Kültür Seyahat

9 Mayıs 2023

Hepimizin bildiği üzere Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı büyük bir coşkuyla kutlanıyor! Bu noktada kutlamalar nezdinde sizler için tatil yapabileceğiniz muhteşem rotalar belirledik. Siz de içinden kendiniz adına en uygun tatili keşfedip muhteşem bir deneyim yaşamaya ne dersiniz? O halde gelin, hep birlikte 19 Mayıs için tatil önerilerine göz atalım.

Seferihisar, İzmir

19 Mayıs için önerebileceğimiz ilk durak hiç kuşkusuz ki güzellikler diyarı Seferihisar oluyor. Bilindiği üzere Türkiye’de Citta Slow (Sakin Şehir) hareketiyle faaliyet gösteren ilk nokta olan Seferihisar’ın, ayrıca bu hareketin Türkiye’deki yetkili temsilcisi olduğunu da belirtelim. Öte yandan Sakin Şehir hareketinin kriterlerini tamamen karşılayarak bu ağa dahil olan ilçede yerel üreticinin üretimi de son derece iyi bir şekilde destekleniyor. Bununla beraber benzersiz yerel lezzetler ve son derece temiz ev pansiyonculuğu gibi alanlarda da girişimler öne planda denilebilir.

Bütün bunların yanı sıra İzmir’in en çok sevilen ilçesi olan Seferihisar’ın, denizle buluşan mahallesi Sığacık tam size göre. Çünkü bu eşsiz yer, kale içinde kurulu ufacık bir kasaba görünümünde sizleri ağırlıyor. Öte yandan çoğunluklu olarak deniz mahsulleri satan lokantalar, şirin kafeler ve üretici pazarları ile Sığacık, Seferihisar’a gelenlerin görmeden kesinlikle dönmemesi gereken bir yer. Aynı zamanda 19 Mayıs’ın coşkuyla kutlandığı İzmir’in tadını çıkarmak da sizin elinizde…

19 Mayıs Seferihisar

Ayvalık, Balıkesir

Bir sonraki durağımız ayaklarınızı yerden kesecek cinsten. Bu noktada Kuzey Ege’nin en çok ziyaretçi talebi bulunan tatil merkezi Ayvalık’tan bahsedeceğiz. Ege kültürünü iliklerinize kadar hissettiren birbirinden şirin sokakları, bakmaya doyamayacağınız minik ve güzel butik otelleri, rakı-balık-Ayvalık üçlemesiyle dilinize adeta yer edip yerleşen lezzetlerinin yanında, temiz havası ve zeytinyağlı yemekleriyle de tatilinizi taçlandıracaksınız. Bununla beraber Cunda Adası da Ayvalık’a gelip seyahat edenlerin mutlaka uğradığı duraklardan bir tanesi. Bu bağlamda her biri alanında bir markaya dönüşen eğlence dolu meyhaneler, taş evler, içinizi açacak deniz havası ve Rahmi Koç Müzesi de Cunda ziyaretçilerinin hoş vakit geçirmesine vesile olan yerlerden birkaç tanesi.

19 Mayıs Ayvalık

Bodrum, Muğla

Sıra geldi eğlencenin ve keyfinizin tavan yapacağı o yazlık yere. Evet, doğru tahmin ettiniz. Bodrum! Türkiye’nin yurt içi ve yurt dışında en çok tanınan tatil merkezleri listesinde başlarda yer alan Bodrum, dört mevsim bambaşka güzellikleriyle gelenleri hayrete düşürmeye devam ediyor. Öte yandan Halikarnas Balıkçısı’nın izlerini ilmek ilmek taşıyan bu şirin ilçe, bütün yarımada boyunca hizmet veren yüzlerce konaklama tesisi ile oldukça kaliteli bir konfor alanı sunuyor. Özellikle 19 Mayıs için şiddetle tercih etmenizi tavsiye ettiğimiz tatil yerlerinden biri olan Bodrum’da kalmak için rezervasyonunuzu önceden yapmayı unutmayın.

