Kültür Seyahat

23 Ağustos 2021
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2022

Dünyanın en nefes kesici başkentlerinden biri olan Moskova, kesinlikle ziyaret edilmeyi hak eden önemli şehirlerden birisidir. Gerek ekonomisi gerek sanat eseri anlamındaki tarihi yapıları gerekse sayısız sanat eserleri ile Rusya’nın başkenti Moskova, yaklaşık 12 milyon nüfusa ev sahipliği yapmaktadır. Tiyatro severler, bale tutkunları, sanat hayranları ve tarih meraklıları, Moskova’da vakit geçirmekten büyük keyif alacaklardır. Kızıl Meydan, Kremlin Sarayı, Puşkin Müzesi, Bolşoy Tiyatrosu, Aziz Vasil Katedrali, Gorki Kültür ve Dinlence Merkez Parkı, dünyaca ünlü Moskova metrosu, nefes kesici Beyaz Geceleri ve sayısız müzesi ile bu şehre aşık olmamak elde değil. 

1

Muhteşem Müzeler ve Büyüleyici Tarihi Yapılar, Moskova’yı Ziyaret Etmek İçin Önemli Bir Sebep

Tarihin nefesini ensenizde hissedeceğiniz birbirinden göz alıcı müzeler ve tarihi yapılar, Moskova’da sizi bekliyor. Bu müzelerden bazılarına göz atalım. Rembrandt, Botticelli, Van Gogh, ve Picasso gibi ustaların ustaları sanatçıların eserlerinin sergilendiği Puşkin Müzesi, devrimden önce Rus Çarlarının yaşadığı yer olarak bilinen ve Rusya’nın ikonik simgelerinden olan Kremlin Sarayı, UNESCO Dünya Mirası listesinde olan ve bunu fazlasıyla hak eden Kızıl Meydan, Rusya’nın en önemli ziyaret edilecek noktalarındandır. 

Moskova’nın önemli turistik noktalarından olan Bolşoy Tiyatrosu, 1850’lere kadar giden tarihi ile opera, bale, tiyatro gibi sayısız kültürel aktiviteye ev sahipliği yapmıştır. Moskova’ya kadar gidip te Boşloy Tiyatrosu’nda bir gece geçirmemek asla düşünülemez. Kızıl Meydan’da bulunan Aziz Vasil Katedrali, tarihte kazanılan sekiz zafer ve sekiz kubbe ile taçlandırılmıştır. Bu kulelerden en uzunu hemen hemen 65 metre yüksekliğinde olan Katedrali inşa eden mimar için, halk arasında bu mimariyi tekrar yapmaması için kör edildiğine dair bir söylenti bile yayılmıştır. 

Sovyet Rus yazar Maksim Gorki anısına inşa edilen Gorki Kültür ve Dinlence Merkez Parkı, Moskova Nehri’nin kıyısında manzaraları, buz pateni ve tekne turu gibi çeşitli aktiviteleri ile ziyaretçilerini fazlasıyla mutlu edecek bir merkezdir. Bu park, ayrıca dünyada en çok ziyaret edilen parklar sıralamasına girmesiyle de ün yapmıştır. 

Geçmişi 1890’lara Dayanan Tarihi alışveriş Merkezi Gum ise Moskova’yı Ziyaret İçin Bir Diğer Neden 

Resmi olarak açıldığı zaman Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi ve Moskova’nın simgesi olan Gum, dar pasajları, alışveriş caddeleri, Londra merkez tren istasyonunu andıran mimarisi ve ortaçağ Rus mimarisini bir arada barındırır. Dışarıdan asla bir alışveriş merkezi görüntüsünü andırmayan bu noktada, ünlü Gum Çeşmesi, tarihi yapısını koruyan efsane sineması, baharda gerçekleşen Çiçek Festivali, zamana meydan okumuş mağazaları ve yılbaşı zamanında Kızıl Meydan’da kurdukları buz pateni pisti mutlaka görülmesi gerekenlerden. 

2

Şehrin Ünlüsü Arbat, Moskova’nın En Büyüleyici Sokağı

Kızıl Meydan’a 30 dakikalık yürüyüş mesafesinde olan Arbat Sokağı, turistik dükkanları, leziz restoranları, alışveriş mağazaları ve renkli sokak sanatçıları ile çoğu kısmında yaya yolu kullanılarak meraklılarını ağırlıyor. Bu sokakta yaşayan ve çalışan sayısız sanatçısı ve tarihi binaları ile Arbat Sokağı, Moskova’nın en önemli turistik merkezlerinden biri olmuştur. 

Moskova Gece Hayatı, Şehri Ziyaret Etmek İçin Önemli Bir Artı

Moskova Nehri’nde teknede bir akşam yemeğine ve eğlenceye ne dersiniz? Moskova, karanlık çöktükten sonra barlar, kulüpler, konserler ve partiler, hayal edemeyeceğinizden fazlasını size vat ediyor. Lüks ve trend bir semt olan Tverskoy, birinci sınıf restoranları, önemli kokteyl barları ve kulüpleri ile şehrin en iyi gece hayatına sahne oluyor.

Moskova’ya Gitmek İçin Vize Gerekiyor mu?

İşte önemli bir soru daha çünkü ülkemizden diğer ülkelere seyahat ederken bizler için önemli bir kriter de vize istenip istenmemesidir. Vize gereken ülkelere ziyaret etmek için hem birçok evrak istenmekte hem de vize ücreti alınmaktadır. 2019 senesinde Rusya ile yapılan anlaşma gereği Hizmet ve Hususi pasaport olarak bilinen Yeşil ve Gri pasaport sahipleri, ülkeye vizesiz giriş hakkına sahip olmuştur. Fakat Umumi yani Bordo pasaport sahiplerinden, diğer ülkelere nazaran daha az evrakla başvuru yapmakla beraber halen ülkeye girişte vize talep edilmemektedir. 

3

 

1
Yeme İçme

Tatlıdan İçeceklere: Moskova’da Mutlaka Tadılması Gerekenler

Farklı çevresel, sosyal, coğrafik, ekonomik ve tarihi faktörlerin etkisi altında oluşmuş Rus mutfağının, diğer hiçbir ülkenin mutfağına benzemeyecek…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Moskova’ya Gitmek İçin Nedenler

Gerek ekonomisi gerek sanat eseri anlamındaki tarihi yapıları gerekse sayısız sanat eserleri ile Rusya’nın başkenti Moskova, yaklaşık 12 milyon…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Hem Ekonomik Hem Rahat: Moskova’nın En İyi Otelleri

Moskova'da tatil çok ucuz sayılmaz, tabi konaklama da öyle. Yine de iyi bir araştırmayla hem konforlu hem de ekonomik oteller bulabilmeniz…

Devamını Oku