Kültür Seyahat

19 Kasım 2020
Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2022
Berlin Kent Rehberi

Soğuk Savaş’ın en çok hissedildiği yerlerden biri olan Berlin, tarihi dokusu ve sağladığı birçok gezi olanağı ile günümüzde en çok tercih edilen destinasyonlardan biridir. Aynı zamanda şehir doğu-batı sentezinin çokça hissedildiği Avrupa şehirlerinin başında gelmektedir. Gitmeden önce Almancanız konusunda sıkıntı yaşamamak için belirli başlı kelimeleri öğrenmekte fayda var fakat İngilizce konusunda çok sıkıntı yaşamayan bir ülke. Türklerin de Almanya’da en fazla popülasyonunu bulundurduğu şehirlerden olan Berlin, Türkiye’de yaşayanlar için en güzel seyahat seçeneklerden biri olabilir.

Konaklama

Konaklama bir gezgin için en önemli konuların başında gelir. Bizim tavsiyemiz, ulaşım konusunda rahat etmek için şehir merkezine yakın konaklama yeri seçmeniz. Berlin’in her ne kadar belirli bir şehir merkezi olmasa da Alexanderplatz’i merkez olarak kabul edebiliriz. Buradaki en güzel ve uygun fiyatlı diyebileceğimiz Hotel ve Hosteller, 

• MEININGER Hotel

• St Christopher's Inn

• Heart of Gold Hostel

• ONE80° Hostel

• The Student Hotel

• Hotel Forsthaus

Ulaşım

Ulaşım olarak en fazla kullanılan yöntemlerden biri metro yani U-Bahn. A, B ve C olarak bölünmüş zone’ları, 173’ten fazla durağı ile istediğiniz yere rahatlıkla gidebilirsiniz. Hafta içi gece 1.30’a kadar, hafta sonu da 7/24 servis vermektedir. Bunun dışında bir de S-Bahn bulunuyor, bu sistem daha çok yerel bölgelere giderken kullanılıyor. 

Geçtiğimiz yıllarda daha fazla popülerleşen bisiklet kullanımı Berlin’de şu an en çok tercih edilen ulaşım araçlarından biri halini aldı. Öyle ki son zamanlarda artan bisiklet kiralama ve değişim programları bu talebin artmasında bir etken halini almıştır. Bu uygulamalardan bazıları; Byke, Donkey Republic, Lidl Bikes, Lime Bikes, mobike, nextbike, obike ve ofo.

Görülmesi Gereken Yerler

Öncelikle bir turist olarak nerelere gidebileceğinize değinelim. Berlin’de görülmesi gereken ilk yerlerden biri 2. Dünya Savaşından beri bizimle olan Mitte bölgesindeki Brandenburg Kapısı. Daha sonra, Bebel Platz bölgesini gezerken aynı zamanda St. Patrick KatedraliBerlin State Opera Binası ve Humboldt Üniversitesi binasını görmek mümkün. 

blog

Bir sonraki durak ise Reichstag. Bu bina Adolf Hitler’in de zamanında hükmünü sağladığı parlamento binasıdır ve hala aktif olarak Almanya meclisinin toplandığı yerdir.

blog

Berlin denilince akla gelen ilk yerlerden Berlin Duvarı, yıkımından sonra anı olarak görebilmeniz için bir kısmı bırakılmıştır. Duvar şu an “Dünyanın en büyük açık hava müzesi” olarak geçmektedir ve yapılan grafitiler ile görebileceğiniz bir müze halini almıştır. İleride torunlara anlatılabilecek bir anı bırakmak için gidip görmenizi tavsiye ederiz.

blog

Yeşillik ve doğa severler için önerimiz Tiergarten Parkı’dır. Berlin’in en popüler şehir parkı olan Tiergarten, Berliner’ların rahatlamak için gittiği yerlerin başında gelir. S-Bahn ile kolayca Tiergarten durağında inerek ulaşım sağlanabilir.  Potsdamer Platz ise Tiergarten Parkı’na çok yakın bir yerde bulunur ve günümüz Berlin’i için şehir merkezi olarak geçer. 

Bizce Berlin’de gezip görmeniz gereken 2 önemli anıt mevcut. Tarih boyunca yaşanan büyük kayıplarından dolayı bu iki anıt Almanlar için oldukça önemlidir. İlki Holokost Anıtı. Mitte’de bulunan bu anıt Nazi Almanya’sında yaşamını kaybeden Yahudi vatandaşlar adına mimar Peter Eisenman tarafından 19.000m2 gibi çok büyük bir alana tasarlanmıştır. 

Diğer bir anıt ise Neue Wache anıtı. Under the Linden yolunda bulunan bu anıt görenleri derinden etkileyecek bir ortama ve anlama sahiptir. Anıtta görebileceğiniz “Bir anne ve ölü oğlu” heykeli savaşın negatif yönlerine, savaşta hayatını kaybetmiş çocuklara ve kayıplara ithaf edilmiştir.

Alışveriş merkezi severler için ise KaDeWe(Kaufhaus Des Westens) önerebileceğimiz en fazla ürün ve markanın bulunduğu lüks alışveriş merkezi. Bunun dışında Mall of Berlin, Bikini Berlin ve Alexa Mall gezilip görülmesi gereken alışveriş yerleri arasındadır. 

Dominik-0
Kültür Seyahat

Vizesiz Keşif: Dominik Cumhuriyeti

Çoğumuz onu Survivor isimli yarışmayla tanıdık ama tropik ormanları, egzotik bitki çeşitliliği ve büyüleyici doğal güzellikleri ile Dominik…

Devamını Oku
Berlin Kent Rehberi
Kültür Seyahat

Her Gezginin Rotasında Olmalı: Berlin Kent Rehberi

Soğuk Savaş’ın en çok hissedildiği yerlerden biri olan Berlin, tarihi dokusu ve gezi olanakları ile günümüzde en çok tercih edilen destinasyonlardan…

Devamını Oku
Ucuz tatil (0)
Tips

Ekonomiyi Önemseyenlere: En Ucuz Tatil Önerileri

Zamanımız belli, bütçeler ve tatil fiyatları belli. Artık zaman, ekonomi devri ve tatilin de en ekonomik ve ucuz olanını yapma vakti. O zaman, en…

Devamını Oku