Kültür Seyahat

13 Kasım 2020
Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2022
Griler içinde parlayan şehir: Kiev

Yeni favori mekânımız Kiev ile tanışın. Geçenlerde yaptığımız bir seyahat sonrası âşık kaldığımız Kiev’i size kısaca anlatmak istiyoruz. Öncelikle Kiev için vize almanıza gerek yok pasaportunuz ile ya da yeni çipli T.C. Kimlik kartınız ile direkt olarak seyahat edebilirsiniz.

Gitmeden önce zihnimizde oluşan Kiev algısı oldukça kasvetli bir yerdi fakat gidince ne kadar canlı ve modern bir şehir olduğunu kendimiz deneyimleyerek öğrenmiş olduk. Sizler için Kiev hakkında bilgi vereceğimiz, dürüst düşüncelerimizden oluşan yazımız için iyi okumalar dileriz.

Ne zaman ziyaret etmek gerekir?

Kiev hem sizi yakabilecek hem de size mükemmel bir kış tatili geçirtebilecek bir iklime sahip. Biz en güzel zaman olan bahar zamanı ziyaret ettik. Oldukça güzel bir bahar havası ile ne üşüdük ne de terledik. Yazın giderseniz de çok memnun kalacağınıza eminiz. Kışın gidecekler için kesinlikle önerimiz soğuk hava koşullarına uygun kıyafetlerini getirmeleri olur.

Kiev İnsanları

İlk olarak belirtmek gerekir ki insanlar oldukça samimi ve içten bir yaklaşıma sahip, oldukça yardımsever bir yaklaşım sergilediler seyahatimiz boyunca. Anadili Ukraynaca olan şehirde biz İngilizce konuşarak çok fazla sorun yaşamadık, İngilizce oldukça yaygın bir ikinci dil olmuş fakat kendi çabalarınız ile konuşmaya çalışırsanız çok makbule geçer. Bazı temel kelimeleri öğrenmekte fayda var 

Nereleri görelim?

blog

1-Maidan Meydanı

İlk görülmesi gereken yer olarak tabii ki Özgürlük Meydanı olarak bilinen Maidan’ı ziyaret etmelisiniz. Tarihi birkaç olaydan sonra, şu an oldukça yenilenmiş, halka tam olarak açık bir meydan halini almıştır. Öyle ki pazar günü Maidan Meydanı araçlara tüm gün kapalı olarak sadece halka açılmaktadır. 

blog

2- Kiev Pechersk Lavra

En görkemli yapılardan biri olan Perchersk Lavra, Dünya Mirasları listesinde kendi yerini bulan olağanüstü derecede yapılmış kiliseler, saat kulesi ve yer altı mağaralarından oluşmaktadır. Çok büyük bir alan olduğu ve görülecek çok yeri olduğu için gününüzün büyük bir bölümünü bu geziye ayırmanız gerekebilir fakat buna değecek güzellikte yapılardır. Gittiğinizde aynı zamanda İngilizce turlara da katılabilirsiniz böylece tarihi yapısı hakkında daha fazla fikre sahip olabilirsiniz.

3- Arselana Metro İstasyonu

Metro istasyonunun nesini göreceğim demeyin çünkü bu istasyonun diğerlerinden farklı bir özelliği var. 105.5 metre derinliği ile “Dünyanın en derin metro istasyonu” unvanını elinde tutuyor. Yalnızca bu özelliği değil aynı zamanda kubbeli içyapısı ve orta çağ görünümü ile gördüğünüz en güzel istasyonlardan biri olacağına emin olabilirsiniz. 

Peki, Metro ile ulaşım nasıl?

En çok kullandığımız toplu taşıma metro olduğu için size biraz metrodan bahsetmek istedik. Öncelikle, metroda tek geçiş imkânı sağlayan jetonlar kullanabilirsiniz. Bir jeton 8UAH yani 0.4€ jeton fiyatına denk gelmekte ya da sadece metrolarda geçerli Kiev Pass kartı alıp 24 saat boyunca ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. En güzel özelliği ise kredi kartınızla da ödeme yapabiliyor olmanız. Turnike bölgelerinde kredi kartı ile geçiş bölümlerine kartınızı okutarak gezinize devam edebilirsiniz. 

blog

4- Art Zavod Platforma

Eğlence severler için mükemmel bir yer önerisi ile karşınızdayız. Art-Zavod Platforma her ay özel etkinlikler düzenlenen bir alan. Her ay özel temalar ile sizi karşılıyorlar, bu en sevdiğiniz dizi Friends de olabilir, ya da film Batman de. Burada bulunan yeme içme yerleri oldukça uygun fiyatlı aynı zamanda oldukça eğlenceli. Gitmeden önce mutlaka bilet almanız gerekmektedir. Gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden olduğunu düşünüyoruz.

blog

5- Hydropark

Ben deniz olmadan tatil yapamam diyenler için de bir önerimiz var. Şehrin içinde metro ile kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Hydropark oldukça temiz ve güzel bir sahil önerisi olabilir, can kurtaran güvencesi ile ve güzel kumlu sahili ile mutlaka bir ziyareti hak ediyor.

Kiev bizim çok sevdiğimiz bir şehir olarak akıllarımızda yer etti. Gitmeden önce okuduğumuz birkaç yazıda da Kiev’in yeni Berlin olduğundan bahseden yazılara rastlamıştık. Gittik gördük ki her şeyi ile sizi kendine çeken, hem heyecanlı hem sakin, her kişiye uygun yerleri ile güzel bir şehir.

***Kiev'i ziyaret etmek için ihtiyacınız olan tek şey kimlik kartınız. Tüm detayları anlattığımız Giriş İçin Yalnızca Kimliğin Yeterli Olduğu Ülkeler yazımızı okuyarak, bu kategoride yer alan diğer ülkeleri de öğrenebilir, seyahatinizi kolaylıkla planlayabilirsiniz.***

australian open-0
Kültür Seyahat

Avustralya 2024 Açık Tenis Turnuvası Turu-Melbourne

Dünyanın en meşhur açık tenis turnuvalarından biri olan Avustralya 2024 Açık Tenis Turnuvası bütün heyecanıyla başladı. Bu yazı, katılmayı düşünenler…

Devamını Oku
AI-0
Teknoloji

Yapay Zeka Türleri ve Uygulamaları

Kimilerine göre ulusal güvenlik tehdidi, kimilerine göreyse çağın buluşu. Lakin hakikat şu ki o geleceğin gerçeği. ChatGPT'den Bing'e,…

Devamını Oku
Coacsurfing Hakkında (0)
Tips

Couchsurfing Hakkında Bilmek İsteyeceğiniz Her Şey

Yurtdışına çıkmak, gezmek, dil öğrenmek, eğlenmek isteyen kişiler artık bunu hayal olmaktan çıkarıp gerçekleştirebiliyor. Nasıl mı? Couchsurfing ile.

Devamını Oku