İyi Yaşam

1 Eylül 2023

Sonbaharın başlangıcı eylül, İstanbul için sanat ile dopdolu bir ayın da kapılarını aralıyor. Yazdan kalma günlerin tadını çıkarabileceğiniz açık hava konserleri, etkileyici tiyatro gösterileri, sergiler ve festivaller bu güzel eylül ayında da İstanbullu sanatseverleri bekliyor olacak. Bu ay ne yapacağınıza henüz karar vermediyseniz, sizin için hazırladığımız Eylül 2023 İstanbul kültür ve sanat etkinliklerine göz atmanızı öneririz.

istanbul night

Eylül Festivalleri

Light & Dreams -  Ormanda Işık Festivali

Tüm dünyada büyük ilgi gören Light & Dreams -  Ormanda Işık Festivali, ilk kez Türkiye’de. Fantastik bir öyküye dayanan festival, ziyaretçilerine masalsı bir dünyanın kapılarını açıyor. Tam 25 bin aydınlatmanın ve 3 kilometre ipeğin kullanıldığı festival alanında ziyaretçileri son derece eğlenceli sürprizler bekliyor. Perilerin, elflerin, kurtların, sihirli mekanların ve çiçeklerin rehberliğinde ailece unutamayacağınız bir yolculuğa çıkmak isterseniz bu festivali takviminize not edin.

Yer: Turkcell Platinum Park

Tarih: 1 – 30 Eylül 2023

33. Akbank Caz Festivali

Yalnızca caz müzik tutkunlarının değil, çok sayıda müzikseverin heyecanla beklediği o günler geldi çattı bile. Dünyanın en önemli caz müzisyenlerini genç yeteneklerle aynı sahnede buluşturan Akbank Caz Festivali, Türkiye’nin de en köklü festivallerinden biri. Bugüne dek Aya İrini, Babylon, Zorlu Center PSM, Cemal Reşit Rey gibi çeşitli mekanlarda gerçekleşen festival, bu yıl da oldukça renkli bir takvime sahip.

Yer: Çeşitli Mekanlar

Tarih: 23 Eylül – 8 Ekim 2023

Live From İstanbul Fest

3 günlük heyecan dolu bir festivale hazır mısınız? Birçok müzik türünü bir araya getiren Live From İstanbul Fest, eylülün öne çıkan etkinliklerinden birine imza atmaya hazırlanıyor. Peki bu festivalde kimleri mi izleyeceğiz?

Grammy ödüllü DJ David Guetta, elektronik müziğin en iyi temsilcilerinden Abel ve House müziğin yeni nesil öncüsü kabul edilen Meduza, rock müziğin sevilen isimlerinden Teoman ve Gripin gibi ünlü isimler Live From İstanbul Fest’te sahne alacak.

Yer: Festival Park Yenikapı

Tarih: 29 Eylül – 1 Ekim 2023, 15:00

​​istanbulll eylül

Eylül Konserleri

Gipsy Kings

Latin müzik efsanesi İstanbul’a geliyor. Albümleri 60 milyondan fazla satan ve ülkemizde de çok sevilen Gipsy Kings, gerçek bir Latin gecesi deneyimi yaşamak isteyenler için bulunmaz fırsat. Grammy ödüllü grup, Andre Reyes öncülüğünde Zorlu PSM’de İstanbullularla buluşacak.

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 19 Eylül 2023, 21:00

Zuhal Olcay ile Ormanda Jazz

Duru güzelliği ve sesi ile gönüllerimizde taht kuran Zuhal Olcay, çok özlediğimiz şarkıları seslendireceği konserde hayranları ile buluşacak.

Yer: YBY Woods Yaşam ve Etkinlik Alanı

Tarih: 20 Eylül 2023, 21:00

Buika

Dünyanın en iyi seslerinden biri kabul edilen Buika, flamenko, soul ve caz müziğin birleşimi muazzam müziği ile İstanbulluların kulağının pasını silmek için geliyor. Grammy ödüllü sanatçının bu müzik şölenini kaçırmayın.

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 26 Eylül 2023, 21:00

Armin Van Buuren

Eylülün son konser önerisi yine Grammy ödüllü bir DJ haberinden. Dünyanın en iyi DJ’leri arasında gösterilen, festivallerin vazgeçilmez headliner’ı Armin Van Buuren bu kez İstanbulluları coşturacak.

