İpucu

15 Nisan 2022

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bu sene 102. yılı kutlanacak. Türk milletinin özgürlük mücadelesinde önemli bir mihenk taşı olan 23 Nisan 1920 tarihi, “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir” ilkesini benimseyen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulması ile tarihimizde farklı bir anlam kazanmıştır. Her sene gururla ve coşkulu etkinliklerle kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çeşitli şehirlerimizin farklı noktalarında, birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bazı senelerde yurt dışından çocukların gelmesiyle beraber şenlikli törenlerle kutlanan 23 Nisan Bayramı için bu sene düzenlenecek olan bazı açık hava etkinliklerine ve yarışmalara bir göz atalım.

Kukla Etkinliği

İstanbul Büyükşehir Çocuk Tiyatroları 23 Nisan Etkinliklerinde Neler Var?

İstanbul Büyükşehir Çocuk Tiyatroları tarafından 2022 senesinde 36. kez düzenlenecek olan ‘Çocuk Şenliği’, 23 Nisan saat 14.00’te ‘Herkes Sihirbaz Olacak’ oyunu ile başlayıp gün boyu İBB Kent Orkestrası ve çeşitli atölyeler gibi eğlenceli ve ücretsiz etkinliklerle devam edecek. Ayrıca farklı kültür merkezlerinde, 24 Nisan Pazar günü de Keloğlan Türkülü Masal Dinletisi Atölyesi, Horozunu Arayan Keloğlan masalı anlatımı, Farkındalık Dilde Başlar Atölyesi ve Meslek Atölyesi gibi faydalı ve çocukların ilgisini çekecek etkinlikler, çocukları eğlendirmeyi amaçlıyor.                                                     

İstanbul Maslak Maksimum Uniq Açıkhava’da 23 Nisan Çocuk Festivali’ne Ne Dersiniz?

Çocuk Survivor Parkurları, konserler, sahne şovları, illüzyon gösterileri, ünlü konuklar ve tiyatro oyuncuları ile söyleşiler, kukla ve çikolata yapım atölyesi gibi çocukların ilgisini çekebilecek birbirinden renkli etkinlik Maslak Maksimum Uniq Açıkhava’da. Teknovia İletişim Reklamcılık Dijital Medya Ajansı tarafından düzenlenen organizasyonda, konserler, atölyeler ve tüm aktiviteler ücretsiz olarak gerçekleşecek. Şehrin kültür ve sanat organizasyonları anlamında nabzını tutan Uniq Açıkhava, bu kez de çocukları mutlu etmeyi amaçlıyor.

İzmir Çikolata, Tatlı ve Çocuk Festivali, Bu Sene 23 Nisan Etkinliklerine Denk Geliyor

Karşıyaka ilçesinin Bayraklı semtinde bulunan etkinlik mekanı Arena, bu sene dördüncüsü düzenlenen İzmir Çikolata, Tatlı ve Çocuk Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. 22-23-24 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan festivalde, her yaştan gruba göre aktiviteler düzenlenecek. Çocukların çok sevdiği çikolata, her haliyle güzeldir. Fakat bu festivalde, başka bir güzel olacak. Konser ve etkinlik alanı, İzmir Çikolata ve Tatlı Festivali ile 23 Nisan’da çocuklara ve yetişkinlere, lezzetli dakikalar geçirtmeyi amaçlıyor. Festivale, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları eklendiğinden, festivalin mottosu, ‘Çocuklar ve çocuk ruhu taşıyanlar için çikolatalı tatlar canlanıyor’ şeklinde.

Antalya 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 3 * 3 Basketbol Turnuvası, Spora Doyuracak

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Basketbol Turnuvası, 5’er kişiden oluşan takımlar ve 12 dakikalık müsabaka sürelerinden oluşuyor. Başvuru tarihleri 1 ile 17 Nisan tarihlerindeki ücretsiz basketbol turnuvası, Yarı Açık Spor Salonu (Işıklar)’nda gerçekleşiyor. Etkinlik saati 10 ile 20 arasında gerçekleşecek olan turnuvanın detaylarına, Antalya Büyükşehir Belediyesi web sitesinden ulaşmanız mümkün. 23 Nisan’da çocukları, spora doyuracak etkinlik, yetenek parkurundan ve şut yarışmasından oluşuyor.

