İyi Yaşam

5 Şubat 2021
Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2022

İstanbul Havalimanı’nda Antikor ve Antijen Testleri Uygulanmaya Başladı

Açıldığı ilk yıl itibariyle hem sahip olduğu benzersiz mimari ve üstün teknolojisi ile hem de sunduğu üst düzey yolculuk deneyimiyle küresel bir aktarma merkezi olan İstanbul Havalimanı, aldığı Covid-19 önlemleriyle de öne çıkıyor. Yaz aylarından beri PCR testi merkezi bulunan havalimanında Antikor ve Antijen test uygulamalarına da başlandı.

• Yolcularına 7/24 hizmet veren İstanbul Havalimanı Test Merkezi’nde artık PCR testinin yanı sıra Antikor ve Antijen testleri de yapılıyor. Merkezde Antikor ve Antijen testlerinin sonucu hızlı bir şekilde öğrenilebiliyor. 

• Gidilecek ülkenin aldığı Covid-19 tedbirleri kapsamında istenilen testleri İstanbul Havalimanı’ndaki test merkezinde yaptırmak mümkün olabiliyor. 

• İstanbul Havalimanı içerisindeki test merkezi 5.000 metrekarelik alanda hizmet veriyor. Bu merkezde günde 10.000’den fazla test yapmak mümkün. Günlük 12.000 adet test yapılabilir. Şu anda günde yaklaşık 1500 test yapılabiliyor ve PCR testleri 2-4 saat arasında sonuçlanıyor.

• Özellikle gidecekleri ülke Covid-19 testi talep eden yolcular bu merkezde testlerini kolaylıkla yaptırabiliyor.

• Yaptırılan testlerin sonuçları İstanbul Havalimanı içerisindeki laboratuvarda hazırlanıyor.

İstanbul Havalimanı Test Merkezi 7/24 Hizmetinizde!

İstanbul Havalimanı terminali içerisinde 5.000 metrekarelik PCR test merkezi yolcularımıza 7/24 hizmet vermektedir. Bu merkez, günde 20.000’den fazla test yapabilme kapasitesine sahip. Test merkezinde PCR, Antikor ve Antijen testlerinizi yaptırabilir, birden fazla test yaptırabileceğiniz sağlık kuruluşu sayesinde sıra beklemeden sonuçlarınızı hızlıca öğrenebilirsiniz.

Türkiye’ye giriş yapacak yolcularımız, tek kurumsal site olan 'register.health.gov.tr' adresi üzerinden Türkiye’ye Giriş Formu'na ücretsiz olarak erişebilmektedir.

​Test merkezi ile ilgili detaylar aşağıdaki gibidir:

  • PCR testi 1.5 saat içinde sonuçlanır,
  • Antijen testi 20dk içinde sonuçlanır,
  • Antikor testi 45 dk içinde sonuçlanır,
  • Nakit veya kredi kartı ile ödeme yapılabilir,
  • Whatsapp’tan sonuçlarınızı hızlıca öğrenebilirsiniz.
  • Test hizmeti veren sağlık kuruluşları:
  • Şafak Sağlık Grubu
  • Biotest
  • TRG Uluslararası Sağlık Hizmetleri

​İstanbul Havalimanı’nda PCR Test Süreci

Covid-19 PCR testini yaptırmak için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir.

​1. "Test yaptırmak istiyorum" butonuna tıklayarak, sıra numaranızı alınız.
2. Nakit veya kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz.
3. Gişeden kayıt yaptırarak barkodunuzu alınız.
4. Numune verme bölümüne geçerek numune verebilirsiniz.
5. Test Sonucunu almak için numaratörden ‘‘Test sonucu almak istiyorum’’ butonunu tıklayarak sıra numarası almanız gerekmektedir.
Yolcuların daha önce koronavirüs (COVID-19) geçirip geçirmediklerini kontrol etmek için yaptırabilecekleri Antikor testi (kan testi) ile kişinin hasta olup olmadığını tanımlayan Antijen testlerini bu test merkezinde yaptırarak hızlıca sonuçlarına ulaşabileceklerdir.

Nerede Test Yaptırabilirim?

Testler doğrudan İstanbul Havalimanı’nda, Gelen Yolcu katı 14 Numaralı çıkış kapısının bulunduğu test merkezinde yapılmaktadır. PCR, Antikor ya da Antijen testi yaptıran yolcular, işlemleri için herhangi bir hastaneye gönderilmezken, testler İstanbul Havalimanı’nda kurulan laboratuvarlarda sonuçlandırılıyor.

Test Sonuçlarına Nasıl Ulaşabilirim?

TC vatandaşları, enabiz.gov.tr​ e-nabız sistemine giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan "Tahlillerim" sekmesindeki Covid-19 sonucu hanesine tıklayarak test sonucunu öğrenebilirler.
Yabancı yolcularımız ise test sonuçlarını, test yaptırdıkları alandaki danışmalardan çıktı alarak öğrenebilmektedir.

İstanbul Havalimanı’nda Covid Önlemleri

İstanbul Havalimanı’nda koronavirüs tedbirleri kapsamında yolcular ve çalışanlar için tüm önlemler alınmıştır. Detaylı bilgi için Covid-19 sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. ​

Konuyla ilgili daha fazla bilgiye bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz: https://www.istairport.com/tr/duyurular/istanbul-havalimani-test-merkezi-7-24-hizmetinizde

***Seyahat ederken bizim de güvenlik anlamında alabileceğimiz önlemler yok değil. Bunların neler olduğunu öğrenmek için Seyahat Ederken Güvende Kalmak İçin 5 İpucu (Covid-19 Önlemleri) yazımızı okumanızı öneririz.*** 

antikor

Sosyal Medya İçin Öneriler
Tips

Sosyal Medyayı Verimli Kullanmak İçin Öneriler

İnternetin tarihî, yaygınlaşmasından çok daha geriye gidiyor. 1900’lü yılların ikinci yarısına damga vuran “şöhret” kelimesinin tanımını kısa bir…

Devamını Oku
Konser-ocak-0
İyi Yaşam

İstanbul Ocak Kültür-Sanat Takvimi

İstanbul yeni seneyi yepyeni ve birbirinden keyifli aktiviteler ile karşılamaya hazırlanıyor. Soğuk havaya aldırmadan o konser senin, bu tiyatro…

Devamını Oku
antikor-antijen
İyi Yaşam

İstanbul Havalimanı’nda Antikor ve Antijen Testleri

Hem sahip olduğu benzersiz mimari ve üstün teknolojisi ile hem de sunduğu üst düzey yolculuk deneyimiyle küresel bir aktarma merkezi olan İstanbul…

Devamını Oku