Kültür Seyahat

25 Ocak 2021
Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2022

Gençliğimizin heyecanı ve enerjisi varken bizim için özel önemi olan gösterilere katılmak ve anılar biriktirmek hayattaki en önemli amaçlardan biri olmalıdır. Çoğu ülkemizin dışında olan festivalleri organize etmesi zor gibi görünebilir, size tavsiyemiz biletleri alırken her şey dahil olanları tercih etmeniz. Bu sene ya da bir sonraki sene fark etmeksizin para biriktirip o hayalini kurduğunuz o festivale katılmanızı dileriz.

1- Burning Man 

Dev bir insan heykelinin yakılması ile aşina olunan Burning Man festivali 1986 yılından beri düzenli olarak yapılmaktadır. Nevada’nın Black Rock Çölü’nde düzenlenecek festival dünyanın her yerinden katılımcıya açıktır.

Bu festival aslında bir festivalden çok “toplum ve sanat deneyi” olarak bilinmektedir. Festivalin amacı, kendinizi en iyi şekilde ifade etmeniz ve yaratıcılığınızı konuşturmanızdır. Festivalde bazı kurallar vardır örneğin, festivalde para değil takas sistemi geçerlidir ve en önemli kurallarından biri arkanızda çöp bırakmamanızdır. Diğer bir koşulu, 15 kilometreden hızlı giden bir araca binmemenizdir. Bu yüzden Burning Man’de ulaşım bisikletler ile sağlanmaktadır. Çoğu insanın istek listesinde bulunan bu festivale gitmek isterseniz, bileti çıktığı gün almanız önerilir çünkü çok kısa sürede tükenmektedir. 

2- Tomorrowland

Her gencin gönlünde “Ben Tomorrowland’e gittim” diyebilmek vardır. Bu festival dünyada en çok bilinen elektronik müzik festivallerinin başında gelir. Sahnelerin vazgeçilmesi Armin Van Buuren, Tiesto, Steve Aoki, Hardwell, Martin Garrix ve Ummet Ozcan gibi en başarılı DJ’ler bu festivalin vazgeçilmez bir parçasıdır. Geçmişte bir hafta sonu şeklinde düzenlenen festival son yıllarda 2 hafta sonu olarak düzenlenmektedir. Brüksel’in Boom şehrinde başlamıştır ve her sene farklı şehirlerde yapılmıştır. Biletler için bir Dream Ville çadırlarında ya da kulübelerinde konaklayabilirsiniz. Bilet alırken her şey dahil uçak biletli olan fırsatlara bakmanızı öneririz, çoğu zaman daha uygun olabiliyorlar fakat söylemeden geçmeyelim biletler çok hızlı tükeniyor. 

3- Coachella

Coachella adını düzenlendiği yer olan Güney Kaliforniya’nın Colorado Çölü bölgesindeki Coachella Vadi ‘sinden alır. Etkinlik 2 hafta sürmektedir. Coachella’ya gidenler için “Coachella Makyajı” diye bir tabir de hayatımıza girmiş bulunuyor. Gidenlerin abartılı bir şekilde hazırlandığı bolca simler ve taşlar ile yaptığı makyajları festival alanlarında dikkat çekiyor. 

Festival için söyleyebileceğimiz tek bir gerçek varsa o da yürümeye hazır olmanız. Otelinizden festival alanına gitmenizden başlayıp, sıralarda beklemenizi kapsayan, bir alandan başka bir konser alanına gitmeniz gibi nedenlerden fazlaca yürüyüp yorulacağınız bir festival olacak.

blog

4- Ultra UMF 

Ultra müzik festivali elektronik müzik severleri bir araya getiren başka bir müzik festivalidir. Biletler çıktıktan 5 dakika gibi kısa sürede tükenen bu festivalde elektronik müziğe dair aradığınız herkesi görebilirsiniz. Yer olarak da Miami’de olduğu için hem sabahları plajlarda eğlenebilir hem de DJ performansları ile kendinizi müziğin içinde kaybedebilirsiniz. Sahne alacak sanatçılara göz atmak isteyenler için internet sitelerini ziyaret etmenizi öneririz. 

5- Glastonbury Festivali

İngiltere’nin Glastonbury şehrinde gerçekleşen dünyanın en büyük açıkhava festivalidir. Festivalin en büyük özelliği kamp yapıp çılgınlar gibi eğlenmektir. 250 binden fazla katılımcıya sahip bu müzik festivali kesinlikle katılıp yaşamanız gereken heyecanlardan biri. Festival’de plastik kullanımı yasak olduğu için herkes kendi içecek kapları ile içecek tüketebiliyor. İlk kez 1970 yılında yapılan festivalin biletleri çıktığı gün bittiği için ilk gün almanızı öneririz.

blog

Bir de bunlar var: Dünyanın En İlginç Festivalleri

Ocean Drive-0
Kültür Seyahat

Dünyanın En Havalı 10 Cadde ve Sokağı

Işıl ışıl bir gece, insanlar keyifli yürüyüşler yapıyor, dükkanlar ilgi çekici vitrinlerle dolu ve her köşe başında sizi şaşırtacak bir sürpriz var.…

Devamını Oku
TikTok-0
İyi Yaşam

TikTok’ta Takip Edebileceğin Faydalı Hesaplar

Eğlenceli içeriklerin yanı sıra eğitici ve sıra dışı bilgileri de bulabileceğiniz yeni sosyal medya uygulaması TikTok artık herkesin cebine girdi.…

Devamını Oku
Healthy Eating For Kids
İyi Yaşam

Ortam Seçiminden Porsiyon Ayarlamaya: Çocuklarda Doğru Beslenme

Anne ve babalar sıklıkla çocuklarının beslenmesiyle ilgili problemler yaşar. Böyle durumlarda da çoğunlukla internet bilgilerine başvururlar.

Devamını Oku