Kültür Seyahat

27 Aralık 2023

Yeni yıl, ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada da heyecan uyandıran olayların başında geliyor. 2023’ü uğurlamaya, yepyeni umutlara gebe 2024’ü karşılamaya artık sayılı günler kaldı. Milyonlarca insan, 2024’ün gelişini kalabalıklar içerisinde kutlamaya hazırlanıyor.

Biz bugün yönümüzü Avrupa’ya çeviriyoruz ve coşkulu yılbaşı kutlamalarıyla özdeşleşmiş şehirlere doğru şöyle bir uzanıyoruz. Bakalım Avrupa yeni yılı nasıl kutluyor?

Berlin (Almanya)

Berlin, Avrupa’nın en coşkulu yeni yıl kutlamalarına şahit olan şehirlerden bir tanesi. Almanya denildiğinde ilk akla gelen Berlin’de hemen herkese hitap edecek eğlenceli mekânlar ve aktiviteler bulunuyor. Özellikle meydanlarda ünlü DJ ve grupların müziği eşliğinde yeni yıla girmek çok ayrı bir keyif. Berlin’in ışıklar altındaki muazzam görüntüsü ile yeni yılı karşılamak isteyebilirsiniz. Ayrıca Berlin’e gitme gibi bir düşünceniz varsa Noel için özel kurulan pazarları da mutlaka gezmeli ve hediyeler almalısınız. 

Berlin-noel

Madrid (İspanya)

Akdeniz’in en sıcak en coşkulu ülkelerinden bir tanesi olan İspanya şanına yaraşır şekilde yılbaşını her sene en coşkulu kutlayanların başında geliyor. Madrid’in Puerto del Sol Meydanı’nda toplanan kalabalık şarkılar ve gösteriler eşliğinde yeni yılı karşılıyor. Ayrıca Madrid’e özel bir gelenek olan saat 12’de 12 adet üzüm yemek gibi hoş aktivitelere de katılabilirsiniz. Madrid’de havai fişekler, canlı müzikler ve rengârenk görüntülerle yeni yılı karşılamak hiç şüphesiz çok başka. 

Madrid christmas

İbiza (İspanya)

İspanya’nın bir diğer meşhur şehri İbiza genellikle yazlık bir bölge olarak bilinir. Ancak buradaki kutlamaların da Madrid’i aratmayacak düzeyde olduğunu belirtmek gerek. İbiza dünyaca ünlü gece kulüpleri, barları, restoranları ile turistler için tam bir cazibe merkezi konumunda. Gece boyunca süren canlı müzik, dans ve gösteriler ile İbiza ziyaretçilerine unutulmaz bir yılbaşı armağan ediyor. 

Reykjavik (İzlanda)

Kuzey ülkeleri arasında küçük olmasına karşı yılbaşını en coşkulu şekilde karşılayan ülkelerden bir tanesi İzlanda. Danslar, müzikler ve havai fişeklerin müthiş görüntüsü ile yeni yılı selamlamak isteyenler İzlanda’nın Reykjavik şehrinde toplanıyor. İzlanda’da yılbaşı kutlamanın bir diğer önemli yanı ise meşhur Kuzey Işıklarını görebilme şansına da sahip olunabilmesi. Hayatınızda çok nadir karşılaşabileceğiniz bu doğal güzellik eşliğinde yeni yıla girmek isteyebilirsiniz. 

Reykjavik noel

Paris (Fransa)

Romantizmin başkenti Paris’te elbette yılbaşı kutlamaları da hakkını verircesine coşkulu olacak. Özellikle yılbaşı kutlamalarının ve havai fişek gösterilerinin yapıldığı Eyfel Kulesi o anlarda müthiş bir manzaraya bürünüyor. Siz de ışık gösterileri, müzik ve dans gösterilerinin sergilendiği aşıklar şehrinde yeni yıla merhaba demek isteyebilirsiniz.

paris noel

Prag (Çek Cumhuriyeti)

Avrupa’nın Fransa gibi en romantik ülkelerinden bir tanesi olan Çek Cumhuriyeti her sene yılbaşını büyük bir coşkuyla kutlayan ülkelerden bir tanesi. Şehrin her bir köşesinde bir tarih gizli demek yanlış olmayacaktır. Bu büyülü atmosferde yeni yıla girmenin değeri de hiç şüphesiz paha biçilmez olacaktır. Pek çok filme de konu olan Prag şehrinde büyülü bir yılbaşı geçirmek isteyebilirsiniz.