Kaş, Antalya

Şimdi de yaz aylarında turistlerin adeta uğrak noktası haline gelen o benzersiz yerden bahsedeceğiz. Tarih boyunca antik kentlerin bir araya gelip buluştuğu benzersiz bir noktada kurulmuş olan Kaş, ülkemizin en heyecan verici ve büyüleyici olan plajlarından Kaputaş Plajı’nı da içinde barındırıyor. Bütün bunların yanı sıra Antalya’nın Muğla sınırındaki yer alan ve en batıdaki ilçesi olan Kaş, dalış yapmayı seven tutkunların da gözdesi konumunda desek yalan olmaz. Her yaz binlerce turisti ağırlayıp ülkemizi temsil eden Kaş, son zamanlarda da oldukça popüler olan yerler arasında güncel konumunu koruyor. Bu bağlamda burası, 19 Mayıs için tatil yapabileceğiniz en güzel yerlerden bir tanesi.

19 Mayıs Kaş

Alanya, Antalya

Deniz-kum-güneş üçlüsü denildiği zaman ilk olarak aklınıza ne geliyor? Evet, tabii ki Alanya. Antalya şehir merkezine yaklaşık olarak 154 km uzaklıkta yer alıp kentin tam olarak doğusunda bulunan yerlerden birisi olan  Alanya, Türkiye’de turizm hareketinin öncüsü ve popüler yerlerinden birisi demek mümkün. Aynı zamanda benzersiz güzellikteki Alanya’yı tepeden gören Kızılkule ve Alanya Kalesi, Türkiye’nin en dikkat çeken ve rağbet gören mağaralarından Damlataş Mağarası, Kleopatra Plajı, Dim Çayı gibi birbirinden güzel yerleri de içinde barındırıyor.
Bu bağlamda sizin için de muhteşem bir tatil yeri olabilecek olan Alanya, birçok farklı kişinin sıklıkla tercih ettiği doğa harikası yerler arasında yer alıyor. Bununla beraber 19 Mayıs coşkusunu çıkarmak için de unutulamayacak anlar yaşamanıza vesile olacak Alanya için valizinizi hazırlamaya başlayın!

Kıbrıs (KKTC)

Tatil demişken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden bahsetmemek olmaz. Birbirinden şık mekanları, beş yıldızlı otelleri, tertemiz sahilleri ve tarihi turistik noktalarıyla Kıbrıs, Türkiye’nin birbirinden farklı noktasından yaklaşık olarak 1,5-2 saatlik uçuş mesafesinde sizleri bekliyor. Bütün bunların yanı sıra19 Mayıs tatilinde gidilebilecek en güzel yerlerden olan Kıbrıs’ta çok eğleneceksiniz. Hem doğa harikası olan hem de bol bol gezip anı biriktirebileceğiniz muhteşem yerlere tanıklık eden sokaklar sizi adeta büyüleyecek. 19 Mayıs tatili için ayaklarınızı yerden kesecek bir tatil yeri arayışındaysanız Kıbrıs tam da size göre.

19 Mayıs Kıbrıs2
 

19 Mayıs Ayvalık-0
Kültür Seyahat

19 Mayıs İçin Tatil Önerileri

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'na sayılı günler kala, kendine küçük bir tatil armağan etmek isteyen ama nereye gideceğine karar veremeyenler…

Devamını Oku
Cunda-0
Kültür Seyahat

Ayvalık'ta Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

Yaz aylarında ufak bir kaçamak yapmak isteyip sakin ve huzur dolu bir dinginliğe kapı aralamak isteyenler adına çok güzel haberlerimiz var!

Devamını Oku
Ayvalık-0
Kültür Seyahat

Ayvalık'ın En Güzel Kamp Alanları

Hem Ege hem Marmara’ya kıyısı olan Balıkesir’de bulunan Ayvalık ilçesinde doğayla iç içe ve huzurlu bir kamp tatili yapmayı hiç düşündünüz mü?

Devamını Oku