Kültür Seyahat

11 Ocak 2023

Ankara denilince hepimizin aklına memur şehri olduğu ve çokça çalışılan bir şehir geliyor. Kısa tatiller ile biraz da olsa şehrin karmaşasından uzak, ailemizle, sevdiklerimizde vakit geçirmeyi istiyoruz. İster yıllık tatillerimiz olsun ister hafta sonu tatili, herkesin dinlenmek istediği zamanlar oluyor. Kuş sesleri ile uyanmak, uzun sohbetli kahvaltılar yapmak ve doğada yürüyüş yapmak harika hissettiriyor.

Dağ evlerinde kalmak, hayata kısa bir mola vermek doğayla bütünleşmek için ideal tatil mekanlarından birisi. Yoğun iş stresini altındaysanız sevdiğinizle uzun zamandır baş başa kalamadıysanız romantik bir seçenek de olacaktır. 

Sevdiklerinizle karlı günlerin tadını çıkarmak için Ankara'ya yakın bir yer arıyorsanız bu yazımız size rehberlik edebilir. Bu yazımızda yakınınızda olan ve harika mekânları derledik. Ankara'ya yakın uygun fiyatlı dağ evleri yazımızı incelemeden tatile çıkmayın.

Dağ Evleri-1

Abant Masal Evleri: Masallar Diyarında Bir Mola

Ankara'ya yakın ve bol kar yağısı alan il denilince akla Bolu ili geliyor. Bolu Abant yolu üzerinde yer alan bu harika mekân kışın lapa lapa yağan kar manzarasını size sunuyor. Şarabınızı içerken dışarının o bembeyaz manzarasını izleyebilir canlı müziğin tadını çıkartabilirsiniz.  Abant Masal evleri doğanın içerisinde Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler konseptine sahiptir.  Bilgin, Uykucu, Öfkeli ve Neşeli Cücelerin evlerinde kalabilirsiniz. Sabah harika bir köy kahvaltısı ile güne başlayabilirsiniz. Bu benzersiz mekân Bolu'da yer almaktadır. Bolu ili Ankara'ya sadece 187 km uzaklıktadır ve özel aracınızla 2 saat kadar bir sürede Bolu'ya ulaşabilirsiniz. Abant Masal Evleri Abant Yolu 5. Km üzerinde Akçaalan mevkiinde yer almaktadır.

Hindiba Doğa Evi'nde Güzel Hafta sonu

Ankara'ya yakın ve gözde mekânlardan birisi hiç şüphesiz Yedi Göller oluyor.  Bolu Yedigöller yolu üzerinde olan bu mekân doğanın tam içinden size huzuru sunuyor. Hindiba Doğa Evi hafta sonu da gidebileceğiniz unutulmaz bir kaçamak tatiliniz için uygun bir yer. Bu doğal mekânda sabah kahvaltısı ve akşam yemeği veriliyor ve 3 adet bungalov, 9 adet taş ev ile hizmet verilmekte. Şömine seviyorsanız restoran alanında şömine bulunuyor. Ankara'ya sadece 2 saat uzaklıktaki bu mekân yerinde bahçeden ürünler sofranıza geliyor ve sağlıklı yemek keyfi sunuyor.  Çocuklarınız temiz havaya kavuşabilir ve şehrin kaosundan uzaklaşmış olursunuz.  Hindiba Doğa Evi, Mengen merkezine sadece 8 km uzaklıktadır.

Dağ Evleri-2

Ay-Fi Farm ile Doğada Huzuru Bulun

Kızılcahamam Ankara'nın en popüler termal bölgelerinden birisidir. Ankara merkeze 8o kilometre kadar yakın olmasıyla oldukça tercih edilen bir yerdir.  Ay-Fi Farm Kızılcahamam bölgesine ve Kurtboğazı barajına da yakın olcukça yeşil ve sakin bir alandır. Ay-Fi Farm 10 bungalov ve 3 Tiny House ile hizmet vermektedir. Konaklama hizmetinin yanında açık yüzme havuzu ve spor kortlarına sahiptir. Ailece güzel vakit geçirmeniz için çocuk oyun parkları da bulunur. Konaklama süresince doğaya yakın hissetmeniz için çiftlikte bulunan kümes ve küçükbaş hayvanlarla vakit geçirebilirsiniz.  Eğer toprakla temas etmeyi sevenlerdenseniz sebze ve meyve ürünlerini toplamak için bahçeyi de kullanabilirsiniz. Bu harika mekan Kızılcahamam termal bölgesine sadece 20 km uzaklıktadır.

