Kültür Seyahat

6 Mart 2024

Çok fazla para harcamadan, masrafa girmeden çok keyifli tatil yapmak mümkün. Özellikle yurt dışına gitmek isteyip bir türlü buna fırsat bulamayanlar için komşumuz Yunanistan’ın güzel adalarını ziyaret etmek hayal değil. Öyle ki 2024 Mart ayı ile başlayan vize uygulaması sayesinde artık 10 Yunan adasına vize problemi olmadan kolaylıkla seyahat edilebilecek. Hâl böyle olunca Ege ve Akdeniz’in muhteşem manzarasını Ege adalarından seyretmek isteyenler şimdiden yerlerini ayırtmaya başladı. Peki, hangi Yunan adalarında vizesiz tatil yapmak mümkün? Bu yazımızda vizesiz bir şekilde gidip gönlünüzce tatilin ve doğanın tadını çıkarabileceğiniz 10 adayı listeliyoruz. 

Sakız Adası

Doğal güzelliği ve plajları ile dillere pelesenk olmuş adalardan bir tanesi olan Sakız Adası listemizin başında. Orijinal adı “Chios Adası” olan Sakız Adası tarihi dokusundan hiçbir şey kaybetmeyen, sakız reçine üretiminin de merkezi olan bir yer. Sakız Adası sadece doğal güzellikleri ile değil tarihi mirasları ile de ziyaretçilerine unutulmaz anılar biriktirmeye olanak tanıyor. 

Chios

Adada, Orta Çağ’dan kalma pek çok yapı görmek mümkün. Bizans kalelerinden Osmanlı dönemi mimarisini yansıtan camilere kadar pek çok yapı var. Sakız Adası plajları ile de son derece gözde bir yer. Sakız Adasında tatil yapmayı planlarsanız eğer meşhur Elinda, Mavra Volia ve Komi plajlarında denizin tadını çıkarabilirsiniz. 

Midilli Adası

Hem doğal güzellikleri hem de tarihi mirasları ile göz dolduran bir diğer Yunan adası da Midilli Adası. Adada deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını çıkarabileceğiniz pek çok güzel nokta var. Aynı zamanda ada antik kentler, volkanik kayalıklar ve şelaleler ile büyüleyici bir keşif sunuyor. Vatera, Petra ve Molyvos gibi meşhur plajlarında güneşlenebilir, birbirinden eşsiz doğal alanların fotoğraflarını çekerek güzel anılar biriktirebilirsiniz. 

Sisam Adası

Pythagoras'ın doğduğu yer olarak bilinen Sisam Adası tarihi kalıntıları ile turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerden bir tanesi. Hem Bizans hem de Osmanlı’dan kalma pek çok yapıyı görmek mümkün. Eğer tarihi alanları gezmeyi seviyorsanız Sisam Adası sizleri büyüleyecektir. Kerkis, Potami ve Tsamadou plajları ise denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz en popüler plajlar. 

Samos island

Patmos (Batnaz) Adası

Patmaso Adası İncil'in Vahiy bölümünün yazıldığı yer olarak tarihte önemli bir yere sahip. Öyle ki ada çevresinde UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan birçok tarihi yapı bulunuyor. Kiliseler, manastırlar ve yüzyıllar öncesinden kalan medeniyetlerin izleri görenleri kendisine hayran bırakıyor. Elbette diğer tüm Yunan adasında olduğu gibi bu adada da denizin tadını çıkarabileceğiniz plajlar bulunuyor. Bunlar arasında en ünlüleri: Grikos, Kamari ve Psili Ammos plajları. 

Leros (İleryoz) Adası

Tarihi anlamda önemli adalardan bir tanesi olan İleryos Adası, İkinci Dünya Savaşı’nın izlerini taşıyor. Öyle ki savaş zamanında İtalyanlar burada bir deniz üssü inşa etmişler. Bu nedenle ada çevresinde pek çok kalıntı görmek mümkün. Maceracı ruhlar için ise keşfedilmeyi bekleyen tüneller de yine adada ilgi çeken noktalardan. Alinda, Gourna ve Xirokampos plajları ise denizin ve güneşin keyfini çıkartmak isteyenler için birebir. 

Leros

Kalimnos (Kelemez) Adası

Adrenalin tutkunlarının favori tatil rotalarından bir tanesi olan Kelemez Adası’nda unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz. Adrenalin diyoruz çünkü burada kaya tırmanışı yapılabilecek pek çok yamaç bulunuyor. Üstelik ister yeni başlayan ister profesyonel olsun her tırmanışa uygun bir rota mevcut. Denize girmek ve manzaranın keyfini çıkartmak isteyenlere ise Myrties, Masouri ve Vathy plajlarını mutlaka görmelerini öneriyoruz. 

Kos (İstanköy) Adası

Hipokrat’ın doğduğu yer olarak bilinen bu ada, Orta Çağ’dan kalma pek çok önemli yapıya ev sahipliği yapıyor. Öyle ki kalelerden antik kentlere sizleri uzun bir keşif süreci bekliyor. Ayrıca Psalidi, Kefalos ve Kardamena gibi göz alıcı plajları adanın keyfini ikiye katlamanıza olanak sağlıyor. 

Kos

Simi (Sömbeki) Adası

Adalar içerisinde en keyifli rotalara sahip yerlerden bir tanesi Simi Adası. Dar sokakları, renkli evleri, balıkçı lokantaları, tarihi kalıntıları ile sizlere rüya gibi bir tatil sözü veriyor. Konaklama açısından da uygun olan bu ada Agios Nikolaos, Nanou ve Pedi gibi inanılmaz güzellikte plajları ile de dikkat çekiyor. 

Rodos Adası

Ülkemizde en çok bilinen adalardan bir tanesi şüphesiz Rodos Adası. Bu ada da Orta Çağ’dan kalma pek çok önemli yapıya ev sahipliği yapıyor. Kaleler, evler, ibadethaneler ve daha ilgi çekici pek çok tarihi miras görülmeye değer. Ayrıca Rodos Adası plajları ve keyifli mekânları ile de oldukça meşhur. Faliraki, Tsambika ve Anthony Quinn gibi adanın en popüler plajlarında denize girebilir, kafelerde ve restoranlarda eşsiz lezzetlerle manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. 

rodos

Meis Adası

Ülkemize en yakın Yunan adası olması nedeniyle Meis Adası günlük olarak gezilerde de sıklıkla tercih edilen bir lokasyon. Balıkçı kasabası diyebileceğimiz bir yerleşim yerine sahip olan adada tarihi kiliseler, plajlar, restoran, kafe ve barlar bulunuyor. Kısa vadeli turlar için en ideal adalardan bir tanesi diyebiliriz. 

Symi Yunanistan (0)
Kültür Seyahat

Yunanistan'ın Su Perisi: Symi Adası

Symi, Yunanistan'ın en küçük ve en güzel adalarından bir tanesi. Akdeniz'e ve Ege'ye olan kıyısı, doğal güzellikleri, kültür mirasları…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Sokak Sanatı Dendiğinde Akla Gelen Şehirler

Sanatın ve sanatçının sokakla buluştuğu şehirler, bizi her daim büyülemiştir. O şehirlerden birkaçına bizimle birlikte göz atmak ister misiniz?

Devamını Oku
kapı vizesiyle yunan adaları-0
Kültür Seyahat

Kapı Vizesiyle Ziyaret Edebileceğiniz 10 Yunan Adası

2024 yılının en güzel seyahat haberi Yunanistan'dan. Güzelim Yunan adalarını 7 günlük kapı vizesi uygulaması ile ziyaret edebileceğinizi biliyor…

Devamını Oku