Kültür Seyahat

5 Aralık 2023

2023 senesinde pek çok gezgin yeni yerler keşfetti, yeni keşiflerini ve deneyimlerini insanlarla paylaştı. Elbette söz konusu Türkiye olunca seyahat deneyimleri de bir o kadar uçsuz bucaksız olabiliyor. Ancak bazı yerler var ki özellikle hem sosyal medyada hem de kişisel blog ve makalelerde sıklıkla kendisine yer bulabiliyor. Hal böyle olunca biz de sizlere 2023 senesi içerisinde insanların en çok ilgi gösterdiği bölgeler ve bu bölgelerdeki deneyimleri listeleyelim istedik. İşte 2023’ün en iyi 10 seyahat deneyimi.

Çoruh Nehri’nde Rafting Macerası

Çoruh Nehri hem uzun hem bir o kadar ihtişamlı bir nehir. Öyle ki Erzurum’dan başlayıp Artvin’e kadar uzanıyor. Çoruh Nehri sadece göz kamaştıran doğal güzelliği ile değil, maceraperest insanların ilgisiyle de öne çıkıyor. Nehrin 127 kilometrelik bölümü rafting için oldukça uygun. Bu sebeple özellikle su sporlarını sevenler soluğu her mevsim burada alıyor. 2023’te de burası hem Çoruh Nehri’nin muhteşem güzelliğini keşfetmek hem de rafting macerasına atılmak isteyenler için favori lokasyonlardan bir tanesi oldu.

Çoruh

Van Gölü Çevresinde Trekking ve Bisiklet

Türkiye’nin en büyük ve turizm açısından en önemli göllerinden bir tanesi Van Gölü. Van Gölü’ne ilgi sadece bu sene için değil geçmişten günümüze her mevsim artarak devam ediyor. Van Gölü’nü ziyaret eden yerli yabancı turistler burada bol bol fotoğraf çektiriyor, doğa yürüyüşlerine katılıyor ve bisiklete binerek doğayı keşfediyorlar. Van Gölü, 2023 senesinde de doğa severlerin radarındaydı ve pek çok insan buraya akın etti. 

Çanakkale’de Unutulmaz Anlar

Çanakkale hem bizim tarihimiz açısından çok önemli bir şehir hem de doğası ve kültürel mirasları açısından tam bir çekim merkezi. Çekim merkezi diyoruz çünkü buraya her yıl sayısız yerli yabancı turist akın ediyor. Doğal olarak 2023 senesinde de ülkemizin gözde illerinden bir tanesi oldu. Anıtları, eşsiz doğası, denizi ve adaları ile Çanakkale ziyaretçilerini bu sene de kendisine hayran bıraktı.

Çanakkale

Kaş’ta Tüplü Dalış Heyecanı

Kaş, ülkemizin belki de dalış tutkunlarının en önemli lokasyonu. Öyle ki su altını keşfetmek isteyenler, bu gizemli ve büyüleyici deniz altını kendi gözleriyle görmek isteyenler her sene buraya uğruyor. Türkiye’nin en önemli tüplü dalış noktası olan Kaş’ta toplamda 21 farklı dalış alanı bulunuyor. Tüplü dalışın yanı sıra Kaş hem kültürel, doğal alanları hem de masmavi denizi ile tatilcilerin de favorilerinden bir tanesi oldu. 

Fethiye’de Yamaç Paraşütü

Mavi ve yeşilin birleştiği harikulade bir manzaraya sahip Fethiye ilçesi bu sene de insanların en çok ilgi gösterdiği rotalardan bir tanesi oldu. Hem dalgasız, çarşaf gibi denizinde eğlenmek hem de yamaç paraşütü ile adrenalin dolu anlar yaşamak isteyenler soluğu Fethiye’de aldı. Özellikle yamaç paraşütü yapmak için en elverişli nokta olan Babadağ’a ilgi yoğundu. Pistleri 1200 metreden 1900 metre yüksekliğe kadar uzanmakla beraber acemiler için uzman eğitmenler de hazır olarak bekliyordu. Fethiye’nin muhteşem manzarasını gökyüzünden izlemek daha önce hiçbir yerde yaşanamayacak bir deneyim. Hal böyle olunca özellikle turizm şirketleri, acenteler Babadağ yamaç paraşütü için özel turlar düzenlediler. 

