Kültür Seyahat

4 Ocak 2024

Kış turizminin en hareketli olduğu şu sıralarda pek çok yerli ve yabancı turist yeni yerler keşfetmenin heyecanını yaşıyor. Özellikle Avrupa’da kış turizmi dendiğinde bazı lokasyonlar dikkat çekiyor. Her ne kadar söz konusu kış ayları olduğunda sayısız büyüleyici ülke ve şehir söz konusu olsa da sosyal medyanın yaygınlaşması ile gezginlerin favorileri daha çok ön plana çıkabiliyor. Bu noktada biz de sizlere masal tadında bir kış tatili geçirebileceğiniz Avrupa rotalarını derlemek istedik. İşte Avrupa’nın keşfe değer kış rotaları.

Berlin (Almanya)

Avrupa’nın her daim cazibe noktalarından biri olan Berlin kış aylarında ayrı bir güzel. Gezginlerin en çok uğradığı şehirlerden bir tanesi olan Berlin’de küçük büyük herkesin keyifli vakit geçirebileceği alanlar, aktiviteler mevcut. Geçmişten günümüze köklü bir tarihi taşıyan Berlin’in her bir köşesinde ayrı bir hikâye var desek yanlış olmaz. Özgürlüğün ve dışavurumculuğun merkezi olarak bilinen bu güzel şehir kış aylarında rengârenk anlara sahne oluyor. Renkli evlerin sıralandığı caddelerinde yürümek, butik kafelerde kahve yudumlamak, müzeleri gezerek bir tarihe tanıklık etmek ve buz tutmuş doğasının kartpostal görüntüsünü gözlemlemek isteyenler için Berlin en ideal kış lokasyonlarından bir tanesi.

Kış Rotaları-Berlin

Moskova (Rusya)

Kış mevsimi düşünüldüğünde akla belki de ilk gelen ülke Rusya’dır. Rusya’nın kartpostallardan fırlamış güzellikteki Moskova şehrini en iyi kış aylarında keşfetmek gerek. Kış mevsiminde Moskova’nın güzelliğine tanık olmak adeta bir ayrıcalık. 12. yüzyıla kadar uzanan geçmişi ile sizleri büyüleyici bir yolculuğa çıkacak nitelikte. Bu şehir için sanatın kalbi demek yanlış olmaz. Çünkü bale, tiyatro, gösteri, sinema, festival gibi aktivitelerin hepsi Moskova’da. Ayrıca Kızıl Meydan, Kremlin Sarayı,  Aziz Vasil Katedrali, Gorki Parkı gibi özellikle kış aylarında ayrı bir güzelliğe bürünen yerleri de görmek cabası. 

Kış Rotaları-Moskova

Tiflis (Gürcistan)

Pek çok efsaneye konu olmuş bir şehir Tiflis. Gürcistan’ın başkenti Tiflis kırmızı çatılı evleri, tarihi sokakları, anıtları ve müzeleri ile Avrupa’nın en etkileyici şehirlerinden bir tanesi. Tiflis, ülkenin başkenti olmasının yanı sıra her türlü kültür sanat etkinliğinin yer aldığı, endüstriyel anlamda gelişmiş bir şehir. Gürcistan’ın genel anlamda iklimi ılıman olduğundan soğuk havalarda dahi sizi rahatsız etmeyecek bir atmosfere ev sahipliği yapıyor. Şehrin estetik ve tarihi yapısı kış aylarında ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Bu nedenle kış aylarında seyahat etmek istiyorsanız Tiflis’i de mutlaka incelemenizi öneriyoruz. 

Kış Rotaları-Tiflis

Kopenhag (Danimarka)

Kuzey ülkeleri içerisinde özellikle gezginlerin favorilerinden bir tanesi olan Kopenhag soğuk iklimine karşın içinizi ısıtacak güzelliklere sahip. Mimari yapılarından müzelerine, doğal parklarından, görkemli meydanlarına kadar sizleri mest edecek pek çok büyüleyici yere sahip. Diğer tüm kuzey ülkelerinde olduğu gibi Danimarka’nın da kendisine has özel bir estetiği bulunuyor. Kış aylarında rengârenk evleri ve caddeleri ile sizleri unutulmaz bir yolculuğa çıkarıyor. Ayrıca Kopenhag’da birbirinden güzel yöresel lezzetleri deneyebileceğiniz pek çok restoran, kafe ve bar bulunuyor. Özellikle çikolata tutkunları için birbirinden renkli dükkânların sıra sıra dizildiğini de hatırlatmak gerek. 

