Yeme İçme

25 Eylül 2020
Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2022

Dünyanın muhtemelen en kozmopolit şehri olan New York, kuşkusuz en çok merak edilen yerlerden birisi. Gitmeseniz bile filmlerden ve televizyon programlarından dolayı dünyanın en iyi yemeklerini, en çeşitli eğlencelerini ve en ilginç kokteyllerini orada bulabileceğinizi bilirsiniz. Hangi alanda olursa olsun New York, dünyanın en ünlü mekânlarına ev sahipliği yapıyor. Ancak bilen bilir, New York’ta özellikle pastaları, kekleri, çörekleri, börekleri ile ünlü birçok pastane vardır. Eğer siz de mutfakta bunlara meraklıysanız ve değişik tatlılar peşinde koşuyorsanız buyurun New York’un en güzel pastanelerine bir göz atalım. 

pastane 1

Breads Bakery’de Babka

Eğer sizin için de Seinfeld televizyonun unutulmaz karakterlerinden biriyse Babka tatlısını mutlaka biliyorsunuz demektir. Dizinin 5’inci sezonunun 13’üncü bölümü çikolatalı ve tarçınlı bu geleneksel Yahudi tatlısına ayrılmıştı. Bu tatlıyı merak ediyorsanız çeşit çeşit babka’yı barındıran Breads Bakery’i ziyaret edebilirsiniz. Başka tatlar da var ama özellikle bu babka tatlılarını denemenizi öneririz. Bu eşsiz pastaneye gittiğinizde tatlınızın yanına içecek olarak espresso ve sıcak süt ile hazırlanan cortado söylemeyi unutmayın. Şunu da söylemedne geçmeyelim; bu mekân New York Magazine'den "NY’daki En İyi Çikolatalı Babka" ve French Morning’den "NYC'deki En İyi Baget" övgülerini almıştır. Ayrıca Breads Bakery yalnızca bu mekânı işletmekle kalmamış; Manhattan'da Union Square, Upper West Side, Bryant Park ve Upper East Side dâhil olmak üzere birçok fırın işletmiştir. 

Recolte Bakery’de Brioche

Manhattan bölgesini ziyaret ediyorsanız Recolte Bakery’e mutlaka uğramalısınız. Dünyanın farklı yörelerinden lezzetleri bir araya getiren bu pastane, tariflerin tamamını Japon unuyla hazırladığı için çok daha hafif ve lezzetli tatlılar üretiyor. Fransız usulü brioche’den yükselen tereyağı kokusu, üzerindeki çilek ya da meyve görüntüsü insana New York’taki en güzel tecrübelerden birini yaşatıyor. Bu pastanenin turtaları da inanılmaz lezzetli. Bu güzel mekân Upper West Side NY'de 2018 dünya usta fırıncısı Jay Wang tarafından yönetiliyor.  Dilerseniz Instagram sayfalarını takip edip ne yemek istediğinize de karar verebilirsiniz. 

The French Workshop

Fransız tatlılarını seviyorsanız Queens bölgesinde The French Workshop’ta bir mola verebilirsiniz. Baba ve oğulun birlikte işlettiği bu pastane, New York’ta farklı ülkelerin tatlılarının en lezzetli olanlarını bulabileceğinizi kanıtlıyor. Armutlu tart yani Bourdaloue, dükkânın genel olarak en çok satılan tatlısı. Ekler ve çikolatalı tatlılar da çok satanlar listesinde. Bizim tavsiyemiz ise kıtır kıtır araları ve ağızda eriyen kremiyle milföy tatlısı. Siparişini verdiğiniz tatlıların yanında kahve içmeyi de unutmayın. Dilerseniz menüdeki damla kahve, espresso, soğuk demleme çeşitlerindeki kahveleri deneyebilirsiniz. 

Burrow’da Muzlu Tart

Bir binanın içine saklandığı için gözden kaçırabileceğiniz Burrow, keşfedildiğinde ise içinden çıkması bir hayli zor bir pastane. Bu özentiden uzak mekânda sinyal pek çekmediği için telefonunuzu bir yere bırakıp içerdeki koku ve ağzınızın içindeki lezzet şöleniyle meşgul olabilirsiniz. Sabahları oldukça geniş ve lezzetli kahvaltılık seçenekleri sunan pastanenin muzlu tartları ise çok başarılı. Hafif, gayet dengeli ve kalıcı tadı ile size Burrow’un muzlu tartları New York’u mükemmel özetliyor.

Mah Ze Dahr’de Donut

Her Holywood filminin olmazsa olmazı olan donut, Amerikan hayat stiline dair en bilinen yiyecek belki de. Belki de pizzadır, kim bilir. Ama burada sözü geçen donut biraz farklı. Brioche hamurundan yapılıyor, içine bol bol vanilya kreması konuluyor ve en sonunda vanilya çekirdekleriyle karıştırılmış şekere bandırılıyor. Cennetten çıkma bir tat. Şunu da ekleyelim, donut’ın ortasındaki boşluğu da dolduruyorlar. Biraz değişik yani. New York böyle bir yer.    

Bir Şehir 5 Pastane- New York
Yeme İçme

Bir Şehir 5 Pastane- New York

Hangi alanda olursa olsun New York, dünyanın en ünlü mekanlarına ev sahipliği yapıyor. Eğer siz de değişik tatlılar peşinde koşuyorsanız buyurun New…

Devamını Oku
food truck-0
Yeme İçme

En İyi Gastronomi Şehirleri: Tokyo, New York ve Barcelona

Gastronomi, dünyanın farklı bölgelerindeki lezzetleri deneyimleyerek bir kültürün bir parçası olmayı sağlayan eşsiz bir yolculuk. Bu yolculukta…

Devamını Oku
NY1
Kültür Seyahat

Instagram’da Fotoğrafları En Çok Paylaşılan Tatil Destinasyonları

Instagram hesabınızda harika bir fotoğraf paylaşmak için siz de en popüler tatil destinasyonlarını öğrenmek ister misiniz? İşte sizi trendlerde…

Devamını Oku