Yeme İçme

21 Haziran 2021
Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2023

Fransa’nın başkenti ve âşıkların şehri olarak bilinen Paris, dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden bir tanesidir. Alışveriş olanakları, kendine has mutfağı, festivalleri, gece hayatı ve önemli tarihi yapılarıyla birçok insanın merak ettiği bir şehirdir. Burayı ziyaret eden kişiler bilirler ki etrafı gezerken sokak lezzetlerine kapılmamak mümkün değildir. Sokak lezzetlerinin yanı sıra şehirde birbirinden şirin mekânlara, çikolata dükkânlarına, lüks restoranlara rastlamak da mümkün. Paris’in mutfağını merak eden kişiler buradan özellikle kruvasan yemeden ayrılmamalılar. Çünkü bahsetmiş olduğumuz lezzetler dışında kruvasan, Paris’te yediğinizde tadı damağınızda kalacak önemli yiyeceklerden. Sıcacık ekmeği ve içindeki akışkan çikolatasıyla tatlı tutkunlarının çok seveceği bu lezzet,  Paris’te nerede yenmeli? İşte sizin için kruvasanın güzel yapıldığı Paris pastaneleri… 

Maison Pihard

20 yılı aşkın bir süredir bir aile işletmesi olan Maison Pihard ( 88 Rue Cambronne ), geleneksel ama unutulmaz bir kruvasan için gidilecek doğru adres. Öyle ki 2011 yılında işletmenin sahibi ve aynı zamanda usta olan Frédéric Pihard Paris’teki en iyi kruvasan ödülünü kazandı. Maison Pihard'ın sırrı süt, un ve kremalı pamplie yağının harika uyumunu yakalaması. Parlak gevrek dış yapısının sağlanması için de ideal bir pişirme gerçekleştiriliyor. Enfes lezzeti ve harika kokusu ile Maison Pihard kruvasanları meraklılarını bekliyor. 

Kafe Pouchkine

Enfes kruvasan ve çay keyfi ile güne harika bir başlangıç için doğru adreslerden birisi Kafe Pouchkine. Place de la Madeleine’de bulunan bu zarif kafe, sofistike salonları, şık ambiyansı ve en önemlisi muhteşem kruvasan a la vanille ile sizi büyüleyecek. Dışarıdan geleneksel görünen iştah açıcı altın ziyafet, ince ama belirgin burbon vanilya dolgusu ile önünden geçenleri kendine çekiyor. Sıcak çikolata ile de çok güzel olacak kruvasanlarınızı yerken kafenin muhteşem ambiyansına da şahit olursunuz. Kafe Pouchkine’in enfes lezzetlerinin yanı sıra iyi tasarlanmış iç dizaynı da ziyaretçileri mest ediyor. 

Stohrer

Paris’teki en iyi bademli kruvasan için adres Stohrer. Hareketli Montorgueil sokağında yer alan Stohrer’in asıl namı şehrin en eski pastanesi olma unvanından geliyor. Kral Louis XV’in pasta şefi Nicolas Stohrer tarafından 1730 yılında kurulan pastane Paris’in en güzel bademli kruvasanı yapmasıyla da nam salmıştır. 

Du Pain et des Idées

Canal St Martin’den sadece birkaç adım ötede yer alan Du Pain et des Idées’de ekmek ve hamur işler ustası Christophe Vasseur tarafından beceri ve uzmanlıkla yapılan kruvasanları denemelisiniz. Yalnızca yüksek kaliteli, organik malzemeler kullanılmasıyla ünlü olan bu pastane, gün boyunca yapılan taze kruvasanları sunmasıyla da dikkat çekiyor. 19. yüzyıldan kalma bu binada tarihi dokuyu hissederek enfes kruvasanlarınızı tadabilirsiniz. 

La Maison d’Isabelle

Latin Mahallesi'nin kalbinde yer alan La Maison d’Isabelle, Fransız hamur işleri konusunda uzmanlaşmış pastanelerden biridir. Organik Fransuz tereyağı ve unu kullanılarak yapılan kruvasanları bu pastanede bulabilirsiniz. Mükemmel şekilde kabaran ve bir o kadar lezzetli olan bu kruvasanlar aynı zamanda ödüllü kruvasanlardır. La Maison d’Isabelle 2018 yılında Paris’teki en iyi kruvasanlar için verilen ödülü almayı başarmıştır. Ayrıca pastane ödüllerle beraber artan popülerliğine rağmen fiyatlarda artışa da geçmedi. Bu da kruvasan tutkunlarına sevindirici anekdotlardan birisidir. 

Des Gâteaux ve du Pain

Paris’te en lezzetli kruvasanları alabileceğiniz bir diğer pastane de Des Gâteaux ve du Pain’dir. Kaliteli tereyağı ve üstün lezzetin harika uyumunu gözler önüne seren bu kruvasanlar, estetik görünümü ve enfes lezzetiyle gözlerde ve damaklarda mutluluğu sağlayacaktır.

1
0
Yeme İçme

En Popüler 9 Fransız Kahvaltılığı

Mutfağının kalitesi ve mükemmelliğiyle göz dolduran, dünyaca ünlü Fransız mutfağı, söz konusu kahvaltı olduğunda şaşırtıcı şekilde sadeliği tercih…

Devamını Oku
Sıra Dışı Sinema Salonları
Kültür Seyahat

Sıra Dışı Sinema Salonları

Dijital olanaklar ne kadar artarsa artsın "filmin büyüsü"ne kapılmak için en azından bir kez sinema salonuna tek başına gitmiş olmak…

Devamını Oku
Avrupada yılbaşı
Kültür Seyahat

Yılbaşını En Coşkulu Kutlayan Avrupa Şehirleri

Biz bugün yönümüzü Avrupa’ya çeviriyoruz ve coşkulu yılbaşı kutlamalarıyla özdeşleşmiş şehirlere doğru şöyle bir uzanıyoruz. Bakalım Avrupa yeni yılı…

Devamını Oku