Kültür Seyahat

12 Nisan 2022
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2022

Paylaşmanın, birlik olmanın, yardımlaşmanın ayı, on bir ayın sultanı Ramazan geldi, hoş geldi.

Biz en önemli insani değerlerimizi yeniden hatırlar ve paylaşmanın güzelliğini dolu dolu yaşarken, güzel ülkemizin dört bir yanında da bu anlamlı aya uygun birbirinden özel etkinlikler yapılıyor. Özellikle bazıları var ki, tam da "Ah nerede o eski Ramazanlar" diye iç geçirenlerin yüreklerini titretiyor. İşte şimdi İstanbul Havalimanı'ndaki etkinliklerden bahsetmenin tam sırası.

Ramazan Etkinlikleri-1

Mutluluğun paylaştıkça çoğaldığı düşüncesinden hareketle, misafirlerinin Ramazan coşkusuna çeşitli etkinlikler ile ortak olan İstanbul Havalimanı, Karagöz-Hacivat'tan pamuk şekere kadar eski Ramazan atmosferini yeniden canlandırıyor.

2021 ve 2022 senelerinde "Air Transport Awards" ödülleri de başta olmak üzere pek çok ödülün sahibi ve dünyanın en yoğun havalimanlarından biri olan İstanbul Havalimanı’nda gerçekleşen Ramazan etkinliklerine gelin beraberce bir göz atalım.

Ramazan Ruhu İstanbul Havalimanı'nda Yaşanıyor        

Geçmiş Ramazanları yaşamak, genç misafirleri eski Ramazan adetleriyle tanıştırmak, doyasıya eğlenirken çocuklarınızı da bu eğlencelere ortak etmek, bu ayın kutsallığını bilen ve ona göre etkinlikler düzenleyen İstanbul Havalimanı’nda mümkün. 

​​​​Ramazan Etkinlikleri-2

Orta Oyun karakterleri Kavuklu ve Pişekar’dan Karagöz Hacivat Gölge Oyunu'na, ünlü Davulcu Ali Kuka’dan Tahta Bacak karakterine, gölge, kukla ve meddah oyunlarından, Fenerci ve Kedisi’ne, ney ve kanun gibi çeşitli müzik dinletilerinden eğlenceli danslara kadar, özlediğiniz tüm etkinlikleri bulabiliyorsunuz. Tüm bunların yanı sıra pamuk şeker, macun ve şerbet gibi geleneksel ikramlar da özellikle çocukların gönlünü fethediyor. Çocuklar bu rengarenk ve lezzetli ikramların tadına baktıktan sonra, yine onlar için özel olarak hazırlanmış oyun alanında dönme dolap ve atlı karınca gibi oyuncakların keyfini sürerken, büyükler de İstanbul Havalimanı bünyesindeki Ahşap Oyma Atölyesi ve Geleneksel Türk Ebru Sanat Atölyesi gibi tarihimizi hatırlatan sanat etkinliklerini izleyebiliyor ve katılabiliyorlar.

Ramazan Etkinlikleri-3

Ramazan Ayı Denilince Akla Gelen Aktiviteler

Ramazan dendiğinde büyük küçük hepimizin aklına ilk olarak Karagöz ve Hacivat gelir. Türk-Osmanlı tiyatro tarihinin önemli başrol oyuncularından olan Karagöz ve Hacivat Gölge Oyunu, tarih boyunca özellikle Ramazan eğlencelerinin geleneksel misafirleri olmuşlardır. Özellikle bu dönemde şerbet, macun ve pamuk şeker gibi, yine eski zamanları hatırlatan yiyecek ve içecekler de bu kutsal ayın simgeleri haline gelmiştir. İftardan sonra düzenlenen kanun ve ney dinletileri, oruç sonrası hem bünyeyi hem ruhu dinlendirir.

Karagöz

Ramazan ayının anlamını ve güzelliklerini anımsatan bu geleneklerimiz, gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen havalimanındaki sayısız misafire de bunu hatırlatması bakımından son derece önemli. Bir tarafta etkinliklerle mutlu olan çocuklar, bir tarafta renkli ikramlarla karşılanan ve geleneklerimize şahit olan yabancı yolcular, bir tarafta da günün yorgunluğunu ve yolculuk stresini bir nebze olsa da renkli görüntülerle atmaya çalışan yerli yolcular... Çalışanlar dahil herkesin yüzünde mutlu bir gülümsemeye sebep olan bu etkinlikler gerçekten de Ramazan'ın ruhuna yaraşır güzellikte.