Kış Rotaları-Kopenhag

Madrid (İspanya)

Akdeniz ülkeleri arasında hem festivalleri hem yöresel lezzetleri hem de denizi ile meşhur olan hiç şüphesiz İspanya. İspanya’nın başkenti Madrid’de ise kış ayrı bir güzel ayrı bir keyifli geçer. Madrid, çok farklı kültürleri birleştiren bir şehir. Bu anlamda kendinizi hiç yabancı hissetmeyeceğiniz bir yer. Madrid’in sizleri büyülü bir yolculuğa çıkaracağını garanti edebiliriz. Prado ve Reina Sofia’yı gezmek, geceleri Madrid’in renkli ve canlı sokaklarını keşfetmek gibisi yok. Pek çok Hollywood filmine de mekân olmuş bu şehirde kendinizi bir maceranın ortasında bulmanız mümkün. Çünkü burada hayat hiçbir zaman durmuyor. Madrid gezinizde Sol Meydanı, Estatua del oso y el madrono, Kraliyet Sarayı, Plaza Mayor, Templo de Debod, Plaza de Oriente ve Tiyatro Binası gibi yerleri listenize eklemeyi unutmayın. Kış aylarında kendinizi Akdeniz’de büyülü bir yolculuğun kollarına bırakmak isterseniz Madrid tam aradığınız şehir.

Kış Rotaları-Madrid

Belgrad (Sırbistan)

Balkan Yarımadası’nın ortasında bulunan Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a her mevsim ilgi büyük. Tarih boyunca pek çok devlete ev sahipliği yaptığından pek çok etnik ve kültürel yapının izlerini burada hissetmek mümkün. Roma ve Osmanlı İmparatorluğundan kalan tarihi yapıları gezerken ne denli görkemli ve büyüleyici bir yerde olduğunuzu da anlayacaksınız. “Beyaz Şehir” anlamına gelen Belgrad Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği noktada bulunuyor. Kış aylarında farklı bir etkileyiciliğe bürünen şehirde Kalemegdan, Knez Mihailova Caddesi ve Nikola Tesla Müzesi gibi yerler gezginlerin her daim listelerinde bulunuyor. Sırbistan, sağlık turizmi olarak da son yıllarda oldukça popüler bir ülke olduğundan Belgrad turunuzda şifalı suları ile ünlü kaplıcaları da gezmek, görmek isteyebilirsiniz. Günümüzde termal şehir olarak da anılan Belgrad’ı bu kış keşfetmek için pek çok sebebiniz var. 

Kış Rotaları-Belgrad
Rusya’da Mutlaka Yemeniz Gereken 6 Lezzet!
Yeme İçme

Rusya’da Mutlaka Yemeniz Gereken 6 Lezzet!

Rusya, kışın sizleri soğuktan koruyacak içinizi ısıtacak yemekleri, yazın sıcağında ise sizi ferahlatan içecekleri ile oldukça mutlu olarak…

Devamını Oku
Rusya’da Mutlaka Yemeniz Gereken 6 Lezzet!
Yeme İçme

Rusya’da Mutlaka Yemeniz Gereken 6 Lezzet!

Rusya, kışın sizleri soğuktan koruyacak içinizi ısıtacak yemekleri, yazın sıcağında ise sizi ferahlatan içecekleri ile oldukça mutlu olarak…

Devamını Oku
Rusya’nın Eşsiz Mimari Yapılarına Tarihi Açıdan Bakalım
Kültür Seyahat

Rusya’nın Eşsiz Mimari Yapılarına Tarihi Açıdan Bakalım

Rus mimarisi oldukça farklı ve kendine özgü mimari yapılara sahiptir. Ziyaretçileri büyüleyen bu ikonik binalar, Rusya'nın en turistik cazibe…

Devamını Oku