Kültür Seyahat

31 Aralık 2023

Her sene pek çok yerli turist ülkemiz içerisinde yeni yerler keşfetmek üzere yola çıkıyor. Doğal olarak konaklama, turistik ziyaretlerin en önemli adımlarından bir tanesi. Kişinin yeni yerler keşfederken ya da tatilini değerlendirirken rahat etmesi son derece önemli. Gezginler, konakladıkları pek çok otel, motel ya da tatil köyü gibi yerleri de değerlendirmeyi ihmal etmiyorlar. Bu sayede tatile çıkacak insanlar da kalmak için en ideal yeri de değerlendirebiliyorlar. İşte geçtiğimiz senenin konukseverliği, konforu ve hizmetleri ile en çok öne çıkan otelleri.

Kayakapi Premium Caves Cappadocia (Kapadokya)

Kapadokya’da bulunan bu lükse otel misafirlerini en iyi şekilde ağırlamakla beraber bölgenin de kaliteli hizmetleri ile adından söz ettiren yerlerinden bir tanesi. Konforlu odaları, merkez, konumu, yöresel ve dünya mutfağından seçkin örnekler sunan mutfağı ile gezginlerden tam not almayı başarıyor. Kayakapi Premium Caves Cappadocia’nın bir önemli özelliği de pek çok tarihi bölgeye, turistik cazibe noktasına yakın olması. Kapadokya’nın tarihi ve doğal alanlarını gezmek isteyenler yürüme mesafesi ile pek çok yere ulaşabiliyor. 

Türkiye En İyi Oteller-1

Anatolian Houses (Kapadokya)

Kapadokya’da bulunan bir diğer konforlu otel Anatolian Houses misafirlerine fantastik, büyülü bir yolculuk vadeden yerlerden bir tanesi. Balkonlarından görülebilecek ve açık hava müzesini andıran manzarası ile ziyaretçilerinin kalbinde taht kuran bu otel ayrıca sunduğu hizmet ile de göze çarpıyor. Kişi sayısına özel yataklı odalar, zengin menülere sahip restoran, tarihi ve doğal alanlara yakın lokasyonu ile bölgeyi ziyaret edecekler için en ideal seçeneklerden bir tanesi. 

Sunset Beach Hotel (Side)

Tatilini bu şirin tatil kasabasında geçirmek isteyenler için son derece konforlu ve misafirperver bir otel olan Sunset Beach Hotel gezginlerin de dikkatinden kaçmamış. Özellikle denize girmek isteyenler için oldukça ideal bir konumda. Otel, bölgenin meşhur Side Plajı’nın hemen dibinde bulunuyor. Ayrıca oteldeki odalardan Side’nin berrak sulara sahip kusursuz deniz manzarası da görülebiliyor. Odalarında ihtiyaç duyulabilecek her türlü donanıma sahip olan otelin bir de çatı katı ve açık havuzu bulunuyor. Terasta dinlenmek, bir şeyler yudumlamak ve deniz manzarası eşliğinde yemek yemek isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat diyebiliriz. 

Türkiye En İyi Oteller-2

Romance Istanbul Hotel (İstanbul)

Ülkemizin metropol şehri İstanbul’dan günün her saati farklı ülkelerden turistler gelip geçiyor. Doğal olarak İstanbul’da konaklamak isteyen turistler acaba İstanbul’da merkezi ve konforlu bir otel nereden bulabilirim diye araştırmalara başlıyor. İşte tam da o sırada Romance Istanbul Hotel imdada yetişiyor. Özellikle Beyoğlu, Süleymaniye Cami gibi merkezi ve en sık ziyaret edilen noktalara yakınlığı ile dikkat çekiyor. Kişi sayısına uygun odaların her birinde televizyon, klima, mini bar, internet gibi olanaklar bulunuyor. 

Divan Cave House Hotel (Göreme)

Nevşehir iline bağlı olan Göreme hem tarihi miras hem de doğal güzellikler bakımından oldukça zengin bir yer. Buraya gelen ziyaretçiler için ise Divan Cave House Hotel son derece konforlu olanaklar sunuyor. Göreme’de mutlaka görülmesi gereken Sunset Point ve Zemi Vadisi gibi yerlere oldukça yakın bir konumda bulunan otele günün her saati giriş çıkış yapılabiliyor. Odalarda misafirlerini memnun edebilecek her türlü eşyaya ve hizmete yer verilmiş. Düz ekran televizyon, buzdolabı, klima, banyo gibi ihtiyaca yönelik özelliklerin yanı sıra oda servisi hizmeti de bulunuyor. 

