Kültür Seyahat

22 Kasım 2023
Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2023

2023 senesinde Trip Advisor gezginleri tarafından seçilen en popüler ülkeleri ve o ülkelerdeki en sevilen lokasyonları, otelleri ve restoranları sizler için derledik. 

Küba

Küba özellikle son yılların en dikkat çekici yerlerinden. Her ne kadar ABD vatandaşları bu lokasyona giderken sıkıntılar yaşasa da dünyanın dört bir yanından ziyaretçiler akın etmeye devam ediyor. Küba’da hem antik şehirler hem de doğal güzellikler bulunuyor. Trinidad kasabasından başlayabileceğiniz bu serüven dolu maceranızda hayatınızda görüp görebileceğiniz en güzel sürprizler sizleri bekliyor olacak. 

Rambagh Palace

Hindistan’da rüya gibi bir tatile hazır mısınız? Özellikle seyahat severler çiftlerin favorilerinden olan Rambagh Palace havuz keyfi, çocuklar için eğlence alanları, sabahları kahvaltı ve öğlen yemeği gibi birbirinden güzel hizmetler bulunuyor. Asya mutfağının en özel lezzetlerini bu otelde tadabilirsiniz. Ayrıca bölgenin en ünlü tarihi müzelerinden bir tanesi olan City Palace of Jaipur'u da ziyaret edebilirsiniz. 

Rambagh

Restaurant Bougainville

Yine seyahat severlerden tam puan almış bir yerle karşınızdayız. Restaurant Bougainville sizleri Amsterdam’ın kalbinde nefis bir yolculuğa çıkarıyor. Amsterdam’a özel mutfaktan çıkma yemekler, birbirinden ünlü içecekler sizleri bekliyor. Amsterdam’a gidecekseniz Restaurant Bougainville mutlaka listenizde olmalı.

Kutsal Aile Bazilikası

İspanya’ya yolunuz düşerse Kutsal Aile Bazilikası’na uğramadan bu geziyi kesinlikle noktalandırmayın. Bu bazilika 1883 yılında Antoni Gaudi'nin devraldığı 1926 yılında bir tramvayın altında kalarak ölmesi ile sonuçlanan oldukça ilginç bir bazilikadır. Genellikle seyahat tutkunlarının da mutlaka ziyaret ettiği yerlerden birisidir. Siz de mutlaka ziyaretinizde listenize ekleyin.

The Old Stamp House Restaurant

Senenin gezginlerinin favorilerinden bir tanesi olan İngiltere’deki The Old Stamp House Restaurant ile sizleri tanıştıralım. İngiliz mutfağının en özel lezzetleri tadabileceğiniz bu restoran sizlere farklı bir deneyim sunuyor. Otantik ortamı, daha önce hiç tatmadığınız değişik deniz mahsulleri ile sizleri en iyi şekilde ağırlıyor.

Mauritius

Afrika’nın en sevilen destinasyonunu keşfedin. Tropik bir cennet olan Mauritius’da sizleri birbirinden farklı etkinlikler bekliyor. Merkez Port Louis’de sizleri müthiş bir kumsal ve kusursuz bir şehir dokusu bekliyor. Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen ürünleri ile hareketli bir liman pazarını keşfetmeye hazır olun. Bu yer aynı zamanda dalgıçlar için de büyük bir fırsat. Dünyanın en iyi dalgıçlarının her sene uğradığı bu yerde bambaşka bir deneyime tanık olacaksınız. 

Mauritius

Grand Cayman

2023 senesinin kâşiflerinin en sevdiği lokasyonlardan bir tanesi Grand Cayman. Cayman Adaları’nın en büyüğü olan Grand Cayman plajları, renkli gece hayatı ile aklınızı başınızdan alacak türden. Kıyı kesimde görebileceğiniz denizyıldızı, kaplumbağa ve sarkıtlar ile sizlere unutamayacağınız anlar yaşatacak. 

Romance Istanbul Hotel

2023 gezginlerinin favori otellerinden bir tanesi olan Romance Istanbul Hotel merkezi konumu ve kusursuz hizmeti ile sizleri mest edecek. Özellikle deniz mahsullerinden oluşan menüsü ile restorandı hemen herkesin damak lezzetine hitap ediyor. Senenin enlerinden olan bu otelde İstanbul’da rüya gibi bir tatil geçirmeniz mümkün.

Ikos Dassia

Yunanistan’da rüya gibi bir tatile kim hayır diyebilir? Ikos Dassia özellikle romantik bir tatil hayal edenler için biçilmiş kaftan. Odalarda her türlü hizmeti günün 24 saati bulabilirsiniz. Çevrede bulunan restoran ve kafelerde bölgenin en güzel lezzetlerini tadabilirsiniz. Hem denizi hem renkli gece hayatı ile sizleri büyüleyecek bu lokasyonu mutlaka listenize eklemelisiniz. 

Ikos Dassia

Central Park

2023 gezginlerinin favorilerinden bir tanesi de pek çok film ve diziye konu olmuş olan Central Park. New York denilince ilk akla gelen yerlerden bir tanesi olan Central Park kalabalığına rağmen sizleri yormayan ve sizlere hoş anılar bırakabilecek bir yer. Amerika’ya seyahat düzenleyen hemen herkesin ilk duraklarından bir tanesi olan Central Park’ı görmemek büyük kayıp olur.

