Kültür Seyahat

16 Mart 2022
Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2022

Formula 1 tutkunları, heyecanla bu seneki yarışları bekliyor. Bu senede F1 Grand Prix'lerinin birbirinden heyecanlı geçeceğine eminiz. Siz de yarışların kimi etaplarını yerinde izleyecek olan şanslı gruptansanız, şehir tavsiyelerimizi içeren hızlı bir tura çıkmaya ne dersiniz?

1.Bahreyn Grand Prix (18-20 Mart, Bahreyn) 

2022’nin ilk F1 yarışı, küçüklü büyüklü 30 adadan oluşan Bahreyn ülkesindeki Sakhir Çölü'nün kalbinde gerçekleşiyor. Bahreyn Ulusal Müzesi, Bahreyn Dünya Ticaret Merkezi, The Lost Paradise of Dilmun Su Parkı, Bahreyn'deki Hayat Ağacı, başkent Manama, görülecek yerlerden.

bahreyn_0.jpg

2.Suudi Arabistan Grand Prix (25-27 Mart, Suudi Arabistan)

Kızıldeniz boyunca Cidde’de gece yarışı ve cadde etabı olarak gerçekleşecek. Ülkenin ikinci en büyük şehrinde, Cidde Plajı, Kral Fahd Fıskiyesi, Red Sea Alışveriş Merkezi, Abdul Rauf Khalil Müzesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Al Balad (Eski Şehir) büyüleyici noktalardan. 

3.Avustralya Grand Prix (8-10 Nisan, Melbourne, Avustralya)

F1’in 3. etabı, dünyada en yaşanabilir şehirlerden biri olan Melbourne’da düzenleniyor. Dünyaca ünlü kahvesi, plajları, önemli sergileri, spor ve müzik organizasyonları gibi pek çok güzelliği bünyesinde barındıran şehri keşfetmeyi es geçmeyin.           

4.Emilia Romagna Grand Prix (22-24 Nisan, Emilia Romagna-İtalya)

Emilia Romagna Bölgesi’nin Imola şehrinde, efsane F1 pilotu anısına yapılmış Ayrton Senna Heykeli, görkemli Rocca Sforzesca Kalesi, eski çağları anımsatan Imola Halk Kütüphanesi, tarihi Palazzo Tozzoni Sanat Müzesi, gezilecek noktalardan.

emilia

5.Miami Grand Prix (06-08 Mayıs, Miami, Amerika)

Amerika’nın göz bebeği Miami deyince akla ilk gelen turkuaz sularıdır. İki kulaç yüzmeden asla geri dönmeyin. GP yarış heyecanı da bir yere kadar, dünyanın bir ucuna gitmişken Miami plajının ve meşhur gece hayatının tadına mutlaka varın.

6.İspanya Grand Prix (20-22 Mayıs, Katalonya, İspanya)

Volkanik Montserrat Dağı, Avrupa’nın en eskilerinden Tibidabo Eğlence Parkı, futbol tutkunuysanız Camp Nou Stadyumu, ünlü Picasso Müzesi, ortaçağa ait Pals kasabası, görkemli mimarisi ile Katalan Müzik Sarayı, İspanya'nın görülesi noktalardan.

7.Monaco Grand Prix (27-29 Mayıs, Monte Carlo, İspanya)

Monte Carlo ve La Condamine kentlerinin caddelerinde gerçekleşen yarışa gelmişken, meşhur kumarhaneleri ile bilinen şehri keşfetmeden dönmeyin. Monaco Prensi’nin evi, göz alıcı Deniz Bilimleri Oşinografi Müzesi’ni ziyaret edin.

Monaco.jpg

8.Azerbeycan Grand Prix (10-12 Haziran, Bakü-Azerbeycan)

Avrupa’nın gizli kalmış cevheri Bakü’de ikonik Alev Kuleleri, inanılmaz mimarisi ile Haydar Aliyev Kültür Merkezi, 15. yüzyıldan gelen Şirvanşahlar Sarayı, etkileyici Bakü Bulvarı, gezilecek lokasyonlardan. 

9.Kanada Grand Prix (17-19 Haziran, Montreal-Kanada)

Festivallerin şehrine hoş geldiniz! Kışın yeraltında yaşayan Kanada'da, Eski Montreal sokaklarını ve şehrin en iyi müzelerinin bulunduğu Rue Sherbrooke sokaklarını dolaşın, Montreal Botanik Bahçesi’nin ve Notre-Dame Bazilikası’nın tadını çıkarın.

10.Britanya Grand Prix (01-03 Temmuz, Silverstone-İngiltere)

Northamptonshire Kontluğu’ndaki şehirde, Silverstone Interactive Müzesi, Stoke Bruerne'deki Kanal Müzesi, doğasına hayran kalacağınız National Trust - Stowe Bahçesi, ziyaret için sizi bekliyor.

silverstone.jpg

11.Avusturya Grand Prix (8-10 Temmuz, Spielberg-Avusturya)

Spor tutkunları için sarp dağlar, inişli çıkışlı tepeler, yemyeşil çayırlar ve parklar, rüya gibi Alplerin manzarası, kışın Snowboard severlerin favorisi, dağ bisikleti tutkunları için rotalar, Spielberg’te.

