Kültür Seyahat

23 Şubat 2022
Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2022

Kamp yapmayı seven ama konfordan vazgeçemeyenlerden misiniz? Ya da kamp aşığı ama börtü böcekten oldum olası korkanlardan mısınız? Hem kamp meraklısı hem de otel konforunu arıyorsanız, glamping tarzı tatil versiyonu tam size göre. Peki, nedir bu glamping ve nasıl bir tatil modu anlamına gelir? Ülkemizde nerelerde glamping yapma şansımız var? Özellikle pandemi döneminde son derece revaçta olan kamp yapma ve glamping tatil alternatifleri ile örnek otellere şöyle bir göz atmaya ve biraz olsun iş stresinden uzaklaşmaya ne dersiniz?

Glamp-1

Glamping Tatili Nedir?

Aslına bakarsanız ‘Glamping’ kelimesinin, kısa anlamı “Büyüleyici Kamp” olarak bilinmektedir. Glamping, İngilizceden gelen ‘Glamorous’ yani ‘büyüleyici, göz kamaştırıcı, muhteşem’ kelimesi ile ‘Camping’ yani kamp yapmak kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. Kamp hayatının atmosferinde olup aynı zamanda da otel konforundan ve teknolojisinden uzak kalmadan gerçekleşen kamp tatiline glamping adı veriliyor. Bir bakmışsınız bir çadırda kamptasınız ama aynı zamanda da otel rahatlığında ve sıcaklığından eksik değilsiniz. Hele bir de ilave pandemi koşulları düşünülürse, glamping tatilinin ne kadar mantıklı bir konsept olduğunun akla yatmaması neredeyse imkansız. 

Glamping Tatilinin Avantajları

Glamping deyip geçmemek lazım. Sunduğu doğal güzelliklerin yanı sıra insan hayatına sağladığı o kadar çok fayda var ki! Nereden başlasak. Oksijen deposu tertemiz hava, iyi bir gece uykusu, muhteşem doğal güzellikler, sınırsız doğa sporları, yeni deneyimler, diğer misafirlerle özel ve mesafeli alan, glamping konseptinin en önemli yararlarından sayılabilir. Kampa nazaran daha ılıman, rahat ve hijyenik bir ortamda, doğanın tadını doyasıya çıkarabilmek, glamping konseptinde mümkün. Otellerdeki kalabalıktan uzaktasınız, doğanın ortasında, daha ne ister insan.

Glamping Tatili Konseptleri

Lüks glamping, butik glamping, rahat glamping, karavan konseptli glamping, çadır konseptli glamping, ağaç ev, kabin, mağara ya da bungalov konseptli glamping, bu tatil kategorisinin içinde yer alan türlerdendir. Hangi çeşidi olursa olsun, bütün glamping konseptleri, birbirinden özel ve birbirinden ayrıcalıklı olmalarıyla ünlüdür. İster camlı bir kabinin içinden gökyüzünü izleyin, isterse gürül gürül akan bir nehrin üzerine kurulu bir glamping alanında odanızın kapısını açınca akan sulara merhaba deyin ya da bir ağaç evin içinden kuşların huzur dolu seslerini dinleyin. Her bir glamping konsepti, yaşamaya değer derecede, aynı adındaki anlam gibi büyüleyici birer deneyim. 

Glamp-2

Glamping Tatili İçin Otel Alternatifleri

1.Perdue Otel, Faralya / Fethiye

Safari çadırlarında, Akdeniz’in muhteşem manzarasına karşı sessizliğin ve huzurun gerçek tanımını yaşamaya ne dersiniz? Perdue Otel'den döndükten sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bedeniniz ve ruhunuz, böylesine bir dinlenme ve arınma görmediğini, belki ilk kez fark edecek. Ormanların yeşilliğinde kaybolan safari çadırlarında, glamping deneyimini yaşamak için Perdue Otel, misafirlerini ağırlamayı, dört gözle bekliyor. 

2.Club Amazon Bördübet, Hisarönü / Marmaris 

“Yükselen Trend Glamping” mottosuyla yola çıkan Club Amazon Bördübet, Küp Oda, Mini Bungalov, Butik Van gibi farklı konseptlerde ziyaretçilerini, glamping konseptinde fazlasıyla mutlu etmeyi başarıyor. Orman yürüyüşleri, kanoyla gezinti, Gökova körfezinin güzelliği ile taçlanınca, Club Amazon Bördübet, unutulmayacak bir tatile imza atıyor. Ayrıca dilerseniz günlük tekne turları ile birbirinden özel koyları turlama şansınız da mevcut.

