Kültür Seyahat

29 Şubat 2024

Güneydoğu Asya'da, Malay Yarımadası'nın güney ucunda konumlanan Singapur hem tarihi hem de doğal alanları ile görenleri adeta büyüleyen bir ülke. Ada ülkesi olduğundan ötürü hem deniz hem de yeşilin en görkemli ve etkileyici halini sunuyor. Her ne kadar dünyanın en küçük ülkelerinden biri olsa da dünyanın en yoğun nüfuslu kentine sahip. 

Singapur gezi (3)

Singapur’un en güzel yanlarından birisi hem gelenekseli koruyu hem de yeniliğe açık olması. Bir yanda kültürel miraslarını görürken diğer yanda metropol özelliklerinden faydalanmak mümkün. Singapur yılın her mevsiminde ayrı bir güzel. Ancak genellikle ziyaret için kasım – ocak arası tavsiye edilir. Çünkü bu dönemde hem hava ılıman olup hem de yağmur yok denecek kadar azdır. Dolayısıyla bu aylarda güneşten korunmak suretiyle Singapur’u keşfetmek mümkündür.

Singapur Ulaşım ve Konaklama

Singapur’a ulaşım ise oldukça kolaydır. Ülkemizden direkt olarak Singapur tarifeli uçaklar vardır. Ortalama 12 saatlik bir uçuş ile bu güzel ada ülkesine ulaşmak mümkün oluyor. Singapur’da toplu taşıma olanakları son derece fazladır. Bu sebeple ister otobüs ister metro tercih ederek tüm adayı rahatlıkla gezebilirsiniz. 

Singapur’da her bütçeye uygun bir konaklama seçeneği söz konusudur. Dilerseniz 4-5 yıldızlı oteller dilerseniz daha küçük motel ve pansiyonları tercih edebilirsiniz. Singapur’a gitmeden önce rezervasyonunuzu yaptırırsanız konaklamayı düşünmek zorunda da kalmazsınız. Ancak her halükârda ülkede uygun konaklama seçeneklerinin sizleri beklediğini bilmelisiniz. 

Singapur’da Görülmesi Gereken Yerler

Singapur hem doğası hem de tarihi ile görenleri kendisine hayran bırakan bir ada ülkesi. Bu nedenle adada keşfedilecek çok güzel noktalar mevcut. Bunlardan bir tanesi Marina Bay. Singapur’un en popüler yeri olan Marina Bay lükse alışveriş merkezler, modern gökdelenleri ile Singapur’un çağdaş yüzünü temsil ediyor. Marina Bay’da hemen hemen tüm markalara ait dükkân ve mağaza bulmanız mümkün. 

Singapur gezi (4)

Singapur’daki bir diğer görülmesi gereken yer Gardens by the Bay’dir. Turistlerin en çok rağbet gösterdiği bu yerde dev bir ağaç şeklinde tasarlanmış olan sera ve bahçeler topluluğu bulunuyor. Burada Singapur’un doğal alanları ile tanışma şansını yakalayabiliyorsunuz. 

Eğer biraz da eğlenelim derseniz yine adanın en popüler yerlerinden bir tanesi olan Sentosa Adası bölgesini ziyaret edebilirsiniz. Burada çok geniş eğlence park alanları bulunuyor. Yediden yetmişe herkesin keyif alabileceği bir aktivite bulmak mümkün. Burası adanın hem en eğlenceli hem de en renkli bölgesi.

Singapur gezi (5)

Adada Çin kültürünü en iyi şekilde yaşatan Chinatown adlı bir bölgede bulunuyor. Bu bölgede Çin mutfağından en özel lezzetleri deneyebilirsiniz. Ayrıca dükkân ve mağazalarda Çin kültürünü yansıtan hediyelik eşyalar da görebilirsiniz. Adada tıpkı Çin’de olduğu Hint kültürünü ve mutfağını yaşatan Little India diye bir bölge de var. Buradaki renkli sokaklar oldukça keyif verici. Bol bol fotoğraf çektirip bu zengin kültürü yakından tanıyabilirsiniz. 

