Kültür Seyahat

19 Mart 2024

Sessiz, huzurlu bir yolculuk arzusu geçmişleri veya niyetleri ne olursa olsun tüm turistlerin ve gezginlerin ortak önceliğidir. İnsanlar yeni bir yere seyahat ederken genellikle güzellik, kültür ve kendilerini konfor alanlarından çıkaracak benzersiz deneyimler ararlar. Ancak bilinmeyen bir ülkeyi keşfederken kendinizi güvende ve emniyette hissetmek deneyimi önemli ölçüde artırabilir. 

Güvenliğiniz konusunda sürekli endişe duymadan seyahat edebilmek birçok gezgin için rahatlatıcı olabilir ve daha keyifli ve tatmin edici bir seyahatin kapılarını açar. Bu, özellikle siyasi gerginliklerin ve çatışmaların belirli ülkelerin güvenliğini etkileyebildiği mevcut ortamda geçerlidir. Bu bağlamda seyahat planlamadan önce gidilecek yerin güvenliğini göz önünde bulundurmak önemlidir. 

Bazı ülkeler devam eden sorunları nedeniyle riskli olarak değerlendirilebilirken diğerleri emniyet ve güvenliğe olan güçlü bağlılıklarıyla tanınabilir. Bu bakımdan başka bir ülkeye seyahat etmeye karar vermeden önce iyice araştırmak ve o destinasyonu tüm yönleriyle değerlendirmek çok önemlidir. 

İzlanda

İzlanda dünyanın en güvenli ülkelerinden biri olma ününü bir kez daha kanıtladı. Adanın en düşük askeri harcamalara sahip olması ve uluslararası çatışmaların olmaması nedeniyle bu durum 2008'den beri böyle. İzlanda'nın okyanuslarla çevrili ve komşu devletlerden yoksun benzersiz coğrafi konumu huzurlu ortamına kesinlikle katkıda bulunuyor. Ayrıca İzlanda'daki hapse girme oranı 100.000 kişi başına yalnızca 33 kişiyle Avrupa'daki en düşük oran. Bu dikkate değer rekor İzlanda'nın hem vatandaşları hem de gezginleri için güvenli ve emniyetli bir ortam sağlama konusundaki kararlılığını gösteriyor.

Dünyanın En Güvenli Ülkeleri 1

Yeni Zelanda

Yeni Zelanda, iç ve dış çatışmalarla ilgili asgari zorluklarla karşı karşıya kalmasına ve COVID-19 salgınının nispeten düşük sonuçlarına rağmen 2019'da önemli bir terör saldırısı yaşadı. Olay, ulusal güvenlik risklerine ilişkin endişeleri artırdı ve ülkedeki küçük çaplı suçların artmasına neden oldu. Bununla birlikte, dünyanın en güvenli ülkelerinden biri olma ününe sahip Yeni Zelanda'nın vatandaşları için güvenli ve emniyetli bir ortam sağlama konusundaki kararlılığının sarsılmaz bir şekilde devam ettiğini belirtmekte fayda var.

Danimarka

Danimarka, vatandaşları için istikrarlı ve güvenli bir ortam sağlamasına yardımcı olan güçlü sosyal ve kültürel değerleriyle tanınıyor. Hava koşullarından kaynaklanan zaman zaman yaşanan zorluklara rağmen Danimarka son derece düşük düzeydeki yolsuzluk ve eşitsizlikle dünyadaki en verimli kamu hizmetleri sistemlerinden birine sahip. Dahası, ülke cinsiyet eşitliğine olan bağlılığıyla da tanınıyor. Öyle ki kadınlar yaşam standartlarından erkeklere göre çok daha memnun.

Portekiz

Portekiz son yıllarda genel güvenliğini artırma konusunda önemli ilerleme kaydetti. Ülke, ciddi bir mali krizin getirdiği zorlukların üstesinden gelerek yalnızca ekonomik performansını artırmakla kalmadı aynı zamanda suç düzeylerini de başarılı bir şekilde düşürdü. Akdeniz iklimi, çeşitli coğrafyası ve lezzetli mutfağıyla birçok insanın Portekiz'e taşınmayı seçmesi, güvenliği de göz önünde bulundurunca aslında hiç de şaşırtıcı değil. 