Glamp-3

3.Mona Glamping, Seferihisar / İzmir

Mandalina ve çam ağaçlarının gölgesinde muhteşem bir glamping tatili desek, kulağa ne kadar çekici geldiğini hissedebilirsiniz. Yaklaşık 3 dönüm bir araziye sahip olan Mona Glamping, tiny house, özel tasarım karavan ve glamping çadırı gibi konaklama seçenekleri sunuyor. Mona Glamping, özel banyolu olarak dizayn edilmiş odaları, Caravan suites konsepti, doğa dostu tesis olmasıyla cittaslow yani yavaş şehir Seferihisar’ın ilklerinden olarak biliniyor. 

4. Sapanca Göldibi Suit Bungalov, Sapanca / Sakarya

Sapanca Gölü’ne sıfır bungalovlar ya da tiny house’lar, mis gibi tertemiz bir hava, itinayla tasarlanmış havuzlu ya da şömineli bungalov odalarda konaklama imkanı, doğa yürüyüşleri, ne ararsanız Sapanca Göldibi Suit Bungalov’da sizleri bekliyor. Özellikle İstanbullular için şehrin karmaşasından uzaklaşabilmek ve sapanca Gölü’nün tadını çıkarabilmek 2 saatlik bir yolculuğa bakıyor. Glamping konseptini tam anlamıyla hissetmek, Göldibi Suit Bungalov’da mümkün.

5.Ala Glamping, Mudurnu / Bolu

Hem çadırda konaklamak hem de konforunuzdan ödün vermek istemeyenlerdenseniz, Ala Glamping tam size göre. Glamping Çadır ya da Glamping Terrace Çadır alternatifleri bulunan konseptte, tüm bunlara ilave balık tutmak, kano ve safari turları yapmak ve doğa yürüyüşlerine çıkmak gibi aktivitelerde de bulunulabiliyor. Sülüklü Göl Tabiat Parkı’nda bulunan Ala Glamping’te, glamping ruhunu sonuna kadar hissedebilirsiniz.

Glamp-4

6. The Hill Glamping Hotel, Kemer / Antalya

Doğanın kalbinde glamping tecrübesi yaşamak, The Hill Glamping Hotel’de konaklayan misafirler için son derece uygun bir alternatif. Palmiye ağaçlarının gölgesinde samanlıkların örttüğü şirin mi şirin bungalov tarzı konaklama, glamping konseptini anlamanıza yardımcı olacak güzellikte. Plaja yaklaşık 5 kilometre mesafedeki otelde, jakuzili dubleks glamping oda, şömineli taş ev, üçgen bungalov gibi birbirinden özel seçenekler bulunuyor.

7.Vadi Alaçatı, Çeşme / İzmir

Ekolojik bir otel konseptinde olan Vadi Alaçatı, doğa ve ekoloji meraklıları için tartışmasız en ideal noktalardan biridir. Doğa dostu geri dönüşebilen ahşaptan yapılmış, tatlı mı tatlı odaları görünce, bu deneyimi kesinlikle denemeniz gerektiğini anlayacaksınız. Güneş enerjisi kullanılan mekanda, sedir ağacı masalar, lavanta tarlaları, zeytinlikler ve yüzünü saklamayan güneş ışıkları, misafirleri mutlu etmeyi başarır cinsten.

8.No:12 Gümüşlük, Bodrum 

Bodrum’un en güzel koylarından Gümüşlük’te, yaklaşık 4 dönümlük bir mandalina bahçesinde, uçsuz bucaksız yeşillikler arasında gökyüzünü izlemeye ne dersiniz? Cevabınız ‘Evet’ ise No:12 Gümüşlük, tam size göre. Tahta platforma kurulu çadırlar üzerinde, gece vakti gelince yıldızlar size göz kırpacak. Odalarında tuvalet ve banyonun da bulunduğu No:12, glamping ruhunu tazelemek isteyen tutkunları bekliyor. 

Glamping tatiliyle ilgili daha fazla şey okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

seyahat sigortası-0
Tips

Seyahat Sigortası Hakkında Tüm Merak Edilenler

Seyahat sağlık sigortası, beklenmeyen durumlarda ortaya çıkabilecek pek çok riskin üstesinden gelme adına önemli bir sigorta. Peki, seyahat sigortası…

Devamını Oku
Dünya Çevre Günü-0
İyi Yaşam

Dünya Çevre Günü: Sürdürülebilir Tatil Önerileri

5 Haziran, tüm dünyada büyük öneme sahip “Dünya Çevre Günü” olarak kutlanıyor. Hazır yaz mevsimi de yaklaşıyorken, bugünkü yazımızı çevre dostu bir…

Devamını Oku
Türkiye'nin Çocuk Dostu Kayak Merkezleri-0
Kültür Seyahat

Türkiye'nin Çocuk Dostu Kayak Merkezleri

Çocuklarınızla birlikte keyifli zamanlar geçirebileceğiniz, kayak dersleri alabileceğiniz ve aile dostu aktivitelerin tadını çıkarabileceğiniz en iyi…

Devamını Oku