Türkiye En İyi Oteller-4

Concorde De Luxe Resort (Antalya)

Akdeniz’in incisi Antalya’da vakit geçirmek isteyenler için son derece merkezi bir noktada bulunan Concorde De Luxe Resort ziyaretçilerine son derece konforlu bir konaklama sunuyor. Antalya’nın doğal güzelliklerini barındıran Lara bölgesinde bulunan otel ilgi çekici iç ve dış mimarisi ile görenleri hayran bırakıyor. Antalya Havalimanına 10 km ve şehir merkezine de 15 km mesafede bulunan otel çevresinde pek çok aktivite için imkân bulunuyor. Otelin çevresinde tema parkları, golf sahaları, spor ve eğlence merkezi gibi küçük büyük herkesin zevkine hitap edebilecek noktalar bulunuyor. 

Hillside Beach Club (Fethiye)

Muğla’nın 13 ilçesinden ve belki de en popüleri olan Fethiye yaz kış fark etmeksizin pek çok turiste ev sahipliği yapıyor. Mavi ve yeşilin tonlarını en iyi şekilde sentezleyen bu doğa harikası ilçede konaklamak isteyenler için Hillside Beach Club kapılarını günün 24 saati konuklarına açıyor. Otelin en önemli özelliği dağlarla çevrili yemyeşil bir manzara ile denizin muhteşem görünümünü bir arada sunması. Donanımlı ve her ihtiyaca yönelik dizayn edilmiş odaları, dünya mutfaklarından lezzetlerin sunulduğu restoranı ile otel turistlere keyifli anlar vadediyor. Otelde gece kulübü, spor salonu, kafe gibi hoş vakit geçirmeye yardımcı yerleri bulunuyor. 

Türkiye En İyi Oteller-3

Jumeirah Bodrum Palace (Bodrum)

Muğla’nın bir diğer popüler ilçesi olan Bodrum pek çok iyi oteli ile öne çıkıyor. Bunlardan bir tanesi de konaklayanların memnuniyet belirttiği Jumeirah Bodrum Palace. Otel, Torba Koyu’nun büyüleyiciliğini gözler önüne sermesi ile ayrı bir yerde duruyor. Geniş ve konforlu odaları, birbirinden farklı lezzetleri deneyebileceğiniz restoranları ve merkezi lokasyonu ile Bodrum’un en sık tercih edilen otellerinden bir tanesi. 

D-Hotel Maris (Marmaris)

Marmaris’te konaklamak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği D-Hotel Maris özellikle erken rezervasyonlarda indirimler de sunan bir otel. Son derece lüks, konforlu odaları ve manzarası ile dikkat çeken otelde sıkılmaya imkân yok. Çam ormanları ve dağlarla çevrili tesisinde küçük büyük herkesin güzel vakit geçirebileceği aktiviteler mevcut. Plajı, yüzme havuzları, restoranları, bakım merkezleri ile aradığınız her şeyi bu otelde bulabilirsiniz. 

pasaport yenileme-0
Tips

Pasaport Süresi Nasıl Uzatılır?

Pasaport yenileme nasıl yapılır, hangi evraklar gerekir, nereye başvurulur, güncel ücretler nelerdir, ne kadar sürede pasaport yenileme gerçekleşir…

Devamını Oku
Bayrama özel
Yeme İçme

Mideler Bayram Etsin: Bayrama Özel Et Yemekleri

Kurban Bayramı'nın neşesi birbirinden leziz et yemekleriyle birleşince, ortaya da tadına ve keyfine doyulmaz sofralar çıkıyor. Pratik…

Devamını Oku
Bungalow ve Dağ Evi Konseptli Tatil Yerleri
Kültür Seyahat

Bungalow ve Dağ Evi Konseptli Tatil Yerleri

Bazı zamanlar çevremizdeki herkes bir noktada bizi zorlar ya da etrafımızda olan biten olaylar artık bize fazla gelmeye başlayabilir. Kendi düzenimiz…

Devamını Oku