Yeme İçme

30 Mayıs 2022

Bir rehber olarak hayatımıza giren dünyaca ünlü lezzet değerlendirme otoritesi Michelin Yıldızı dünyadaki tüm şeflerin kendini göstermek için hedef koyduğu bir ödül haline gelmiştir.

Michelin Yıldızı ve Rehberi

Michelin Yıldızları, Michelin Guide tarafından restoranlara hizmet ve yemek kalitesi için verilen gerçek puanlardır. 1900 yılında, Fransız sürücülere mekanik ve restoranlar gibi en yakın olanaklar hakkında rehberlik etmek için Michelin Rehberi geliştirildi.

1926 yılında tek yıldız olarak reyting sistemine geçilmiş, 1933 yılında ikinci ve üçüncü yıldızlar kullanılmaya başlanmıştır. Rehber, bir yıldızı 'alanında çok iyi Michelin restoranları', iki yıldızı 'mükemmel yemek pişirme' ve üç yıldızı da 'görülmeye değer olağanüstü bir yemek' olarak açıklıyor. Restoran listesi her yıl güncellenen Michelin restoranları şeflerin ustalığına ve yemeklerin kalitesine göre değerlendirilir. Ödüllü bir restoran konuklarına harika bir yemek deneyimi yaşatır.

Michelin Yıldızı-1

Avrupa’daki Michelin Yıldızlı Restoranlar

NOMA, Kopenhag, Danimarka

Noma, Danimarka'nın Kopenhag kentinde dünyaca ünlü şef Rene Redzepi tarafından işletilen iki yıldızlı bir Michelin restoranıdır. İskandinav mutfağından ilham alan NOMA, Avrupa'nın en iyi restoranları arasında yer alır. Restaurant Magazine, 2010, 2011, 2012 ve 2014 yıllarında NOMA’yı "Dünyanın en iyi restoranı" olarak derecelendirmiştir.

OLO, Helsinki, Finlandiya

Petri Lukkarinen, Pekka Terava ve Timo Sailama tarafından kurulan OLO, Helsinki , Finlandiya'da yer alır. Helsinki'nin merkezinde konumlanan OLO,  2011 yılında Michelin rehberi tarafından tek yıldızlı bir restoran olarak derecelendirilmiştir. 2009 yılında Fin Gastronomi Derneği tarafından yılın restoranı ilan edilen OLO, modern bir İskandinav restoranıdır. Bu restoran kendi menüsünden en iyi Finlandiya lezzetlerini taze malzemelerle hazırlayıp sunmaktadır.

Onyx, Budapeşte, Macaristan

Onyx, zarif dekorasyona sahip yeniden yorumlanmış Macar mutfağıyla Budapeşte’nin en iyi Michelin Mevsimlik malzemelerin her çeşidiyle hazırlanan harika lezzetleri burada bulabilirsiniz. Ödüllü şeflere sahip olan Onyx, Budapeşte’nin en gözde restoranıdır.  Michelin yıldızlı bu restoran, yeni bir yıldıza daha layık görülerek Budapeşte'de iki yıldız alan ilk restoran olmuştur.

Michelin Yıldızı-2

Osteria Francescana, Modena, İtalya

Osteria Francescana, İtalya'nın en iyi Michelin yıldızlı restoranları arasında bulunur.  Önde gelen şef Massimo Bottura, Modena, İtalya tarafından işletilen restoran 2016 ve 2016'de Dünyanın En İyi 50 Restoranı arasında yer almıştır. Ünlü şef Osteria Francescana 20/20 puanla Espresso İtalyan yemek rehberinde birinci sırada bulunmakta ve Michelin Rehberi tarafından üç yıldızla derecelendirilmektedir. Ayrıca Netflix'in Chef's Table (1. Sezon 1. Bölüm) ve Somebody Feed Phil (2. Sezon 1. Bölüm) adlı orijinal dizilerinde yer almıştır.

Geranium, Kopenhag, Danimarka

Kopenhag'ın merkezi Parken’de yer alan Geranium, 2011 yılında “Bocuse d'Or” ödülünü kazanan baş aşçı Rasmus Kofoed tarafından işletilen bir gurme restoranıdır. Michelin rehberine göre Danimarka’daki tek üç yıldızlı restorandır. Her biri modern teknikler kullanılarak hazırlanmış menülerin yer aldığı restoran Dünyanın En İyi 50 Restoranı arasında en iyi 45. Restoranı seçilmiştir.