Yer: Life Park

Tarih: 22 Eylül 2023, 16:00

istanbul concerts

Eylül Tiyatroları

1923

Cumhuriyetimizin 100. yılında, günümüzden tarihe uzanan büyüleyici bir müzikal yolculuğa hazır mısınız?

“Kurtuluş Savaşı Müzesi’ne yapılan okul gezisi sırasında ortadan kaybolan dört arkadaş, kendilerini bir anda Mustafa Kemal’in Millî Mücadele’yi başlattığı Bandırma Vapuru’nda bulurlar.”

Meclisin açılışı, Büyük Taarruz, Cumhuriyet’in ilanı… Milli Mücadele serüvenini soluksuz izleyeceğiniz 1923, tam 100 kişilik dev kadrosuyla Zorlu PSM’de.

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 23 -24 Eylül 2023, 19:00

Cimri

Moliere’in ünlü eseri Cimri, Serkan Keskin’in çok beğenilen Harpagon performansı ile tam sekiz sezondur kapalı gişe oynuyor. Tiyatroların “perde” dediği bu yeni sezonda yerinizi şimdiden ayırtmayı unutmayın.

Yer: Kadıköy Belediyesi Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro

Tarih: 3 Eylül 2023, 21:00

Kadıköy Stand Up Gecesi

Tam anlamıyla kahkahaya doyacağınız bir gece geçirmek isterseniz, Kadıköy kesinlikle doğru tercih. Birbirinden yetenekli ve komik komedyen kadrosu ile her hafta izleyicileri kırıp geçiren Kadıköy Stand Up Gecesi, keyifli bir mola vermek isteyen İstanbulluları bekliyor.

Yer: Motto Sahne Kadıköy

Tarih: 1 Eylül 2023, 20:30

Broadway in İstanbul Vol.2

İstanbul’da gerçek bir Broadway müzikali izlemeye ne dersiniz? Her sahnelendiğinde dakikalarca ayakta alkışlanan Broadway in İstanbul, bu kez ikinci versiyonu ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Chicago, Cabaret, Grease, Mama Mia, Mouline Rouge, Follies, Evita, Leave It to Me gibi gişe rekorları kırmış ünlü Broadway müzikallerinden titizlikle seçilen parçalarından oluşturulan özel repertuvarıyla yalnızca tek bir gece sahne alacak.

Yer: Maximum UNIQ Açıkhava

Tarih: 19 Eylül 2023, 21:00

exhibition

Eylül Sergileri

Yapı Kredi Kültür Sanat – “Cumhuriyet’in İlk Yılı”

Aynı isimli kitaptan yola çıkılarak hazırlanan sergi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yılından renkli enstantaneler ile bizleri bir zaman yolculuğuna çıkarıyor.

Yer: Yapı Kredi Kültür Sanat, Beyoğlu

Tarih: 16 Haziran – 3 Eylül 2023

Galataport – “Küçük Prens 80. Yıl Özel Sergisi”

Fransız yazar Antoine de Saint-Exupéry tarafından yazılan ve bir çocuğun gözünden büyüklerin dünyasının anlatıldığı Küçük Prens, 80. yaşına özel sergisiyle Galataport’ta.

Yer: Galataport İstanbul

Tarih: 21 Haziran – 31 Ekim 2023

Yalılar-0
Kültür Seyahat

Tarihi Yalılar: Boğaz’ın Sakinleri

Dünyanın en güzel şehirlerinden olan İstanbul’u Asya ve Avrupa olarak ikiye bölen, Marmara’yı Karadeniz’e kavuşturan, her köşesi ayrı bir eşsizlikte…

Devamını Oku
Aralık kültür sanat-0
İyi Yaşam

Aralık'23 İstanbul Kültür Sanat Rehberi

Kış mevsimine resmi olarak giriş yaptığımız yılın bu son ayında İstanbul sergilerden müzelere, müzikallerden tiyatroya ve konserlere kadar pek çok…

Devamını Oku
Burgazada-0
Kültür Seyahat

Ada Sahillerinin En Güzeli: Burgazada

“Bir gün doğup büyüdüğüm topraklardan ayrılmak zorunda kalsaydım, vatan diye en çok yüreğim sızlayarak özleyeceğim yer Burgazada olurdu…

Devamını Oku