Spor Etkinliği

Bursa Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Açık Hava Etkinlikleri, Sanat ve Kutlamayı Birleştiriyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında düzenlenen '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' programı, sanat, drama ve resim atölyesi, çeşitli müzik dinletileri, çocuk sinema gösterimi gibi etkinliklerinden oluşuyor. ‘Büyükşehir Çocuk ve Sanat Etkinlikleri' temalı ve 19 - 21 Nisan tarihlerinde düzenlenecek etkinliklerde, ilkokul ve orta öğretim öğrencilerinin şenlik atmosferinde doyasıya eğlenmesi hedefleniyor. Böylece, Bursa ili 23 Nisan coşkusunu, yapılacak etkinliklerle doyasıya yaşamaya hazır.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Temalı Resim Yarışması Düzenliyor

Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılımına açık olan resim yarışması için eserlerin son teslim tarihi 20 Nisan olarak belirlenmiş. Aydın şehrindeki öğrencilerin, yaratıcılık ve 23 Nisan ruhunu yansıtmalarını resmedecekleri yarışma, oldukça renkli resimlere ve temalara ev sahipliği yapacak. Sıralamaya girenlere, Akıllı Çocuk Saati, Beceri Ve Zekâ Oyun Seti, Tablet Bilgisayar, Satranç Takımı gibi ödüller bulunuyor.

İzmit Belediyesi “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Temalı Şiir Okuma Yarışması

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı temalı şiir okuma yarışması, çocukların gözündeki anlam ve önemini vurgulamak ve çocuklara sanatsal bir ifade kazandırmak amacıyla düzenleniyor. Son başvuru tarihinin 18 Nisan olduğu yarışmanın ödülleri arasında, bisiklet, scooter, tablet, kulaklık ve hızlı şarj aleti gibi birbirinden güzel ödüller yer alıyor. Katılımcıların, Kocaeli’de yaşayan okul öncesi, ilkokul ve ortaokul seviyesindeki okullarda öğrenim gören çocuklar olması bekleniyor.

Çanakkale Belediyesi 23 Nisan Tahta At Çocuk Şenliği, Kutlamalara Renk Katıyor

23 Nisan Cumartesi günü Çanakkale Halk Bahçesi’nde, Çanakkale Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlediği 23 Nisan Tahta At Çocuk Şenliği kapsamında şişme oyuncaklar, animasyon programları, sanat atölyeleri, spor etkinlikleri ve tiyatro gösterimi gibi çocukların ilgisini cezbedecek renkli oyunlar ve etkinlikler gerçekleştirilecek. Çocukların hem spor hem de sanat aktiviteleri ile 23 Nisan bayramını kutlama şansı elde edecekler.

Resim Etkinliği

Osmaniye Belediyesi “23 Nisan Coşkusu” Temalı Resim Yarışması, Resim Tutkunlarını Bekliyor

Osmaniye’de öğrenim gören ilkokul öğrencilerinin katılım sağlayabileceği “23 Nisan Coşkusu” Temalı resim yarışması için son katılım tarihi 20 Nisan olarak belirlenmiş. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın anlam ve önemini resimlere yansıtmaya çalışacakları yarışmanın ödülleri arasında, bisiklet, akıllı saat, akıllı bileklik, bir günlük Osmaniye Masal Park sınırsız kullanım bilekliği gibi ödüller bulunuyor. 

Dijital Göçebe Vizesi-0
Kültür Seyahat

Dijital Göçebe Vizesi Hakkında Her Şey

Birçok kişinin rüyalarını süsleyen dijital göçebelik kavramı hayatımıza hızla giriş yaptı. Artık ülkeler genç kuşağı ülkesinde misafir etmek için…

Devamını Oku
Kırşehir-0
Kültür Seyahat

Türkiye'nin İlk Tescilli Müzik Şehri: Kırşehir

Sayısız çağlara ev sahipliği yapmış, zengin kültürüyle öne çıkan Kırşehir bu kez bir güzellikle daha karşımızda. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı…

Devamını Oku
Airfry-0
Yeme İçme

En Trend Airfryer Tarifleri

Lezzetten vazgeçmeden sağlıklı yemekler pişirebilmek mümkün mü? Yiyecekleri sıcak hava ile "kızartıyormuş gibi" yapan Airfryer bu sorundan…

Devamını Oku