Yeme İçme

3 Ekim 2021
Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2022

Evet, bu muhteşem şehrin ismi dudaklardan dökülünce, eminiz ki aklınıza Adana Kebabı, şırdan, şalgam, ciğer, analı kızlı çorba, içli köfte ve çiğ köfte gibi meşhur lezzet gelir. Bir de bu lezzetlerin, tek bir festivalde toplandığını ve size sunulmaya hazır olduğunu düşünün. Son derece cazip bir teklif değil mi? O halde gelin Adana’nın müthiş lezzetlerinin festivaline misafir olalım.

Ekim Ayı: Adana Lezzet Festivali’nin Zamanı

2021 senesinde 8 - 9 - 10 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan bu lezzetli festival, kaçırılmaması gereken bir etkinlik. Eğer Adana’ya gezme amaçlı gitmeyi planlıyorsanız, Ekim ayının ilk haftası kesinlikle doğru zamanlama olacaktır. Girişin ücretsiz olduğu festivalde, misafirlerin keyifli vakit geçirmeleri için her şey düşünülmüş.

1

Leziz Festivalin Mottosu

Bu sene 5. Kez düzenlenen festivalin, teması ‘Coğrafya Lezzettir’ olarak belirlenmiş. Gastronomik, sanatsal ve kültürel açıdan önemli bir bölge olan Adana’nın lezzet festivali için de böylesine anlamlı bir tema seçilmesi aslında pek tesadüf değil. Sağlam bir kebap kültürüne sahip şehir, bu festival ile ekonomik anlamda biraz nefes almayı umuyor. Pandemi sebebiyle 2020 senesinde online olarak gerçekleşen festivale, 2021 yılında yabancı ve yerli olmak üzere yaklaşık 300,000 bin misafirin gelmesi  düşünülüyor.

2019 Adana Lezzet Festivali’nde Neler Yaşandı?

En son 2019 senesinde yani pandemi öncesi düzenlendiğinde, bu festivale yaklaşık olarak 270,000’den fazla ziyaretçi akın etmiş. ‘Büyük Akdeniz Şöleni’ olarak belirlenen festivalde kurulan stantlarda, İtalya, Malta, Lübnan, KKTC, Fas gibi yöresel tatlar sergilenmiş. Ayrıca Yunanistan, Fransa, İspanya, Arnavutluk, Tunus ve Bosna Hersek gibi lezzet açısından zengin ülkelerden de değerli şefler ve gazeteciler katılım sağlamış. Her Adana Lezzet Festival’inde yaşandığı gibi 2019 yılında da çeşitli söyleşiler, tadımlar, atölyeler, şeflerin şovları ve sergiler, Adana şehrini dünyaya tanıtmaya yardımcı olmuş.

Adana Lezzet Festivali’nde Seni Neler Bekliyor?

Festivale ev sahipliği yapan Adana Valiliği, her sene olduğu gibi 2021’de de, bu lezzet şöleni için gereken tüm hazırlıkları, düzenlemeleri ve gıda kontrollerini ihmal etmiyor. Bu sene yine, Rusya, İtalya, Lübnan ve Yunanistan gibi ülkelerden konuk şeflerin yer alacağı festivalin Gastro Show sahnesindeki yer alan bir diğer teması ise ‘Sokak Lezzetlerine Şef Dokunuşu’ olacak. Bu tema çerçevesinde, yaratıcı ve genç şefler tarafından sakatatlar, yeni tariflerle yeniden yorumlanacak. Ayrıca Adana Lezzet Festivali Gastronomi Konferansı kapsamında, ‘Özgünlük, Hafıza, Gelecek’ konusuyla Tasarımcı ve Araştırmacı Gönül Paksoy ve Şef Murat Deniz Temel konuşmalarıyla katkı sağlayacak. Festival kapsamında 18 şef, Gastro Show etkinliğinde Anadolu mutfakları ve imza yemekler eşliğinde misafirlere lezzetli sunumlar gerçekleştirecek.

2

Lezzetin Şehri, Misafirlerini Bekliyor

Her festival olduğu gibi 2021 Adana Lezzet Festivali’nde de, mutfak tutkunları, ünlü şeflerin düzenleyeceği Gastroşovlar ve çeşitli söyleşiler, keyifli atölyeler, muhteşem tadımlar, sokak lezzetleri sunumları gibi çok renkli sahnelere tanıklık edecek.  Adana şehri, 8 - 9 - 10 Ekim tarihleri arasında, 2021 Adana Lezzet Festivali ile hem ziyaretçilerini hem de yöre halkını mutlu edecek. Ayrıca bu festival ile Adana, hem şehrini hem de tadına doyum olmayan lezzetlerini, dünyaya tanıtmış olacak.

Gastroturizm Durakları-0
Yeme İçme

Türkiye'nin Gastroturizm Durakları

Gittiğiniz ve gezdiğiniz noktaların yemek kültürlerini de tanımak artık gezmek kadar önemli çünkü bir yeri tanımak istiyorsanız önce insanlarından…

Devamını Oku
Gastroturizm Durakları-0
Yeme İçme

Türkiye'nin Gastroturizm Durakları

Gittiğiniz ve gezdiğiniz noktaların yemek kültürlerini de tanımak artık gezmek kadar önemli çünkü bir yeri tanımak istiyorsanız önce insanlarından…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

Adana Lezzet Festivali'ne Gitmek İçin Nedenler

Evet, bu muhteşem şehrin ismi dudaklardan dökülünce, eminiz ki aklınıza Adana Kebabı, şırdan, şalgam, ciğer, analı kızlı çorba, içli köfte ve çiğ…

Devamını Oku