Panama City

Nüfusu yaklaşık 1,3 milyon olan Panama City sizlere rüya gibi anılar bırakacak bir yer. Dünyaca ünlü Panama Kanalı manzarasını doyasıya çıkarabileceğiniz bu yerde plazalar, kiliseler, labirenti aratmayan caddeler sizleri bekliyor. Özellikle Ulusal Park’ta yürümek, fotoğraf çektirmek turistlerin en büyük aktivitelerinden. 

Varadero Beach

Mavi Plaj olarak da anılan Varadero Beach senenin gezginlerinin favorilerinden olmayı başardı. Tatil kasabası Karayipler'deki en büyük tatil alanlarından biri olması ile ünlüdür. 2019'dan bu yana TripAdvisor Traveller's Choice Ödülleri'nde dünyanın en iyi plajlarından biri olarak anılmaktadır. Bu sebeple turistlerin de dikkatinden kaçmayan bir lokasyondur. 

Varadero Beach

Driftwood Beach

Trip Advisor'ın "En İyi Plajlar Listesi" içerisinde lider plajlardan bir tanesidir. Driftwood Beach dalgaların sesleri eşliğinde sahil boyunca romantik yürüyüşler yapabileceğiniz en iyi güney plajlarından bir tanesidir. Her sene gezginler tarafından övgülerle bahsedilen bu yeri keşfetmek isteyebilirsiniz. 

Ilha do Sal

Senenin en gözde adalarından bir tanesi olan Sal’in Cape Verdean görenlerin hayran kaldığı lokasyonlardan bir tanesi. Beyaz kumları, turkuaz suları ile adeta büyüleyici bir deneyim sunuyor. Günü ister plajda güneşlenerek geçirebilir dilerseniz su sporlarına katılarak heyecanlı anlar yaşayabilirsiniz. 

Katmandu

Nepal’in başkenti olan Katmandu, hiçbir zaman popülerliğini kaybetmeyen bir yer. Büyüleyici köyleri, eşsiz mistik manzaraları ile lokasyona uğrayanları kendinden geçiren bir yer. Her sene Thamel Bölgesinde yürüyüşler düzenlenir, yerel sanatçıların birbirinden etkili eserleri sergilenir. Gezginlerin 2023 senesi içerisinde favorilerinden bir tanesi Katmandu’dur.  

Lanzarote

UNESCO Dünya Biyosfer Koruma listesinde yer alan Lanzarote muhteşem plajlarının yanı sıra doğal güzellikleri ile öne çıkan bir yer. Timanfaya Milli Parkı’nda gezilere katılabilir, volkanik bir mağarada kurulmuş bir restoranda yemek yemenin keyfine varabilirsiniz. 2023 Trip Advisor'ın favori listesinde bulunan bu yer sizleri büyüleyecek türden.

Lanzarote

JW Marriott Marquis Hotel Dubai

2023’ün adından en çok bahsettiren otellerinden bir tanesi Dubai’den. JW Marriott Marquis Hotel Dubai çatı terasından muhteşem bir şehir manzarası vaat ediyor. Özellikle Dubai’de görülmesi gereken yerlere yakın olması sebebiyle de tercih sebebi oluyor. Dubai Çeşmesi'ne 2 km olan otel aynı zamanda Burj Khalifa’ya 2, 1 km mesafede bulunuyor.

Ise Sueyoshi

Trip Advisor 2023 favorilerinden bir tanesi de uzak doğu mutfağının en lezzetli seçkilerinin servis edildiği Ise Sueyoshi. Kişiye özel menü hazırlanan bu Japon mutfağının en nadide seçkilerinin sergilendiği mekân özellikle yemek yanındaki garnitür ve mezelerle dikkat çekiyor. Sebzeler taze, etler ve yöresel tatlıların ikram edildiği bu yer yine gezginlerin favori mekânlarından bir tanesi oldu. 
 

Midilli-0
Kültür Seyahat

Artık Bir Feribot Uzaklığında: Midilli

Renkli minimal yapıları, göz kamaştıran denizi ve dağlık olmasının sunduğu eşsiz manzarasıyla görmeye değer Yunanistan’ın Midilli Adası artık bize…

Devamını Oku
Yunan Adaları-0
Kültür Seyahat

Cruise Gezisi ile Yunan Adaları'nı Keşfediyoruz

Sonsuz bir deniz manzarası, çeşit çeşit lezzetli yemekler, muhteşem eğlenceler, adaların mis gibi havası, her yeni güne yeni bir limanda uyanış, ayrı…

Devamını Oku
en iyi 18 deneyim-0
Kültür Seyahat

Gezginlerin Seçimi ile Bu Yılın En İyi 18 Deneyimi

2023 senesinde Trip Advisor gezginleri tarafından seçilen en popüler ülkeleri ve o ülkelerdeki en sevilen lokasyonları sizler için derledik.

Devamını Oku