İpucu

12 Temmuz 2021
Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2022

Dil öğrenmek herkesin arzuladığı şeylerden biridir. Pek çok insan yabancı dil öğrenebilmek için efor harcar. Bunun için farklı seçenekler olmakla beraber en kabul gören yöntemler dil okullarıdır. Özellikle yabancı dil eğitimini yurtdışında bulunan yabancı dil okullarında almak çok daha etkili olacaktır. Bu bağlamda yazımızın konusu İngiltere’nin eğitim açısından en ünlü şehirlerinden biri olan Cambridge dil okulları ile alakalı. Dünyanın en iyi ilk 5 üniversitesi arasında sayılan Cambridge Üniversitesi’nin yer aldığı Cambridge’de yabancı dil eğitimi veren pek çok okul vardır. Yazımızda hangi dil okullarının öne çıktığına ve Cambridge’de yaşamanın maliyetine değineceğiz. 

1

Başkent Londra’ya 1 saat uzaklıktaki Cambridge tam bir eğitim şehri olup şehirde birçok dil okulu dil eğitimi vermektedir. Cambridge’de dil okulu konusunda başlıca seçenekler arasında International, EC, Kaplan International English, Regent, OISE, LSI, Eurocentres ve Embassy English sayılabilir. Dil okullarının fiyatları okuldan okula değişiklik göstermekle beraber ortalama fiyat 260 £’dir. Konaklama fiyatları da yine merkeze yakınlık ve konaklama tipi gibi parametrelere göre değişiklik göstermektedir. Öte yandan konaklama fiyatları da ortalama 240 £’dir.

Not: İngiltere'ye gitmek için en ideal zaman hangisidir ve Türkiye'den en kolay nasıl ulaşılır öğrenmek için tıklayın.

Cambridge’de dil eğitimi için gelen öğrencilere çalışma izni verilmemektedir. Şehre dil eğitimi için gelen öğrencilerin bu hususa dikkat etmesi gerekmektedir. Cambridge İngiltere’nin tarihi şehirlerinden birisidir. King’s College, Trinity College, Churchill College gibi pek çok prestijli okulun bulunduğu şehir tam bir eğitim ve kültür şehridir. Öğrenci şehri olduğu için kafeler, restoranlar ve kütüphaneler şehirde oldukça fazladır. Fitzwilliam Müzesi, Ely Cathedral, Cambridge University Museum of Zoology ve Cambridge Museum of Technology gibi müzeleri gezip Cambridge Arts Theatre, Cambridge Drama Centre,The Playroom Theatre gibi tiyatrolarda konserlere ve tiyatro oyunlarına katılabileceğiniz gibi Haziran-Temmuz dönemindeki festivallerde eğlenebileceğiniz çok yönlü şehirlerden birisidir. Şehrin içinden geçen nehirde kiralanan kanolarda nehir turu yaparak şehrin tarihini rehberinizden dinleyebilirsiniz. Şehir içi ulaşımda ise otobüsleri veya bisikletleri kullanabilirsiniz. 

2

Dil eğitimini alırken bir yandan da Cambridge’i gezmek size çok daha iyi bir deneyim sağlayacak. Çünkü buranın sıcakkanlı insanları, temiz havası sanki yalnızca eğitim için orada olduğunuz hissinden uzaklaşmanıza yardımcı olur. Eğitim sürecinizde Cambridge’i gezmek yeterli değil. Elbette mutfağına da bir göz atmalısınız. Örneğin haşlanmış sebzeler, fish and chips, beef wellington, roast beef gibi yemekler oldukça meşhurdur. Bunların hepsini mutlaka tatmalısınız. Size bir tavsiye daha verelim; İngiliz yemeklerini denemek istiyorsanız gideceğiniz en doğru adres Trinty Restaurant olacaktır. Cambridge Üniversitesi’nin yürüyüş mesafesindeki bu mekân okuldan arkadaşlarınızla gidebileceğiniz harika bir yer. Yani kısacası Cambridge Dil Okulu’nda eğitim alırken şehrin kültürünü ve insanlarını da tanımanızı tavsiye ederiz. 

Ufak bir sosyalleşme planlaması yaptıktan sonra tekrar okulun ayrıntılarına gelelim. Dil okullarında haftalık ders saatleri 15-35 saat arası değişmektedir. Ders saatiyle doğru orantılı olarak fiyatlar da değişmekte. Aylık bazda 700-1300 Sterlin aralığında farklı fiyatlarda dil okulları bulunabilir. 4 haftadan 44 haftaya kadar eğitim süreleri vardır.  44 haftalık eğitim sürecinde fiyatlar 6600-18920 Sterlin arası değişim gösteriyor. Dil eğitimi esnasında aile yanında konaklayanlar daha uygun fiyata konaklayabilir. Aile yanı konaklama fiyatları haftalık olarak 180-215 Sterlin arası değişiyor. Yurtta konaklamak isteyenler için ise bu fiyatlar 205-300 Sterlin arası değişiklik göstermektedir. Cambridge dil okullarının fiyatlarında dönem dönem indirim kampanyaları da yapılmaktadır. Özellikle belli dönemlerde yapılan indirimler ve farklı promosyonlar ile dil eğitimi daha avantajlı oluyor. Yabancı dil eğitimini Avrupa’nın önde gelen eğitim şehirlerinden biri olan Cambridge’de gerçekleştirmek, eğitimin kalitesi ve kalıcılığı açısından da oldukça etkili olacaktır.

1
Yeme İçme

Cambridge'deki En İyi Çay ve Kahve Mekanları

İngiltere’de bulunan Cambridge, özellikle dünyanın ilk 5 üniversitesi arasında bulunan Cambridge Üniversitesi ile ünlü olmuş bir Avrupa şehridir.

Devamını Oku
1
Tips

Cambridge'de Dil Okuluna Gitmek ve Yaşam Maliyetleri

Dil öğrenmek herkesin arzuladığı şeylerden biridir. Pek çok insan yabancı dil öğrenebilmek için efor harcar. Bunun için farklı seçenekler olmakla…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

Cambridge'deki En İyi Çay ve Kahve Mekanları

İngiltere’de bulunan Cambridge, özellikle dünyanın ilk 5 üniversitesi arasında bulunan Cambridge Üniversitesi ile ünlü olmuş bir Avrupa şehridir.

Devamını Oku