bilinen Napoli’de bulunan Vezüv Yanardağı, zengin ve meşhur şarap çeşitleri ile şarap severlere ev sahipliği yapıyor. Genellikle yarım gün kadar süren şarap tadım ve üzüm bağları turları, Napoli’de tercih edilen bir aktivitedir. Bu tur sayesinde yerel Napoli şaraplarının nasıl yapıldığına şahit olup lezzetli tadımlar yapabilirsiniz.  

Tarihi Napoli Yer Altı Tünelleri Turu

Yaklaşık 2400 yıllık bir tarihe sahip olan Napoli Yeraltı Kenti, şehirde görülmesi gereken lokasyonlardan biridir. Şehrin en dikkat çekici ve en ilginç bölgelerinden biri olan yeraltı kenti, Napoli’nin merkezinde yani tam kalbinde bulunuyor. Kemerler, mağaralar, Roma tiyatro kalıntıları, Yunan - Roma tarihi su kemerleri, 140’a yakın merdivenle inilen yerler, tarihi Napoli yeraltı tünelleri turunda görülebilecek güzelliklerdendir.

Napoli-2

Napoli Körfezi Çevresinde Cruise Gezisi

Napoli’den körfeze açılmak için pek çok seçeneğiniz bulunuyor fakat özellikle romantik bir cruise turu seçmek isterseniz, gün batımında, muhteşem bir manzarada Napoli körfezinde bir gezi tercih edebilirsiniz. Etraf yavaş yavaş kararmaya başlarken, şık villalar, tarihi kaleler ve gece ışıkları yakılmış küçük köyler, gözünüze daha bir başka görünecektir. Bu güzel manzaraların içerisinde Castel dell'Ovo sahil kalesi, Villa Imperiale Pesaro saray evi gibi eşsiz güzellikler bulunuyor.

Napoli Plajlarında Güneşin ve Denizin Keyfini Çıkarın

Gitmişken Napoli plajlarında tatilin keyfini doyasıya çıkarın, hiçbir şey düşünmeden bu güzellikleri yaşayın. Büyük iki kayalık manzarası ve turkuaz suları ile Gaiola Plajı, dağların hemen kıyısında konumlanan taşlık ama temiz Baia Trentaremi Plajı, birbirine yakın olan Miseno ve Miliscola plajları, evlerin önünden direkt denize girilebilen Spiaggia di via Posillipo Plajı, kumlu ve hareketli Lido Enea Plajı, Napoli’de keyifle deniz ve güneşin tadına varılacak noktalardan.

Capri Adası’nda Kendinizi Şımartın

Napoli’ye kadar gelmişken, Hollywood’un ünlüsü ve estetik olarak muhteşem güzellikteki Capri Adası’na mutlaka ayak basın. Yat sahipleri için bir cennet olarak kabul edilen ada, pek çok sebeple ünlü.

Napoli-3

Büyüleyici Capri’de, üst seviyedeki alışveriş hayatı, leziz ve kaliteli yemekleri, dünyaca meşhur mavi mağarası Blue Grotto, mutlaka görülmesi ve yaşanması gerekenlerden. Rakipsiz güzellikteki manzaralara şahit olmak için günlük yat turuna çıkmayı, kesinlikle ihmal etmeyin.

Napoli'de Gece Hayatı

İtalya’nın en hareketli gece hayatına sahip olan Napoli’de yüksek sayıda öğrenci sayısı, her gece barları ve kulüplerin dolu bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Canlı bir gece hayatına sahip Piazza Bellini Bölgesi ile geceye başlayabilirsiniz. Daha sakin bir gece hayatı için Bourbon Street Jazz Kulübü, çılgın eğlence için ise plajdaki ünlü kulüp Arenile di Bagnoli tercih edilebilir. Meydanın köşesindeki barlardan birinden karton bir bardakta içeceğinizi kapıp takılmak ise burada bir gelenektir.  

Napoli Şehrinde Alışveriş Keyfi

Dünyaca ünlü markalardan yerel hediyelik alışveriş keyfine kadar, her bütçeye uygun ne ararsanız Napoli’de mevcut. Şehirdeki en uzun alışveriş caddesi olan Via Toledo’dan başlayın. Burada, sayısız butik ve zincir markaları bulabilirsiniz. Bu bölgeye yakın olan Via Chiaia’da ise lüks markalardan ve şık giyim mağazalarından dilediğiniz alışverişi yapabilirsiniz. Ayrıca antikaya ve el sanatlarına ilginiz varsa Via San Gregorio Armeno Caddesi, son derece idealdir.

Napoli Şehrinde Ne Yenir, Ne İçilir?

Tabi ki Napoli mutfağı deyince pizzanın anavatanında, ilk olarak pizza yemekten başka bir şey düşünülemez. Bazı kişiler, bu tadın hamurla alakalı olduğunu savunurken, bazı kesim de bunun sadece doğru miktarda mozzarella peyniri ve tatlı domatesle ilgili olduğunu iddia ediyor.

Napoli-4

Midye, sarımsak, acı biber, maydanoz, zeytinyağı ile hazırlanan Impepata di Cozze, hamsi ve kaprinin başrol oynadığı Puttanesca Usulü Spagetti, akciğer ve dalakla yapılan meşhur sokak lezzeti Cuoppo, Paskalya’nın meşhuru Pastiera tartı, ilk olarak tadılması gerekenlerden. Ayrıca Napoli’ye gitmişken meşhur Bufalo Mozzarellası, hamurla kızartılarak hazırlanan kızarmış pizza Pizza Fritta, leziz Napoli köftesi, Güney İtalya’nın meşhuru yani limon likörü LIMONCELLO, denenmesi gereken diğer lezzetlerdendir. Bu eşsiz lezzetlerle, Napoli’de keyfinize keyif katın.

Napoli İçi Ulaşım Bilgileri

Metro, tramvay, otobüs, troleybüs, nehir taksileri, kablolu tren gibi toplu taşımanın yer aldığı şehirde, geniş bir ulaşım ağı bulunuyor. Napoli’de en yaygın olarak kullanılan toplu taşıma ise, diğer İtalyan şehirlerine ve Avrupa’nın diğer şehirlerine de bağlantıları bulunan otobüslerdir.

Kültür Seyahat

Dünyanın En İlginç Festivalleri

Bir ülkeyi tanımanın en keyifli yollarından biri de o ülkenin festivallerinden birine katılmak olsa gerek. İşte dünyanın en ilginç festivallerinden…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

İtalya'nın 10 Popüler Sokak Lezzeti

Bir ülkeyi tanımanın en iyi yollarından birinin sokak lezzetlerini tatmak olduğunu düşündüğümüzden, en lezzetli İtalyan atıştırmalıklarının peşine…

Devamını Oku
camino-0
Kültür Seyahat

Dünyanın En Ünlü Yürüyüş Rotaları

Sporu keşifle birleştirmek, hiç bilmediğiniz coğrafyalarda farklı zorluk etaplarına sahip rotaları adımlamak ve bunu dünyanın dört bir yanından gelen…

Devamını Oku