Kültür Seyahat

2 Eylül 2023

Akdeniz’in incisi, Türkiye turizminin göz bebeği Antalya her sene hem yurtiçi hem de yurtdışından sayısız turiste ev sahipliği yapıyor. Antalya hem denizi, koyları, plajları ile öne çıkan hem de tarihi antik kentleri, kalıntıları ile görülmeye değer bir şehir. Hem yaz turizmi hem de kültür turizmi kapsamında Antalya’yı ziyaret edenler buranın güzelliklerini anlatmakla bitiremiyor.

Antalya’da denize girmek, serinlemek ve tatilin tadını doyasıya çıkartmak isteyenler ise halk plajlarını araştırmaya başlıyor. Antalya’da ücretli olduğu gibi ücretsiz halk plajları da bulunuyor. Şimdi bu meşhur turizm merkezindeki ücretsiz halk plajları hangileriymiş bunları sıralayalım. Böylelikle Antalya ziyaretleri esnasında insanların daha özgür ve ücretsiz denize girebilecekleri yerlere dair de bir fikir belirtmiş olalım.

Antalya’da Denize Girilebilecek Ücretsiz Halk Plajları

Konyaaltı Plajı

Antalya’nın belki de en meşhur denilebilecek Konyaaltı Plajı kullanımı ücretsiz bir plajdır. Konyaaltı Plajı’nın tam konumu Altınkum mevkiidir. Çok merkezi bir yerde bulunduğundan yürüyerek ya da toplu taşımalarla rahatlıkla ulaşılabilir. Plajın uzunluğu ortalama 7,5 km’yi bulur. Plajın 1500 metrelik bir bölümü ücretsiz halk plajı olarak ayrılmıştır ve günün her saati bu plajda güneşlenmek ve denize girmek mümkündür. Plaj çevresinde yiyecek, içecek satışı yapan yerler de bulunuyor.

Konyaaltı plajı

Sarısu Kadınlar Plajı

Bir diğer girişi ücretsiz plaj Sarısu Kadınlar Plajıdır. Yine Konyaaltı ilçesine bağlı olan plaj Liman bölgesinde yer alır. Bu plaja da yürüyerek ya da toplu taşıma araçlarıyla rahatlıkla ulaşmak mümkün. Plaj içerisinde bulunan tesislerde genellikle kadın istihdamı yüksek olduğundan bu plaja kadınlar plajı denmiştir. Plajda giyinme kabini, WC, büfe gibi ihtiyaçları karşılayabilecek yerler bulunuyor.

Kaputaş Plajı

Kaş-Kalkan yolu üzerinde bulunan bu plaj birinci dereceden doğal sit alanı ilan edilen bir yerde konumlanıyor. Göz alıcı beyaz kumlara sahip olan bu plaja ulaşmak için 187 basamak inmek gerekiyor. Ancak bu çabaya gerçekten değdiğini belirtmek gerek. Suyu serin ve turkuaz renginde olan bu plaj aile ile birlikte vakit geçirilebilecek en güzel ücretsiz alanlardan birisi.

Kaputaş

Andrea Doria Koyu

Finike-Demre yolu üzerinde bulunan ve plajı bulunan koy merkeze 3.2 km mesafede yer alıyor. Ulaşım karayolunda göz alabildiğine servi ağaçlar bulunduğundan ilk etapta koyu görmek mümkün olamayabiliyor. Denize ücretsiz girebileceğiniz bu koyda ayrıca Caretta Caretta’lar ve nesli tükenmekte olan Akdeniz foklarının da yaşam alanıdır. Hayli renkli sahnelere şahit olabileceğiniz bu koy da listenizde bulunmalı.