Safranbolu'ya gidelim: Yeşil Çizme Doğa Evi

Evleri ile ünlü ve kar manzarasına doyum olmayan şehirlerimizden birisi Safranbolu'muz. Kültürel mirasımız olmasının yanında inanılmaz manzaralara ev sahipliği yapan bu şehir yerli yabancı birçok turistin gözdesi olmakta. Ankara'ya sadece 2,5 saat uzaklıkta olan Safranbolu'da sevdiklerinizle güzel vakit geçireceğiniz bir önerimiz var; Yeşil Çizme Doğa Evi. Bu tesis yemyeşil doğası ve bol bol meyve ağaçları ile bir vadinin içerisinde yer almaktadır. Odalarında şömine keyfi yapabileceğiniz bu mekânda dilerseniz etrafta yürüyüş yapabilir, dilerseniz Mencilis Mağarası'nı ziyaret edebilirsiniz.  Vadi içerisinde bulunan meyve ağalarından mevsimindeki meyveleri toplayabilirsiniz. Doğa ile iç içe sevdiklerinizle harika zaman geçireceğiniz bu mekânı mutlaka görmelisiniz. Yeşil Çizme Doğa Evi Mencilis Mağarası Yolu üzerindedir ve ulaşımı oldukça kolaydır.

Dağ Evleri-3

Küre Dağ Evi'nde Kar Manzarası Keyfi

Harika manzaraya sahip Küre Dağlarında tatil yapmayı kim istemez ki. Bu tesis Küre Dağları Milli Parkı Sınırları içerisinde yer almaktadır. İşletmeye ait 9 bin metrekarelik alanda bungalovlar tek çatı altında girişler ve verandalara sahiptir. Çocuklarınız varsa odaları fazla olan evler de mevcut. Kahvaltı dahil hizmet veren bu güzel mekan ev konforunda sıcak bir ortamdır. Kaynak sularının oluşturduğu harika bir derenin yanında yer alan Küre Dağ Evi'nde ailenizle hoş vakit geçirebilirsiniz. Doğanın kalbinde yer alan bu mekanda doğa yürüyüşleri yapabilir dere kenarında vakit geçirebilir kuşların huzurlu sesini dinleyebilirsiniz. İşletmede doğal seralarda yetiştirilen ürünlerle sofralarınız şenlenecek ve sağlıklı beslenmenin de tadını çıkaracaksınız. Küre Dağ Evi, Bartın'a 40 km uzaklıkta Ulus ilçe merkezine sadece 5 km uzaklıktadır. Safranbolu, Pınarbaşı ve Amasra üçgeninin ortasındadır. Ankara'ya uzaklığı 297 kilometredir. Eğer otobüs seferi ile geliyorsanız Ulus ilçe merkezinde kolaylıkla Küre Dağ Evi'ne hızlıca gelebilirsiniz.

Ankara Doğal-0
Kültür Seyahat

Ankara’da Gezilecek Doğal Yerler

Hep duyarsınız, “Ankara memur şehri, sakin ve sıkıcı” diye. Bakalım gerçekten öyle miymiş? Ankaralıların zaman geçirmekten keyif aldıkları doğal…

Devamını Oku
Çocuk Bayramı-0
Kültür Seyahat

23 Nisan’da Çocuklarla Yapılabilecek Aktiviteler

Bugün, Atamız tarafından dünyada çocuklara armağan edilen ilk gün. Haydi, çocuklar bugün sizin gününüz! Sizler için 23 Nisan’da şehirlere göre…

Devamını Oku
Ankara-0
Kültür Seyahat

Bir Kültür Başkenti: Ankara'nın Tarihi ve Sanatsal Zenginlikleri

Ankara, zamanın sırlarını taşıyan bir şehir. Tarihi ve sanatsal çekiciliği, sizi mistik bir yolculuğa davet eder, geçmişin büyüsünü hissettirir.

Devamını Oku