Macun

Ramazan Etkinlikleri, İstanbul Havalimanı’nın Hangi Bölgelerinde Gerçekleşiyor?

Yolcularını mutlu etmeyi kendine görev edinen İstanbul Havalimanı'nın neresinde hangi etkinlik var diyenlere hemen açıklayalım. Birbirinden güzel etkinlikler, 1. Bölge G Üst Kat, 2. Bölge G2, 3. Bölge AB Knuckle, 4. Bölge İstanbul Yazısı ve 5. Bölge Diamond olmak üzere havalimanın beş farklı bölgesinde gerçekleşiyor. Ramazana özel bir şekilde atmosfer yaratılıp süslenen havalimanında, bazı aktiviteler, dolaşan ekiplerce 7’den 77’ye tüm yolcuların ilgisini çekecek şekilde düzenleniyor.

Buraya tıklayarak, bu etkinliklerle ilgili detaylı takvime ulaşabilirsiniz.

sihirbaz

Sayısız Ödüle Layık Görülen İstanbul Havalimanı Hakkında Bilmediklerimiz

Kıbrıs, Kosova, Sırbistan, Sudan, Makedonya, Pakistan, Bulgaristan, Moldova, Katar, Bosna Hersek ve Katar gibi ülkelerden cumhurbaşkanları ve başbakanlar gibi üst düzey bir katılımla 29 Ekim 2018 tarihinde kapılarını misafirlerine açan İstanbul Havalimanı, 76,5 milyon metrekarelik bir alanda 90 milyon yolcu kapasitesine sahiptir. Açılmasıyla Türk havacılığında yeni bir çığır açan İstanbul Havalimanı, ülkemiz adına aldığı ödüllerle, modern tasarımı ve mimarisi ile sayısız yolcuya, aksamadan hizmet vermenin haklı gururunu yaşıyor. Nisan 2019’dan Nisan 2022 tarihine kadar yaklaşık 124,949,237 yolcuya hizmet verilen havalimanı, 262 uçuş noktasına birbirlerine kavuşmayı bekleyen yolcularını taşıyor. ‘Travel and Leisure’ dergisi tarafından düzenlenen ‘World’s Best Awards 2021’ anketinde, ‘Dünyanın En İyi 10 Havalimanı’ sıralamasında 91.7 puan alarak ikinci sırayı almayı başaran İstanbul Havalimanı, ziyaretçilerine sunduğu teknolojik altyapı ve olanaklarla, sayısız ödüle layık görülerek, müşteri memnuniyetini her daim üst sıralarda tutuyor.

Ramazan Etkinlikleri-6

Bu vesile ile tüm İslam dünyasının Ramazan bayramını kutluyor ve sevdiklerinizle birlikte geçirebileceğiniz daha nice güzel Ramazan bayramları diliyoruz.

Etkinlik 24-0
İyi Yaşam

Ocak'24 İstanbul Kültür Sanat Rehberi

Yeni bir yıla adım attığımız şu günlerde İstanbul'un etkinlik takvimi de yeni yıl coşkusuna uygun şekilde hayli dolu ve coşkulu. Ocak'ta…

Devamını Oku
galata-0
Kültür Seyahat

İstanbul Mart Etkinlik Takvimi

Havalar yavaştan ısınmaya başlarken enerjimiz de bir yandan artıyor. İstanbul’da yaşayanlar için İstanbul Mart ayı etkinlik takvimi şimdiden heyecan…

Devamını Oku
Bebek-Yeme İçme
Yeme İçme

Ne Yesek: Bebek Sahili’nin Yeme-İçme Mekanları

Bebek’in nezih mekanlarında Boğaz manzarasına karşı bir öğle yemeğine çıkmak veya kahvenizi yudumlamak, hafta sonu İstanbul’da yapılabilecek en…

Devamını Oku