Babadağ

Frig Vadisi’nde Geçmişe Yolculuk

Kütahya, Ankara, Eskişehir ve Afyonkarahisar arasında bulunan Frig Yolu günümüzün en popüler trekking lokasyonlarından bir tanesi. Ayrıca burada bisiklet ile tur atmak isteyenler için bisiklet yolu da bulunuyor. Frig Vadisi, 2023 senesinde de gezginlerin favorilerinden bir tanesi oldu. Doğa sporlarının yanı sıra Frig eserlerini de görmek isteyenler buraya uğradı. Özellikle Mayıs ve Ekim aylarında turist bakımından epey yoğunluk yaşandı. 

Kapadokya’da Balon Keyfi

Kapadokya hem tarihi anlamda hem de doğal güzellikler bakımından ülkemizin en çok ilgi gören noktalarından bir tanesi. Özellikle fotoğraf çekmeyi seven amatör ya da profesyonel fotoğrafçılar için burası adeta bir cennet. Çünkü Kapadokya’nın her bir bölgesi kendisine hayran bırakacak ayrı bir güzelliğe sahip. Ihlara Vadisi gibi mutlaka görülmesi gereken noktalara da sahip olan Kapadokya’da ayrıca gökyüzünden tüm bölgeyi izlemek isteyenler rengarenk balonlara binerek anın tadını çıkardılar. 

Kapadokya

Kızılırmak’ta Kano ile Heyecanlı Dakikalar

Denize dökülen en uzun akarsuyumuz Kızılırmak, 2023 senesinde de su sporu meraklılarının ilgisiyle karşılaştı. Kızılırmak’ta her sene sayısız yerli ve yabancı turist heyecanlı kano sporu için buraya geliyor. Kızılırmak’ın her etabı olmasa da 100-150 km’lik bir bölümünde kano deneyimi yaşamak mümkün. Ayrıca kano deneyimi ile birlikte bölgede mutlaka görülmesi gereken yerlere de uğramak mümkün. Hem kültürel hem tarihi hem de doğası ile Kızılırmak bu sene de oldukça fazla misafire ev sahipliği üstlendi. 

Sapanca’nın Muhteşem Manzarası ile Bir Gün

Sakarya iline bağlı Sapanca hem harikulade gölü hem de mutlaka görülmesi gereken doğal ve tarihi alanları ile bu sene de yerli yabancı fark etmeksizin gezginlerin favorilerinden bir tanesi oldu. Sapanca Gölü’nde fotoğraf çektirenler, göl kenarında çay kahve keyfi yapanlar, kamp alanlarında kamp kuranlar ile Sapanca her sene olduğu gibi yoğun bir ilgi ile karşılaştı. 

Sapanca

İğneada’da Kuş Manzarası

Kırklareli’ne bağlı İğneada, pek çok doğal ve kültürel özelliği ile ziyaretçilerini kendisine hayran bırakıyor. 2023 senesinde de büyük ilgi gören Trakya’nın en özel noktalarından bir tanesi İğneada’da yapılacak çok şey var. Buraya gelen misafirler kuş göç yolu olduğu için burada birbirinden farklı kuş türlerini gözlemleme şansı buldu. Kültürel alanları gezmek isteyenler ise İğneada’nın en özel tarihi mirasları olan Gökkaya Kulesi, Hamdibey Kalesi, Liman Feneri, Sislioba Kalesi gibi yerleri ziyaret ederek bol bol fotoğraf çekti. İğneada aynı zamanda orman içi trekking, bisiklet turu, kamp, plaj gibi olanakları ile pek çok aktiviteyi de ziyaretçilerine sundu.

Ramazan Kültür Turları-0
Kültür Seyahat

Ramazan Bayramı İçin En Güzel Kültür Turları

Ramazan Bayramı'nda uzun ve çok keyifli bir kültür turuna çıkmaya ne dersiniz? Türkiye'nin dört bir yanı keşfedilmeyi bekleyen kültür…

Devamını Oku
Gökçeada-0
Kültür Seyahat

Aktivitelerin En Güzeli: Güneşi Gökçeada’da Batırmak

Ege Denizi’nde yer alan ve güneşin en yavaş battığı yer olarak bilinen Gökçeada’da sizi karşılayacak çeşit çeşit güzellik var. Türkiye’nin en büyük…

Devamını Oku
Engelsiz Müzeler-0
Kültür Seyahat

Türkiye’den 5 "Erişilebilir" Müze

Ülkemizde özellikle 2000’li yıllardan bu yana “engel tanımayan” pek çok sosyal sorumluluk projesine imza atılıyor. Bunların başında da bir eğitim ve…

Devamını Oku