Büyük Çaltıcak Plajı

Sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin uğrak plajlarından bir tanesi Büyük Çaltıcak Plajıdır. Özellile hafta sonları piknik ya da kamp yapmak için oldukça ideal bir bölgedir. Yaklaşık 500 metrelik bir sahili vardır. Çevresinde herhangi bir tesis bulunmadığından bu plajda denize girmek isteyenlerin tedbirli gitmesi gerekmektedir.

damlataş

Çakıl Beach

Konyaaltı merkeze yine çok yakın bir plaj olan Çakıl Beach’te de girişler ücretsizdir. Haftanın her günü sabah 08:00’dan gece 24:00’a kadar ücretsiz plajdan faydalanmak mümkün. Ayrıca plaj çevresinde büfe, restoran, bar gibi ihtiyaçların karşılanabileceği tesisler de bulunuyor.

Delik Deniz ve Kral Koyu

Ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz doğal güzellikleri ile öne çıkan Delik Deniz ve Kral Koyu, Alanya’ya 65 km. Gazipaşa’ya ise 25 km. mesafede bulunuyor. Doğa ile iç içe bir manzara sunan Delik Deniz turkuaz rengi cam gibi suyu ile de girenleri mest ediyor. Berrak bir suyu olduğu için denizin dibi rahat bir şekilde görülebiliyor.

Olimpos Plajı

Antalya’nın Kumluca ilçesindeki Olimpos mevkinde yer alan plaj şehrin en ünlü plajlarından bir tanesidir. Sakin ve doğal bir yapıya sahip olduğundan hem yerli hem de yabancı turistlerin tercihi bu plajdır. Kumluca ilçesinden 40 dakika uzaklıkta yer alan plaja toplu taşıma araçlarıyla kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Ayrıca aracı olanlar için ücretsiz otoparkı da bulunuyor.

Olympos beach

Keykubat Plajı

Halk plajlarının ücretsiz olduğu Keykubat Plajında soyunma kabinleri ve duşlardan da faydalanmak mümkün. Yaklaşık 3 km. uzunluğunda plaj güneşlenmek ve denize girmek için idealdir. Su sporlarının da sıklıkla yapıldığı denize gençlerin ilgisi büyük. Mavi bayraklı plajlar arasında bulunan Keykubat Plajına toplu taşıma araçlarıyla kolaylıkla ulaşmak mümkün.

Ayışığı Plajı

Kemer’de bulunan ve girişi ücretsiz olan Ayışığı Plajı, hilal şeklindeki görüntüsü ve altın sarısı kumsalı ile görenleri kendisine hayran bırakır. Berrak bir suya sahip olan denizi ile doğa ile iç içe bulunan Yörük Parkı görülmeye değerdir. Bölgede ihtiyaçları gidermek üzere pek çok büfe, restoran ve bar bulunuyor.

Karagöz Sahili

Kumluca ilçesinde bulunan Karagöz Sahili bir koy olup ücretsiz denize girilebilecek en uygun yerlerden bir tanesi. Sahilin sağ tarafında piknik yapmak için doğal bir alan bulunuyor. Bununla beraber gece konaklamak isteyenler için uygun pansiyonlar da yine koyun çevresinde yer alıyor. Temiz, berrak denizi ile öne çıkan sahil ayrıca dünyanın en iyi 10 yürüyüş rotasından birisine sahip.

antalya beach

​​Kastelorizo.jpg
Kültür Seyahat

Kaş Çıkışlı Mavi Tur Rotaları

Kaş’ın her bir köşesini gezmek insanı ruhen tatmin eden bir deneyim. Ayrıca yapılabilecek en iyi etkinliklerden biri de kesinlikle koylarını gezmek.

Devamını Oku
Tazı Kanyonu-0
Kültür Seyahat

Torosların Doğal Hazinesi: Bilgelik Vadisi

Turizm sektörünün incisi Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı bulunan Köprüçay Vadisi bünyesindeki Tazı Kanyonu yani Bilgelik Vadisi, uçsuz bucaksız…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Antalya ve Çevresinde Görülmesi Gereken Antik Kentler

Çıralı’ya ve Adrasan’a yakınlığıyla bilinen ve çok uzun yıllardır popüler bir tatil yeri olan Olympos, Antalya’nın Phaselis’ten sonraki ikinci büyük…

Devamını Oku