L'Ambroisie, Paris, Fransa

L'Ambroisie, Fransa'nın Paris şehrinde şef Bernard Pacaud tarafından işletilen üç yıldızlı bir Michelin restoranıdır. 1988'den itibaren üç Michelin yıldızı ile ödüllendirilmiştir. Klasik ve rafine pişirme modeli uygulayan bu geleneksel restoran, Avrupa'nın en iyi restoranlarından biri haline getirmiştir.  

Michelin Yıldızı-3

Maaemo, Oslo, Norveç

Maaemo, Norveç'in Oslo kentinde bulunan dünyaca ünlü 3 yıldızlı Michelin restoranıdır. 2010 yılında açılan restoran şef Esben Holmboe Bang tarafından işletiliyor. Maaemo, 'Toprak Ana' anlamına gelen eski bir İskandinav kelimesidir. Bu restoran, Norveç'in parlak ve temiz lezzetlerini yaratmayı amaçladığı için Maaemo ismini alır. Maaemo, Norveç'in temiz doğasını ve değişen mevsimlerini yansıtmak için yerel ürünlerden oluşan lezzetler hazırlar.

The Fat Duck, Londra, İngiltere

The Fat Duck, ünlü şef Heston Blumenthal tarafından işletilen Londra'daki en iyi Michelin yıldızlı restoranlardan biri olarak yer alır. Restoran, son yıllarda duyusal pişirme, lezzet kapsülleme ve yiyecek eşleştirme dahil olmak üzere birçok modern mutfak tekniği arasında oldukça popüler hale gelmiştir.  Alice Harikalar Diyarında'dan esinlenilmiş sahte kaplumbağa çorbası gibi yemeklerden oluşan çeşitli menü ve servisleriyle İngiltere’nin en iyi restoranıdır.

Lasarte, Barselona, ​​İspanya

2017'den beri üç Michelin yıldızı ödüllü restoran İspanya'nın Barselona'daki en iyi Michelin yıldızlı restoranları arasında yer alır. Ünlü şef Martin Berasategui, İspanya'nın sunduğu her lezzet ve aromaları ile konuklarını memnun etmeye çalışan deneyimli profesyonellerden oluşan bir ekibe sahiptir. Yeni görünümüyle daha modern hale gelen restoranın cam duvarlı bir çatı katında yaklaşık sekiz kişiye hizmet veren 'Chef's Table' özel yemek odası yer alır.

Michelin Yıldızı-4

Mirazur, Menton, Fransa

Fransa'nın Menton kentinde bulunan Mirazur restoran, ünlü şef Mauro Colagreco tarafından işletilen iki Michelin yıldızlı bir restorandır. Restoran, 2009 yılında Restaurant dergisi tarafından En İyi 50 Restoran arasında 35., 2012 yılında 24. ve 2013 yılında 28. seçilmiştir. 2014 yılında Michelin tarafından ikinci yıldızın şefe atfedilmesi ile 2016 yılında konumu Restoran, 2017 yılında Dünyanın En İyi 50 Restoranı arasında 4. sırada, 2018 yılında ise ilk 3 sıraya yükselmiştir.

Bu Haber de Ülkemizden: İGA İstanbul Havalimanı

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı listesinde ikinci sırada yer alan İstanbul Havalimanı’nda gurme lezzetlerin yer aldığı restoranları bulabilirsiniz. Michelin yıldızlı şefin özenle hazırladığı birbirinden lezzetli pizza, burger seçenekleri ve hafif, lezzetli yemekler yer alır. Uzakdoğu mutfağından geleneksel Türk yemeklerine kadar her türlü yemeğin lezzetini bu restoranlarda deneyebilirsiniz.

0
Kültür Seyahat

Minas Tirith'e İlham Veren Kale ile Tanışın: Mont Saint-Michel Kalesi

Gelin bu yazımızda, zamanın ötesindeki eşsiz kurgusuyla geçmişten bu yana ününü koruyan Yüzüklerin Efendisi filminden konuşalım. Hayranlarını her…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

Fransa’da Mutlaka Şarap İçmeniz Gereken 5 Restoran

Fransa'daki hemen her restoranda çeşitli şaraplar bulmanız mümkün ancak iyi şarabın peşindeyseniz, size mutlaka uğramanız gereken 5 adres…

Devamını Oku
Colmar-0
Kültür Seyahat

Dünyanın En Büyüleyici 6 Noel Köyü ve Kasabası

Daha önce bir Noel köyünü ziyaret ettiniz mi? Kar beyazı manzaralar, göz alıcı ışıklar ile dopdolu sihirli bir atmosfere sahip olan bu köylerde…

Devamını Oku