Kültür Seyahat

21 Temmuz 2023

Ankara ilk bakışta özellikle şehir dışından gelen öğrencilere soluk bir şehir gibi gelebilir ancak biraz zaman geçirince, öğrenciler için de eğlence ve kafa dağıtma imkanı sunan birçok mekanın bulunduğu bir şehir olduğu anlaşılıyor. Bu yazıda Ankara'nın gri havasından uzaklaşabileceğiniz ve sevdiklerinizle keyifli zaman geçirebileceğiniz mekanlardan bahsedeceğiz.

Kızılay

Birinci sıraya Armada Hayat Sokağı’nı koyalım. Burası Ankara'da Armada AVM'nin altında yer alan bir sokak olup birçok restoran ve kafenin bulunduğu bir bölge. Bu sokak özellikle arkadaşlarınızla buluşup keyifli zaman geçirmek için ideal bir seçenek.

Sokakta her cebe uygun restoranlar ve kafeler mevcut. Geniş bir yelpazede hizmet veriliyor. Pahalı ve şık restoranların yanı sıra öğrenci dostu ve daha uygun fiyatlı seçenekler de mevcut. Bu çeşitlilik herkesin bütçesine ve tercihlerine uygun bir mekan bulmasına imkanı sağlıyor.

Sıradaki mekanımız Ankara'da gece kaliteli canlı müzik, DJ performansları, keyifli bir bahçe atmosferi, lezzetli yemekler ve barda eğlence arayan herkes için ideal bir mekan olarak öne çıkıyor. Hayal Kahvesi'nin misafirlerine sunduğu çeşitlilik ve kaliteli hizmet sayesinde herkes kendi tercihine göre keyifli bir deneyim tercih edebiliyor. Mutfağının ve servis kalitesinin da gerçekten özenli ve güzel olduğunu da eklemeden geçmek olmaz.

cafe

Ankara’nın en önemli parklarından biri olan Seğmenler, Tunalı’nın biraz üst tarafında kalmaktadır. 1983 yılında açılan Seğmenler Parkı, 67 bin metrekare gibi geniş bir alanı kaplamaktadır. İçerisinde çocuk bahçesi, zaman zaman konserlerin düzenlendiği amfi tiyatro, havuz, banklar, büfeler, tuvalet ve bolca yeşil alan bulunmaktadır.

Tunalı’nın biraz üst tarafında kalan Ankara’nın en önemli parklarından Seğmenler Parkı’ndan bahsedelim. İçinde oldukça çeşitli imkanlar barındıran park 1983 yılında açılmış. Geniş bir alana yayılmış olan 67 bin metrekarelik bir alana sahip. İçerisinde ailelerin çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirebilmesi için çocuk bahçesi bulunur. Parkta zaman zaman konserlerin düzenlendiği bir amfi tiyatro da mevcut. Ayrıca havuz, banklar, büfeler, tuvaletler ve bolca yeşil alan bulunuyor.

Tunalı Hilmi Caddesi'nin başlangıç noktasında yer alan Kuğulu Park, Ankaralılar arasında çiftlerin buluşma noktası olarak biliniyor. Yazın olduğu kadar kışın da ayrı bir güzelliğe sahip bu park adını parkta bulunan gölette yüzen kuğulardan alıyor. Bu göletteki zarif kuğular parka ayrı bir atmosfer katıyor. Parkın yeşil alanlarının çiçekler ve ağaçlarla dolu olması da parkı görsel olarak ekstra çekici kılıyor.

kuğulu park

Ankara'nın tarihi ve turistik bir semti Hamamönü Osmanlı döneminden kalma tarihi evleri, dar sokakları ve tarihi atmosferiyle dikkat çekiyor. Ankara Kalesi'nin eteklerinde yer alan bu bölge dar sokakları ve taş döşeli yollarıyla tarihi eserler, el sanatları ve geleneksel ürünlerin satıldığı küçük dükkanlarla gezenleri kendine çeken bir yer. Ayrıca burada yöresel lezzetleri deneyebilir, geleneksel Türk mutfağının tadını çıkarabilir ve otantik bir atmosferde çay veya kahve içmek için güzel mekanlar bulabilirsiniz.

Ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunan L'avare Sahne tiyatro gösterileri, canlı müzik performansları, dans gösterileri ve daha birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Sadece bunlarla sınırlı kalmayan bu sahne geniş menüsünün yanında İspanyol mutfağının da kapısını gelenler için aralıyor. Aynı zamanda değişik bir konsept deneyimleme şansı sunuyor L’avare: sahne etkinliği izlerken yemek yemek.

Bisiklet sürmeyi sevenler için de muhteşem bir nokta mevcut: Gölbaşı. Gölbaşı ilçesinde bulunan göller bisiklet tutkunlarına doğa ile iç içe bir deneyim sunuyor. Bisikletinizle göllerin etrafında tur atabilir ve eşsiz manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Göllerin çevresinde bisiklet sürmek hem spor yapmanıza  hem de doğayla iç içe olmanızı sağlar. Gölbaşı gölleri arasında en bilineni Mogan Gölü'dür. Bu göl harika manzarasına ek olarak yeşilliklerle çevrilidir.

Gölbaşı

Diğer bir seçenek ise Eymir Gölü'dür. Eymir Gölü Gölbaşı ilçe merkezine yakın konumda yer alıyor.

Çağdaş Sanatlar Merkezi, kısaca CerModern, bir sanat ve kültür merkezi. CerModern modern ve çağdaş sanata üzerine sergiler, etkinlikler ve sanatsal faaliyetler düzenliyor. 2009 yılında eski bir tren bakım atölyesinin restore edilmesiyle açılan merkezde düzenlenen sergiler, Türk ve uluslararası çağdaş sanatçıların eserlerinin tanıtılmasını amaçlıyor. Ankara'da sanat ve kültür alanında önemli bir merkez olarak kabul edilen CerModern ayrıca konserler, performanslar, söyleşiler ve atölye çalışmaları gibi çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

Biraz da nostalji... Özgün dekorasyonu, eski tarz koltukları, yıldızlarla süslü tavanı ve sıcak ambiyansıyla Ankara'da sinema deneyimini nostaljik bir atmosferde yaşamak isteyenler için izleyicilerin bekleyen sinema Büyülü Fener Sineması. Film gösterimlerinin yanı sıra özel etkinliklere de ev sahipliği yapan sinemada özel gösterimler, konserler, söyleşiler ve film festivalleri gibi etkinlikler düzenleniyor.

Ankara'da şehrin büyüklüğü ve sıkıcılığından kurtulabileceğiniz ve keyifli vakit geçirebileceğiniz mekanları bulup gün yüzüne çıkartarak sizlere tanıtmaya çalıştık. Şehrin ilk bakışta sıkıcı gibi görünen imajının aksine Ankara arkadaşlarınızla eğlenceli anlar yaşayabileceğiniz bir şehir olabilir. Özellikle öğrenciler için Ankara güzel deneyimler edinme ve unutulmaz anılar biriktirme fırsatı sunuyor. İyi bir planlama ve doğru yerleri seçerek Ankara'nın eğlence potansiyelinden maksimum şekilde yararlanabilir, unutulmaz anılarla dolu güzel deneyimler yaşayabilirsiniz.

0
Kültür Seyahat

Dünyanın En Güzel Tren Yolu Rotalarından: Doğu Ekspresi

Tren yolculukları, her yaştan insanın, gençlerin, macera sevenlerin trenle geçtiği ülkeler, gördüğü yerler olarak bilinir. Avrupa’da sıklıkla tercih…

Devamını Oku
Ankara lezzetleri-0
Yeme İçme

Ankara’nın En İyi Sokak Lezzetleri

Bu büyülü şehir, kendine özgü sokak lezzetleri ile damakları büyüler. Sokak köşelerini süsleyen dönerci, köfteci ve aspava dükkânları, taptaze ve…

Devamını Oku
Çocuk Bayramı-0
Kültür Seyahat

23 Nisan’da Çocuklarla Yapılabilecek Aktiviteler

Bugün, Atamız tarafından dünyada çocuklara armağan edilen ilk gün. Haydi, çocuklar bugün sizin gününüz! Sizler için 23 Nisan’da şehirlere göre…

Devamını Oku