Eğer ülkenin tarihini ve geçmişini merak ediyorsanız mutlaka uğramanız gereken yer Singapur Ulusal Müzesi. Singapur Ulusal Müzesi’nde ülkenin köklerine dair pek çok şeyi görebilir, öğrenebilirsiniz. Ayrıca Singapur kültüründe önemli bir yerde duran geçmişten günümüze gelmiş eşyaları, takıları, kıyafet ve kostümleri de görebilirsiniz.  

Singapur Sanat Müzesi ise Singapur’un çağdaş ve modern sanat eserlerinin sergilendiği bir yer. Buradaki pek çok farklı kültürden sanatçıların yapıtlarını görebilirsiniz. 

Singapur’da bir diğer görmenizi tavsiye ettiğimiz yer Orchard Road adlı cadde. Bu cadde ülkenin en meşhur caddesi. Orchard Road rengârenk, cıvıl cıvıl bir cadde. Cadde boyunca pek çok lüks markanın mağazalarını görmek mümkün. Ancak bu kadarla sınırlı değil. Sokak işportacıları tezgâhları ile yine sokak boyunca pek çok farklı ürün satıyor. Singapur’a dair yanınızda bir hatıra götürmek isterseniz Buradaki satıcılardan uygun fiyata pek çok ürün bulabilirsiniz. 

Singapur'da Yapılacak Aktiviteler

Singapur son derece renkli ve bir o kadar hareketli bir ülke. Hal böyle olunca da Singapur’da gezilecek, yapılacak pek çok şey bulunuyor. Örneğin yüzmeyi sevenler için Marina Bay Sands'ın SkyPark’ı son derece keyifli bir seçenek. Marina Bay Sands'ın 57. katında bulunan SkyPark ayrıca şehrin manzarasını izlemek isteyenler için de son derece güzel bir atmosfer sunuyor. 

Singapur gezi (2)

Tıpkı Amerika ve diğer bazı ülkelere benzer bir Universal Studios da Singapur’da bulunuyor. Sentosa Adası'nda Universal Studios Singapore içerisindeki eğlence parkları ve farklı oyunları görmek, iyi vakit geçirmek için en uygun yer. Elbette Singapur’a kadar gelmişken ülkenin birbirinden lezzetli yemeklerini deneyimlemeden gitmek olmaz. Dilerseniz sokak restoranlarında dilerseniz büfelerde ülkenin seçkin yemeklerini yiyebilirsiniz. Ayrıca Chinatown ve Little India gibi yerlerde farklı dünya lezzetlerini de deneyebilirsiniz. 

Singapur gezi (1)

Singapur doğal manzarasının tadını çıkartmak istiyorsanız mutlaka Singapur Nehri'nde tekne turu yapmayı da ihmal etmemelisiniz. Tekne turları turistler tarafından büyük ilgi görüyor. Tekne turu ile hem ülkenin pek çok önemli noktasını görebilir hem de tarihi hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Eğer doğa yürüyüşlerini seven biriyseniz Singapur Botanik Bahçeleri'nde huzurlu zaman geçirebilirsiniz. Çevrenizde birbirinden farklı çiçek ve bitkilerin yer aldığı botanik bahçede yürümek, doğa ile baş başa kalmak için son derece uygun. 

Kadın Gezginler
Kültür Seyahat

Herkese İnat Birileri: Kadın Gezginler

Hepimizin aklında dünyayı gezmek, yeni insanlarla tanışmak, tecrübe edebildiğimiz kadar tecrübe edinmek ve hayatımızı dolu dolu, özgür bir şekilde…

Devamını Oku
Nepal 10 Harika Neden-0
Kültür Seyahat

Nepal'i Ziyaret Etmeniz İçin 10 Harika Neden

Kendinizi deniz seviyesinden 5.000 metre yüksekte, Himalaya Dağları'nın yükselen zirvelerine bakarken hayal edin. İşte burası büyülü manzaralar…

Devamını Oku
Cape Town-0
Kültür Seyahat

Yeni Başlayanlar İçin Afrika: Cape Town

Güney Afrika'nın en renkli ve en canlı turizm noktalarından bir tanesi olan Cape Town'u ziyaret etmek için çok sebebiniz var. Hadi gelin…

Devamını Oku