Kültür Seyahat

5 Eylül 2023

Türkiye’nin tatil cennetlerinden bir tanesi olan Marmaris, berrak denizi, eğlenceli plajları, doğal kalıntıları ve gece hayatıyla her daim insanların favorisi olmuştur. Sadece yurtiçi değil yurtdışından da sayısız turist her sene bu güzel ilçeye akın ediyor. Marmaris’in öne çıkan özelliklerinden bir tanesi liman kenti olmasıdır. Bunun yanı sıra kendi çevresinde de çok fazla gezilecek, görülecek yere sahip. Özellikle mesire alanları, köyleri, bahçeleri, doğal alanları ile ziyaret edenleri adeta mest ediyor. Bu güzel ilçenin mutlaka görülmesi gereken büyüleyici köylerini sizler için derledik.

İçmeler

Marmaris’in en popüler köylerinden ilki hiç şüphesiz İçmeler. Adını pek çok televizyon programı ya da dergi, gazetelerde görmüş olabilirsiniz. İçmeler plajı olsun, konaklama alanları olsun tatilcilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir kapasitede. Üstelik Marmaris merkeze de oldukça yakın. Sadece 7 km mesafedeki içmelere özel aracınızla ya da toplu taşıma araçlarıyla kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

İçmeler

Turunç

Marmaris’e yine oldukça yakın, sadece 20 km mesafede bulunan Turunç da mutlaka görülmesi gereken doğal güzelliklere sahip köylerden. Turunç doğal güzellikleriyle ön plana çıkan, gezmeye doyamayacağınız bir yer. Marmaris’e gidecekseniz mutlaka toplu taşımalarla da ulaşımı mümkün olan Turunç Köyü'nü görmelisiniz.

turunç2

Kumlubük

Marmaris merkezden sadece 20 km mesafede bulunan ve şirin bir atmosfere sahip Kumlubük Köyü deniz girmek isteyenler için çok ideal bir yer. Ayrıca Kumlubük doğa yürüyüşleri için de oldukça uygun yerlere sahip. Köyde eski çağlara ait antik kent kalıntıları da bulunuyor.

Hisarönü

Özellikle temiz havası ve doğası ile bazı hastalıklara da şifalı geldiği söylenen bu köy ormanla iç içe bir manzaraya sahip. Sakin bir plajı, berrak suyu ile denizi ve ormanları ile görenleri büyüleyecek nitelikte. Hisarönü ayrıca su sporları ile uğraşanları da memnun edecek bir yer. Koylarında sıklıkla sörf yapanları görmek mümkün.

Hisarönü

Orhaniye

İlçenin en çok turist alan köylerinden bir tanesi de Orhaniye’dir. Orhaniye Marmaris merkeze 35 km mesafede yer alıyor. Hem doğal alanları hem de plajı ile öne çıkan bu köy küçük büyük herkesin dikkatini çekecek niteliklere sahip. Ormanlık alanları ve nefis deniz manzarası ile Orhaniye yerli turistler kadar yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.

Bayır

Selimiye’ye 10 km mesafede bulunan Bayır Köyü Marmaris’in güneybatısında yer alıyor. Özellikle Jeep safari turları ile turistlerin ilgi gösterdiği bir yer olarak biliniyor. Üç tarafı dağlarla kaplı olan köy Türkiye’nin oksijen merkezi olarak da anılıyor. Servi ve çınar ağaçlarıyla çevrelenmiş olan köy ilçenin mutlaka görülmesi gereken köylerinden.

Turgut – Şelale

Marmaris’in güneybatısında yer alan bu şirin köy yine Jeep safari yapmak isteyenler için kusursuz doğal alanlara sahip. Marmaris’ten günübirlik pek çok ziyaretçinin akın ettiği belde yabancı turistler arasında da oldukça meşhur.

turgut

Çiftlik

Marmaris’in güneybatı bölgesinde, ilçeye 26 km mesafede olan Çiftlik köyü küçük bir sahil beldesi olarak biliniyor. Yine birbirinden farklı ağaçları, doğal güzellikleri ve deniziyle öne çıkan köy yol kenarlarında meyve ve bal tezgâhlarıyla da seyahatlerinize renk katıyor. Köydeki deniz son derece berrak ve serin. Büyük taneli kumlu bir plaja sahip olan köyde akşama kadar denizden çıkmak istemeyeceksiniz. Teknelerin demirlendiği iskelesinin manzarası ise görenleri büyüleyecek güzellikte.

Söğüt – Taşlıca

Marmaris merkeze 50 km mesafede yer alan Söğüt ve Taşlıca doğal bir güzelliğe sahip koyu ile ön plana çıkar. Bozburun yarımadasının en son noktasında yer alan köy Marmaris ve çevresinden her gün akın akın ziyaretçiyi kendisine çeker. Hem denizi hem de doğasıyla öne çıkan Söğüt – Taşlıca, Marmaris ziyaretinizde mutlaka görmek isteyeceğiniz yerlerden.

Selimiye

Marmaris’in en sakin ve yeşilinin en yoğun olduğu köylerden bir tanesi Selimiye’dir. Keyifli, huzurlu, sakin bir tatil yapmak isteyenlerin uğrak noktasıdır. Mavi ve durgun suyunda denize girmek ayrı bir keyiftir. Kumlu plajında güneşlenebilir, restoran ve kafelerinde kendinize ziyafet çekebilirsiniz. Bu köy aynı zamanda tarihi kalıntılarıyla da dikkat çeker.

Selimiye-2

Bozburun

Yarımadanın tam ucunda yer alan Bozburun Marmaris merkeze 45 km yani 1 saatlik mesafededir. Yat ve tekne turlarının uğrak yerlerinden olan Bozburun sessiz ve sakin atmosferi ile bilinir. Hem doğal güzellikleri hem de denizi ile büyüleyecek olan Bozburun’da kalmak isterseniz civarda pek çok uygun pansiyon ve otel yer alıyor. Bozburun çevresinde keşfedilmemiş pek çok koy ve yamaç bulunduğundan burada kendinizi bir maceraya atılmış gibi hissetmeniz mümkün.

Keşfedin: Bozburun Gezi Rehberi

Gökova

Gökova, Marmaris çevresindeki en meşhur yerlerden bir tanesi. Çok geniş bir alana sahip olduğundan burada pek çok köy ve belde bulmak mümkün. Mavi denizi ile bilinen Gökova’da huzurlu bir gezi ya da tatil yapmak mümkün. Plajda güneşlenmek, doğa yürüyüşleri yapmak, denize girmek ve daha pek çok aktivite yapmak için en uygun yerlerden bir tanesidir. Gökova hem deniz hem de doğa sporlarına düşkün olanlar için de bulunmaz bir fırsat.

Selimiye-0
Kültür Seyahat

Marmaris'in Büyüleyici Köyleri

Marmaris'in büyüleyici köylerini keşfedin! Doğanın içinde huzur bulacağınız, geleneksel yaşamın izlerini süreceğiniz bu eşsiz köyler hakkında…

Devamını Oku
Bozburun-0
Kültür Seyahat

Bozburun Gezi Rehberi

Turkuaz denizi, doğal güzellikleri ve sakin atmosferi ile ünlü Bozburun'da tarihi yerlerden plajlara, lezzetli yerel yemeklerden su sporlarına…

Devamını Oku
Bozburun-0
Kültür Seyahat

Bozburun Gezi Rehberi

Turkuaz denizi, doğal güzellikleri ve sakin atmosferi ile ünlü Bozburun'da tarihi yerlerden plajlara, lezzetli yerel yemeklerden su sporlarına…

Devamını Oku