Amsterdam (Hollanda)

Özgürlükler ülkesi Hollanda’da yeni yıl kutlamalarının nasıl olduğunu az çok herkes tahmin edebilir. Sabahlara kadar dans, müzik, ışıklı gösteriler ve sınırsız bir eğlence. Şehirde hemen herkesin zevkine hitap edecek gece kulübü, restoran ve bar bulunuyor. Gece yarısına gelmeden eğer bir şeyler içmek geceye hazırlanmak isteyenler olursa buralarda ilk alıştırmalarını yapıyor. Sonrasında ise Müze Meydanında toplanan kalabalık hep birlikte geri sayımla yeni yılı en coşkulu bir şekilde karşılıyor. Bu benzersiz atmosferde yeni yılı karşılamak hayatınızdaki en doğru tercihlerden bir tanesi olabilir. 

Londra (İngiltere)

Avrupa’nın en köklü, buram buram tarih kokan şehirlerinden bir tanesi Londra’da yeni yıl coşkusu bir başka. Yeni yılın ilk dakikalarında Big Ben’deki havai fişek gösterileri muazzam bir görsel şölene dönüşüyor. Londra’nın hemen her yerinden rahatlıkla görülebilecek bu gösteriyi kaçırmamanızı öneriyoruz. Londra’da da yılbaşı için pek çok mekân ve aktivite seçeneği bulunuyor. Kalabalık, coşkulu ve eğlenceli Londra sokaklarında yılbaşı kutlamak sizin için epey keyifli bir deneyim olabilir.

Londra noel

Roma (İtalya)

Listenin olmazsa olmazı elbette İtalya. Özellikle romantik bir yılbaşı gecesi geçirmek isteyenler için büyülü bir atmosfer olduğunu söylemek mümkün. Havai fişekler, tarih kokan caddelerinde danslar, gösteriler yılbaşını renkli ve coşkulu bir hale getiriyor. Roma’nın her bir köşesinde farklı bir parti görmek mümkün. O sebeple turistlerin seçenekleri de çok fazla. Dilerseniz elinize içkinizi alıp havai fişekler gökyüzünü aydınlatırken Roma sokaklarını da dolaşabilir bu tarihi dokunun tadını çıkarabilirsiniz. 

Rome christmas

Belgrad (Sırbistan)

Balkanların en güzel şehirlerinden bir tanesi olan Belgrad’da ziyaretçilerine unutulmayacak anlar vadediyor. Özellikle bize yakın olması, vize istenmemesi gibi avantajlar nedeniyle de Belgrad yılbaşı için tercih edilebilir. Ayrıca fiyatların da uygun olduğunu belirtmekte fayda var. Önceden yer ayırtarak gayet uygun fiyatlarla konaklayabilir, meydanlardaki yılbaşı coşkusuna ortak olabilirsiniz. 

İkonik Paris-0
Kültür Seyahat

Rotanı Oluştur: Paris İkonları Turu

Paris dünyanın en romantik, tarihi ve kültürel başkentlerinden biri. Eiffel Kulesi'nden Notre Dame Katedrali'ne kadar, her köşesi tarih…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Işıklar Şehri Paris’i Keşfediyoruz

Paris, tarihi 19. yy’a dayanan ve bugüne kadar özgünlüğünü korumayı başarmış mimarisi, kendine has havası ve doğal güzellikleriyle tam bir romantizm…

Devamını Oku
İkonik Paris-0
Kültür Seyahat

Rotanı Oluştur: Paris İkonları Turu

Paris dünyanın en romantik, tarihi ve kültürel başkentlerinden biri. Eiffel Kulesi'nden Notre Dame Katedrali'ne kadar, her köşesi tarih…

Devamını Oku