Yeme İçme

9 Eylül 2020
Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2022

Her ulusun kendine göre bir yemek kültürü vardır ve uluslar bu kriterlere göre kendi yemeklerini oluştururlar. İşte sizler için farklı uluslara özgü 5 aperatif yiyecek. 

blog

Almanya – Pretzel

Pretzel ya da Bretzel beyaz un ve kuru mayadan yapılan tuzlu ve yağlı bir ekmek türüdür. Yapı olarak çok yumuşak ve kendine çeken, nefis bir kokuya sahiptir. Almanya’da bu lezzeti her köşede, sokak satıcısında ya da bütün pastanelerde, hemen her yer de görebilirsiniz. İnsanlar aynı zamanda Pretzel’i taze soğanlı, sarımsaklı, parmesanlı, üstü tarçınlı, sosa banarak ya da sandviç şeklinde yemeyi çok severler. Bu meşhur tat aynı zamanda kendi kadar meşhur Alman birası eşliğinde müthiş bir aperatif olarak yenilmektedir.

blog

Kanada – Poutine

Kim patates kızarmasını sevmez ki? Poutine, Kanada’da oldukça popüler ve temel bir yemektir. Bu lezzetin kökeni, ülkenin doğusunda yer alan ve Fransızca konuşulan şehir, Quebec’e dayanır. Kanada’nın bu ulusal yemeği aslında patates kızartması üzerine “gravy” sosu ve lor peyniri ile kaplanmasından oluşur. Gravy sosu, et suyunun doğal bir biçimde un ve mısır unu ile pişirilmesinden elde edilir ve Poutine’e tadını veren ana malzemelerden biridir. Zevkinize göre, üstüne taze soğan, kurutulmuş et, cheddar peyniri ve kıyma gibi farklı malzemeler ekleyerek de yiyebilirsiniz. 

blog

Brezilya – Coxinha de Frango

Brezilya mutfağı yemek kültürü açısından oldukça zengindir ve Coxinha en popüler lezzetlerinden biridir. Dilimize çevirdiğimiz zaman “küçük but” anlamına gelir. Şekil olarak gözyaşı, armut ya da koni şeklini andırır. Coxinha’nın içinde kıyılmış ya da ince doğranmış tavuk eti bulunur. Bizim fikrimizce, en güzel kısmı yumuşak hamuru ile dış kısmıdır. Bütün parçalar tek tek elde hazırlandıktan sonra rengi turuncuya dönene kadar yağda kızartılır. Farklı damak zevkleri için de farklı kombinasyonlar yapılabilir örneğin, içini tavukla doldurmak yerine, havuç, mantar gibi sebzeler koyulabilir ya da kendine özel dip sosuna bandırılarak yenilebilir. Gerçekten bağımlılık yaratan bir aperatif öğündür.

blog

Fransa – Tartiflette

Karşınıza bu seferde Fransa’dan bir patates tarifi ile çıkıyoruz. Bu meşhur Fransız aperatif tarihi 1700'lere kadar dayanır. En basit haliyle bu tarif, haşlanmış, kızartılmış ya da fırınlanmış patatesin yoğun krema, karamelize soğan ile harmanlanıp, üstüne sarımsak ve Reblochon peynirinin eklenmesinden oluşur. Roblochon peyniri de Alp bölgesinde yetişen bir peynir türüdür, Tartifelette’nin üzerine bol miktarda ısıtılmış ve eritilmiş şekilde dökülerek lezzetin tadı çıkarılır!

blog

Mısır/Yemen – Falafel

Dünyaca ünlü bu lezzet Akdeniz restoranlarının oldukça yaygın ve temel ana yemeklerinden biridir. Temel içerik olarak nohut ya da bakla kullanılır ama genellikle iki malzeme de birbirine karıştırılarak yapılır. Şekil olarak değişiklik gösterebilir ama genel olarak top ya da düz şekilde servis edilir. İçinde hayvansal bir gıda olmadığı için de vejetaryenler tarafından oldukça sevilen bir tariftir. Aperatif ya da ana yemek olarak yenilebilir ama aynı zamanda bazı yerlerde meze olarak bilinir. Sade bir şekilde yenileceği gibi içine turşu, patates kızartması, domates gibi garnitürler eklenerek pita ekmeğinin içinde de servis edilebilir. 

1
Kültür Seyahat

Louvre Müzesi’ni Ziyaret Etmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Yaklaşmakta olan Paris seyahatinizde Louvre Müzesi’ni ziyaret etmeyi planlıyorsanız işte dünyanın en popüler müzesi Louvre hakkında tüm merak…

Devamını Oku
0
Yeme İçme

En Popüler 9 Fransız Kahvaltılığı

Mutfağının kalitesi ve mükemmelliğiyle göz dolduran, dünyaca ünlü Fransız mutfağı, söz konusu kahvaltı olduğunda şaşırtıcı şekilde sadeliği tercih…

Devamını Oku
Avrupada yılbaşı
Kültür Seyahat

Yılbaşını En Coşkulu Kutlayan Avrupa Şehirleri

Biz bugün yönümüzü Avrupa’ya çeviriyoruz ve coşkulu yılbaşı kutlamalarıyla özdeşleşmiş şehirlere doğru şöyle bir uzanıyoruz. Bakalım Avrupa yeni yılı…

Devamını Oku