Dünyanın En Güvenli Ülkeleri 2

Slovenya

Slovenya, son derece düşük suç oranları, neredeyse sıfır terör riski ve muhteşem doğal manzaralarıyla Avrupa'nın en güvenli ülkelerinden biri olarak yerini kazandı. Çevresini koruma ve muhafaza etme taahhüdü güzel konumlarıyla birleşerek Slovenya'yı huzur ve güzellik arayan gezginler için ideal bir seyahat etme ülkesi haline getiriyor. Ziyaretçiler güvenli bir yerde olduklarını bilerek geceleri uykuya dalmakta zorluk çekmeyeceklerdir.

Avusturya

Güvenlik standartlarında yakın zamanda yaşanan bozulmaya rağmen Avusturya dünyanın en güvenli ülkelerinden biri olmaya devam ediyor. 2020'de Viyana'da yaşanan terör saldırılarının ardından hükümet ulusal güvenliği artırmak için yeni mevzuatı uygulamaya koydu. Bu zorluklara rağmen Avusturya istikrarlı bir ekonomiyi ve komşu ülkelerle güçlü uluslararası ilişkilerini sürdürmeye devam ediyor. 

İsviçre

İsviçre'nin güvenlik konusundaki itibarı ülkenin neredeyse hiç olmayan suç oranı ve kişi başına düşen yüksek maaşlar ile korunmaya devam ediyor. İsviçre, büyük bir küresel silah ihracatçısı olmasına rağmen sakinleri için dünyanın en güvenli on ülkesi arasında yer alıyor. İsviçre hükümetinin güvenli ve barışçıl yaşam koşullarını sürekli teşvik etmesi ve desteklemesi ekonomik istikrarın ve komşu ülkelerle ilişkilerinin yanı sıra ülkenin üst sıralara çıkmasına katkıda bulunmuştur.

Dünyanın En Güvenli Ülkeleri 3

İrlanda

İrlanda dünyanın en güvenli on ülkesi sıralamasına şaşırtıcı bir giriş yaptı. İrlanda, Covid-19 karantinaları nedeniyle ara sıra şiddetli gösteriler yaşanmasına rağmen nispeten düşük suç oranlarına, güçlü bir ekonomiye ve memnun sakinlere sahip. Güvenli ve emniyetli bir ülke olarak çekiciliği sadece ekonomisinden değil aynı zamanda doğal güzelliklerinden ve misafirperver topluluğundan da kaynaklanmakta.

Çekya

Çekya düşük suç oranları, minimum askeri harcamalar ve ılımlı terör riskiyle güvenlik konusunda itibarını koruyor. Büyük şehirlerin popüler turistik yerlerindeki küçük suçlar hala endişe kaynağı olabilirken, başkent ve büyük merkezlerdeki genel güvenlik düzeyi diğer büyük Avrupa şehirleriyle karşılaştırılabilir düzeyde. Bu, güvenlik güçlerinin sokaklarda ve meydanlarda gözlemlenebilir varlığıyla kanıtlanmakta. Düşük suç oranları ve güvenliğe olan bağlılığıyla Çekya, gönül rahatlığı gezilebilecek bir ülke.

Kanada

Suç oranlarında hafif artışlar görülmesine rağmen Kanada'nın çok güvenli bir ülke olma durumu değişmedi. Bu, düşük seviyedeki hapsetme ve kişi başına silah ihracatının yanı sıra yetkililerin büyük şehirlerde ve havalimanlarında terör riskini önlemek için gözetim önlemleri almasına bağlanıyor. Uygulanan bu önlemlerle Kanada, güvenli ve emniyetli bir deneyim arayan turistler için tercih edilebilecek en güvenli ülkeler arasında yerini almayı hak ediyor.

Dünyanın En Güvenli Ülkeleri 4
1
Teknoloji

Tatile Çıkmadan Önce Almanız Gereken Teknolojik Aletler

Dünyanın salgın hastalıkla sınandığı bugünlerde herkes tatil hayalleriyle biraz olsun rahatlamaya çalışıyor. Kısıtlamalar sona erdiğinde…

Devamını Oku
Kahve Çeşitleri
İyi Yaşam

Yapılışlarına Göre Kahve Çeşitleri

Yeni nesil kahvecilerin de hayatımıza girmesiyle birlikte, eskiden yalnızca Türk kahvesi ile sınırlı olan skalamız epey bir genişledi. Ama hadi…

Devamını Oku
Anneler Günü-0
Kültür Seyahat

Dünyanın Dört Bir Yanından Anneler Günü Gelenekleri

Hepimizin hayatında en özel ve anlamı büyük günlerden birisidir Anneler Günü. Dünyanın dört bir yanından, değerli ve farklı adetlerle kutlanan…

Devamını Oku