Kültür Seyahat

25 Şubat 2024

Sidney, dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çeken hareketli ve kozmopolit bir şehir. Tasman Denizi'nin turkuaz sularının kıyısında yer alan bu canlı şehir bir kültür, mutfak ve doğa merkezi. Burada ikonik Sidney Limanı Köprüsü'nden çarpıcı Opera Binası'na kadar zamanınıza ve paranıza değecek pek çok turistik yer var. Şehrin nefes kesen manzaralarını görmek için Taronga Hayvanat Bahçesi'ni, Watsons Körfezi'ni ve Bondi Plajı’nı mutlaka ziyaret edin. Açık havanın keyfini çıkaranlar için ise bölge genelinde keşfedilecek sayısız yürüyüş parkuru ve milli park bulunmakta. O halde çantalarınızı toplayın ve dünyanın en heyecan verici şehirlerinden birinde unutulmaz bir yolculuğa çıkmaya hazırlanın!

Sydney-1

Sidney Limanı Köprüsü (Sydney Harbour Bridge)

Sidney Limanı Köprüsü şehrin yaratıcılığının ve yenilikçiliğinin sembolü olarak duran bir mühendislik harikası. Deniz seviyesinden 134 metre yüksekte bulunan ikonik köprü, Sidney'i ziyaret eden herkesin mutlaka görmesi gereken bir cazibe merkezi halinde. Bu mühendislik harikasını keşfetmenin birçok yolu var. Burayı yürüyerek veya bisikletle keşfedebilir, bölgenin harika manzarasını seyredebilirsiniz. Gerçekten unutulmaz bir deneyim arıyorsanız sizi şehrin tarihi ve kültürüyle ilgili hikâyelerle eğlendirecek yerli bir rehberle bir tur rezervasyonu yaptırmayı düşünebilirsiniz.

Sidney Opera Binası (Sydney Opera House)

Sydney-3

Sidney'in çarpıcı Opera Binası 1973 yılında tamamlanmasından bu yana dünyanın her yerinden ziyaretçileri büyülüyor. Heybetli bina, bir geminin yelkenlerini andıran kavisli beyaz yelkenlere sahip ve salonları müzik, opera, tiyatro ve dansa adanmıştır. Bu nefes kesici yapının içini keşfetmek için bir gösteriye katılmanızı veya rehberli bir tur için rezervasyon yaptırmanızı öneririz.  Ayrıca yemeğe odaklanan bir tur veya bu mimari harikanın nasıl çizileceğini öğreneceğiniz turlar arasından da seçim yapabilirsiniz.

Bondi Plajı (Bondi Beach)

Bondi Beach

Bondi Plajı mükemmel dalgaları ve yıl boyunca süren keyifli su sıcaklıklarıyla dünyanın dört bir yanından sörfçülerin ilgisini çeken bir yer. Sörf yapmayı bilmiyorsanız da endişelenmeyin çünkü bölgede bir sürü sörf okulu mevcut. Örneğin, plajdaki Let's Go Surfing sörf dersleri için mükemmel bir okul. Burada farklı yaş grupları, deneyim düzeyleri ve hatta yalnızca kadınlara özel dersler için özelleştirilmiş kurslar bile var. Eğer küçük bir grubunuz varsa özel eğitmen de kiralayabiliyorsunuz. Avustralyalılar sörf yapmayı çok ciddiye alıyorlar ve eğer kurallara uymazsanız kendinizi zor durumda bulabilirsiniz. Bu yüzden başlamadan önce bir ders alın ve profesyonellerden işin püf noktalarını öğrenin. Korkmayın, siz de kısa sürede bir profesyonel gibi sörf yapmaya başlayacaksınız!

Watsons Körfezi (Watsons Bay)

Watsons Bay

Şehrin doğusunda ve Bondi Plajı'nın kuzeyinde yer alan Watsons Körfezi zengin bir tarihe sahip ve manzaraları ile büyüleyen bir yer. Bir zamanlar bir balıkçı köyü olan bölge, sokaklarda sıralanan tarihi kulübelerle büyüleyici cazibesini korumuş. Günübirlik bir gezi için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer. Buraya Circular Quay'den feribota binerek rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Beyaz Tavşan Galerisi (White Rabbit Gallery)

Sidney'in Chippendale mahallesi sanatseverler için gizli bir mücevhere ev sahipliği yapıyor; Beyaz Tavşan Galerisi. Hayırsever Judith Neilson tarafından kurulan bu çağdaş sanat alanı Central Park'ın modern mimari kompleksi içinde yer alıyor. 2000 yılından bu yana üretilen eserlerden oluşan geniş bir çağdaş Çin sanatı koleksiyonuna sahip olan Beyaz Tavşan Galerisi, ziyaretçilere gerçekten eşsiz bir deneyim sunuyor. Sergilenen o kadar çok inanılmaz parça var ki saatlerce sanatın içinde kaybolmak çok kolay. Eğer dolaşırken biraz yiyecek ya da enerji depolayacak bir yer arıyorsanız, müzedeki galeri bar çay ve Çin mantısı almak için mükemmel bir yerdir. 

Taronga Hayvanat Bahçesi (Taronga Zoo Sydney)

Taronga Zoo Sydney

Sidney'in Taronga Hayvanat Bahçesi hayvan severler için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir mekân.  Sidney’in kalbinde yer alan bu ünlü hayvanat bahçesi trafik kazasına karışan kangurular da dâhil olmak üzere ihtiyaç sahibi hayvanları kurtarma ve rehabilite etme konusunda ün kazanmıştır. Taronga Hayvanat Bahçesi, bu hayvanları doğal yaşam alanlarına döndürmeye kararlı bir yuva, ancak bu arada bu büyüleyici yaratıkların gözlemlenmesine de olanak sağlıyor. Eğer gerçek hayatta bir kanguru görmek istiyorsanız, dahası onları beslemek istiyorsanız Taronga Hayvanat Bahçesi kesinlikle ziyaret edilmeli.  Aynı derecede unutulmaz bir deneyim arıyorsanız, hayvanat bahçesi aynı zamanda ziyaret edilebilecek ve sevilebilecek çok sayıda koalaya da ev sahipliği yapıyor ve onlarla ilgileniyor.

Mavi Dağlar (Blue Mountains)

Çarpıcı doğal güzelliklere sahip Mavi Dağlar adını orada yetişen ve güneşin etkisiyle ısınınca etraflarını saran havaya mavimsi bir sis bırakan okaliptüs ağaçlarından alıyor. Mavi Dağlar ziyaretçilerine doğa ananın eşsiz ve büyüleyici manzarasını sunduğu için doğa tutkunlarının mutlaka ziyaret etmesi gereken bir destinasyon. Ayrıca burada sadece dağları izlemek dışında kayak yürüyüş ve kaya tırmanışı gibi çeşitli aktiviteler de var. İster dinlendirici bir piknik ister macera dolu bir yürüyüş arıyor olun, belki de hayatınızda ilk defa göreceğiniz mavi olan bu dağları mutlaka ziyaret edin.

Sydney-0
Kültür Seyahat

Kangurular Diyarı Sidney

Sidney, dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çeken hareketli ve kozmopolit bir şehir. Tasman Denizi'nin turkuaz sularının kıyısında yer alan bu…

Devamını Oku
Sydney-0
Kültür Seyahat

Kangurular Diyarı Sidney

Sidney, dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çeken hareketli ve kozmopolit bir şehir. Tasman Denizi'nin turkuaz sularının kıyısında yer alan bu…

Devamını Oku