İyi Yaşam

25 Temmuz 2021
Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2022

Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile büyüleyen Ege’nin incisi Yunanistan arkeoloji, tarih, sanat ve felsefe severlerin mutlaka uğraması gereken antik çağların dokusuyla bezenmiş eşsiz bir ülke. Özellikle tatil severlerin de sıklıkla tercih ettiği ülkeler arasında gelen komşu ülke Yunanistan, her geçen yıl turistik popülaritesini artırıyor. Peki tüm bu güzelliklerle dolu olan Yunanistan’da mutlaka yapılması gereken  aktiviteler neler? Şimdi bu sorunun cevabına bakış atacağız. 

1

Akropolis Gezisi

Yunanistan turunda yapılması gerekenler listesinin başına başkent Atina’nın silüetini tüm güzelliğiyle izleyebileceğiniz Akropolis’i koyuyoruz. Antik Yunan’ın büyüleyici güzelliklerini de gözler önüne seren Akropolis, Yunanistan’a gelen gezginlerin ilk durağı olmayı hak ediyor. Eski zamanlardan kalmış bir dizi anıt veya yapılara Akropolis deniyor. Yüksek şehir anlamındaki bu kalıntıların en fazla örneği Antik Yunan döneminde başkent olan Atina’da bulunuyor. Atina’daki Akropolis’te Parthenon, Athena Tapınağı, Erekhtheion ve Propylaion gibi yapıtları görebilmeniz mümkün. Tarihi gezilerden hoşlanıyorsanız Akropolis gezisi sizin için mükemmel bir seçim olacaktır.  

Olimpos Dağı’na Tırmanış

Yunan mitolojisinin eşsiz yansımaları arasında sayılabilecek Olimpos dünyanın en ünlü dağlarından birisidir. Yunanistan’ın da en yüksek dağıdır. Olimpos Dağı, Yunan mitolojisinde Zeus’un tahtına oturduğu yer ve Hades’in Yeraltı Dünyası’nı yönettiği yer olarak bilinir. Biyoçeşitlilik bakımından da oldukça zengin olan dağ, Dünya Biyosfer Rezervi olarak seçilmiştir. Ülkenin başkentine 263 km, Selanik’e ise 78 km uzaklıkta olan Olimpos’un zirvesine ulaşmak bir hayli zordur. Bu yorucu ancak bir o kadar da keyifli aktiviteye cesaret edenler, dağ hakkındaki efsaneleri de hayal edebilir. Doğa sporlarını sevenler ve dağcılıkla ilgilenenler için Olimpos Dağı’na tırmanmak çok heyecan verici olacaktır. 

Santorini Mimarisi

Eşsiz mimarisiyle büyüleyen Santorini özellikle balayında çiftlerin çokça tercih ettiği yerler arasındadır. Sıcak güneş altında parıldayan masmavi deniz, ihtişamlı görüntüleriyle kiliseler ve geleneksel Kiklad evleriyle bezeli olan Santorini kartpostal güzelliğinde görüntüler sunuyor. 

Delphi

Delphi, UNESCO Dünya Mirası Sit Alanı olmanın yanı sıra Yunanistan'ın en gözde turistik yerlerinden birisi olma özelliğine de sahiptir. Parnassus Dağı'nın kenarlarında yer alan Delphi; eski şifa, müzik, ışık ve kehanet tanrısı Apollo'ya saygılarını sunmak için gelenlerin olduğu eski günlerde popüler bir hac yeriydi. Delphi, başkent Atina’dan yaklaşık 180 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Bu nedenle şehirden çıkıp Yunanistan’ın farklı bir bölgesini keşfetmek istiyorsanız burası gelmek için iyi bir yer.

Samiriye Geçidi

Çarpıcı Girit adasında yer alan Samiriye Boğazı, Yunanistan'a gelen tüm doğaseverler için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir. Geçit, bazı kısımları sadece 4 metre genişliğinde olmasına rağmen 16 kilometrelik bir alana yayılıyor. Geçitte çeşitli yürüyüşler mevcuttur, ancak tüm bölümü yürümek isterseniz yedi saate kadar sürebilir.

2

Epidaurus Tiyatrosu

Epidaurus'ta Argolis bölgesindeki Epidaurus Tiyatrosu, ünlü tıp tanrısı Asklepios'a adanmış bir tören alanıdır. Asklepios Kutsal Alanı tiyatronun yanında yer alıyor. Böylece ikisini aynı anda ziyaret edebilirsiniz. Tiyatro 4. yüzyıldan kalmış bir tarihi eser olarak bilinir. Bu taş sıralarda oturup eski yıllarda burada bir gösteri izlediğinizi hayal edebilirsiniz.

Melissani Mağarası

Karavomilo'nun yakınında, güzelliği ile bilinen sarp bir mağara olan Melissani Mağarası bulunuyor. Yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki mağara, suyun yüzyıllar boyunca yumuşak kayaları aşındırması sonucu oluşmuş. Mağaranın içinde aynı derecede ünlü olan ve 1951 yılında keşfedilen bir yeraltı su kütlesi olan Melissani Gölü bulunmaktadır. Mağara, antik çağda mağaraya adını veren Peri Melissani'ye adanmıştır. Bir tünelden mağaraya inebilir ve ardından göle çıkıp turkuaz sularda kayıkla süzülebilirsiniz.

1
Kültür Seyahat

Sokak Sanatı Dendiğinde Akla Gelen Şehirler

Sanatın ve sanatçının sokakla buluştuğu şehirler, bizi her daim büyülemiştir. O şehirlerden birkaçına bizimle birlikte göz atmak ister misiniz?

Devamını Oku
Rodos Hykeli-0
Kültür Seyahat

Antik Dünyanın Dev Anıtı: Rodos Heykeli

Rodos Heykeli, MÖ 3. yüzyılda dikilmiş devasa bir dini heykeldi. Ege Denizi'nde bulunan bir Yunan adası olan Rodos'taydı ve Yunan…

Devamını Oku
Samos-0
Kültür Seyahat

Karşı Kıyının Güzeli: Samos

Türkiye'ye en yakın Yunan adası olan Samos, uçsuz bucaksız üzüm bağları, şelaleleri, uzun sahil şeritleri ve otantik köyleriyle Türk turistlerin…

Devamını Oku