12.Fransa Grand Prix (22-24 Temmuz, Le Castellet-Fransa)

Marsilya Tarihi Limanı, Calanques Ulusal Parkı, Giens Yarımadası, ZOA Parc Hayvanat Bahçesi, Château de Pibarnon Şarap imalathaneleri, görülecek efsane yerlerin başında.

13.Macaristan Grand Prix (29-31 Temmuz, Budapeşte-Macaristan)

Zengin kültürü, muhteşem Tuna Nehri, yeraltı mağara geceleri, şehir merkezindeki kaçış noktası Margaret Adası, tarihi Zincir Köprü, ikonik Balıkçı Tabyası Anıtı, Noe-Gotik Parlamento Binası, mutlaka ziyaret edilecekler arasında.

budapest2.jpg

14.Belçika Grand Prix (26-28 Ağustos, Stavelot-Belçika)

Valon Bölgesi’ne ait Stavelot, Stavelot Tarihi Müzesi (Abbey of Stavelot), ülkenin en büyük şelalesi Cascade de Coo, F1 meraklıları için Spa-Francorchamps Racetrack Müzesi, Plopsa Coo Tema Parkı, olmazsa olmazlardan. 

15.Hollanda Grand Prix (2-4 Eylül, Zandvoort-Hollanda)

Tam bir plaj cennetine düştünüz! Hem de Eylül ayında, zorlu GP sonrası, yorgunluğunuzu meşhur plajlarda atın ya da kendinizi su sporlarına verin. Meşhur çiçek tarlalarında turlayın ve 40 kilometre yakınınızdaki Amsterdam’a uğrayın.

16.İtalya Grand Prix (9-11 Eylül, Monza-İtalya)

Gösterişli Monza Katedrali, Monza Parkı, etkileyici mimarisi ile Monza Royal Sarayı ve Bahçesi, sadece 20 kilometre mesafedeki moda başkenti Milano, Monza’ya gelmişken görmeniz gerekenlerden. Çoğu İtalyan şehrindeki gibi yürüyerek şehri keşfedin.

Monza

17.Singapur Grand Prix (30 Eylül-02 Ekim, Marina Bay, Singapur)

İnsan DNA’sı yapısındaki Helix Köprüsü, Singapur Ulusal Müzesi, adrenalin tutkunları için SkyPark Observation Deck, Gardens by the Bay Parkı, şehrin simgesi Merlion Heykeli, keşfedileceklerden.

18.Japonya Grand Prix (07-09 Ekim, Suzuka, Japonya)

Yokkaichi Limanı’nda gece tekne turu ve büyüleyici Suzuka Orman Bahçesi’nde gezinti yapmadan, ülkenin en büyüğü Nagashima Spa Land Eğlence Parkında eğlenmeden dönmeyin.    

19.ABD Grand Prix (21-23 Ekim, Austin, Amerika)

Ülkenin en yaşanası şehirlerinden biri olan Austin, nehirleri, yemyeşil parkları, multikültürel yaşamı ile dikkat çekiyor. Gitmişken Bullock Texas Eyalet Tarih Müzesi, Ann Richards Kongre Caddesi Köprü Yarasaları, göz alabildiğine yeşil Zilker Park, uğranacak duraklardan.

austin.jpg

20.Meksika Grand Prix (28-30 Ekim, Meksiko, Meksika)

Ülkenin en yüksek gökdeleni Edificio Altino Arantes, Ulusal Tarih Müzesi Kalesi, tarihi Meksika Metropolitan Katedrali, şehrin simgesi Bağımsızlık Meleği, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Güneş Piramidi, görülecek yerlerden.

21.Brezilya Grand Prix (11-13 Kasım, Sao Paulo, Brezilya)

Muhteşem İbirapuera Parkı, gece hayatının kalbi Vila Madalena, Japon mahallesi Liberdade, şehrin ikonu Sao Paulo Katedrali, Football Museum ziyaret edilecek ünlü noktalardan.

22. Abu Dhabi Grand Prix (18-20 Kasım, Abu Dhabi)

Gökyüzünü yaran gökdelenler, muhteşem plajlar, rüya gibi çöller, özellikle Louvre Abu Dhabi, şehrin en eski binası Qasr Al Hosn, Al Jahili Kalesi, görkemli Şeyh Zayed Camii, Abu Dhabi Geleneksel Köyü, görülecek yerlerden.

abu dhabi

Mantıklı Gezginler için Seyahat İpuçları
Tips

Mantıklı Gezginler için Seyahat İpuçları

Seyahate çıkmak, çoğu insan için zorlu bir süreçtir ve bazı zamanlar bu süreci daha kolay bir hale getirmek için deneyime ihtiyaç duyarız.  Deneyimli…

Devamını Oku
Mantıklı Gezginler için Seyahat İpuçları
Tips

Mantıklı Gezginler için Seyahat İpuçları

Seyahate çıkmak, çoğu insan için zorlu bir süreçtir ve bazı zamanlar bu süreci daha kolay bir hale getirmek için deneyime ihtiyaç duyarız.  Deneyimli…

Devamını Oku
Airbnb-0
Tips

Airbnb Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Göl evlerinden tarihi evlere, bungalovlardan Kuzey Kutbu evlerine kadar, ne ararsanız Airbnb’den kiralamak mümkün. Peki, nedir bu Airbnb? Nerelerde,…

Devamını Oku