Kültür Seyahat

19 Temmuz 2021
Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2022

Avrupa'nın moda başkentlerinden olan Milano, modanın kalbinin attığı şehir olmasının yanı sıra tarihi ve kültürel güzelliklerini yansıtan eşsiz müzeleriyle de dikkat çekiyor. Pek çok Avrupa şehrinde olduğu gibi Milano'da da sanat, tarih ve kültürün en güzel örneklerinin sergilendiği birbirinden güzel müzeler arz-ı endam ediyor. Her yıl çok sayıda turistin de keyifle ziyaret ettiği ünlü Milano müzelerine şimdi bir göz atma vakti. 

2

Armani/Silos

Şehrin güneybatısındaki popüler Zona Tortona semtinde, ünlü İtalyan moda tasarımcısı Giorgio Armani'ye adanmış bu meşhur müze yer almaktadır. 1975'te kurulan ve özellikle 1980'li yıllarda ön plana çıkan Armani markası dünyaca ünlü markalar arasında yerini almıştır. Dört kat üzerinde tematik olarak gruplanan müzede bulunan sergide Armani'nin kariyeri boyunca yaratıcı yaklaşımını etkileyen ilham noktaları vurgulanıyor. Çalışmalar tasarımcının çalışmalarını şekillendiren temalar olan 'Yıldızlar', 'Androjen' ve 'Etnisiteler' altında gruplandırılmıştır. Müze aynı zamanda eşsiz tasarımcının hayatı ve çalışmalarıyla ilgili geçici sunumlara da ev sahipliği yapıyor. Eğer bu tarz markaların ve ünlü kişilerin başarı hikâyelerini öğrenmekten hoşlanıyorsanız Armani/Silos sizin için doğru bir adres olacaktır. Dünyada da oldukça tanınan bu ismi yerinde incelemek oldukça keyif verici olacaktır. 

Risorgimento Müzesi

Milano'nun kalbinde yer alan bu küçük ve özel müze İtalya'nın bir ulus olarak, yani İtalyan Birleşmesi veya Risorgimento olarak anılan başlangıcına yönelik bir yapıdır. Baskılar, resimler, heykeller, silahlar ve çeşitli hatıralardan oluşan kalıcı koleksiyon, Napolyon Bonapart'ın İtalyan topraklarındaki ilk seferi (1796) ile Roma'nın İtalya Krallığı'na ilhakı (1870) arasındaki önemli olayları gösteriyor. Koleksiyon sadece modern İtalyan siyasi tarihine geniş bir perspektiften bakmakla kalmıyor; dönemin modasına, önemli savaşlara, önemli şahsiyetlere ve sanata değinerek Lombardiya ve Milano hakkında ayrıntılı bilgiler veriyor. Hem sanatı hem de tarihi bir arada görebileceğiniz bu müzeyi mutlaka görmelisiniz. 

MUDEC

2015 yılında açılan müze Zona Tortona'daki eski Ansaldo Energia fabrikasının sahasında bir endüstriyel binayı dönüştüren mimar David Chipperfield tarafından tasarlandı. Müzede güçlü bir modern ve çağdaş sanat programının yanı sıra, Eski Mısır veya Milano’daki Çin göçü tarihi gibi konularda oldukça geniş tarihi ve kültürel sergiler düzenleniyor. Son yıllarda gişe rekorları kıran sanat sunumları arasında Frida Kahlo, Wassily Kandinsky ve Roy Lichtenstein yer alıyor. Burada ayrıca çocuklar için özel olarak ayrılmış bir alan da mevcut. Minik ziyaretçilerin de sanattan geri kalmamaları için “Mudec Junior” adında bir atölye ve oyun alanı yaratılmış. İster yalnız başınıza isterseniz de ailenizle beraber bu müzeyi ziyaret edebilirsiniz. 

Museo Nazionale Scienza ve Tecnologia Leonardo da Vinci

İtalya'nın bilim ve teknolojiye adanmış en büyük müzesi, eşsiz sanatçı, mühendis ve bilim adamı Leonardo da Vinci'ye ithafen adlandırılmıştır. Sant'Ambrogio semtinde, Leonardo'nun eski Milano ikametgâhına ve ünlü tablosu Son Akşam Yemeği'nin bulunduğu yere yakın, geniş ve güzel bir 16. yüzyıl manastırında yer almaktadır. Rönesans döneminden başlayarak, müze, bilim ve teknolojideki makro ve mikro küresel gelişmeleri göstermektedir. Sunum, 13’ün üzerinde etkileşimli atölye çalışması ve gösterimi (video oyunları ve sürükleyici ortamlar gibi) ile dinamik ve erişilebilir olup özellikle çocuklu aileler için de tercih edilir bir müze olmasını sağlıyor. Müzede ayrıca tüm ekran metinleri İngilizce olarak da mevcuttur. Özellikle teknoloji meraklılarının mutlaka ziyaret etmesi gereken bu eşsiz müze Milano şehrindeki en popüler müzeler arasında da yerini almış durumda.

Gördüğünüz gibi Milano dünya çapında kazanmış olduğu ünün hakkını fazlasıyla veriyor. Ufak bir kültür gezisi yamak istiyorsanız Milano’daki bu müzeleri gezebilirsiniz. İyi eğlenceler.. 

1
1
Kültür Seyahat

Milano'nun En Ünlü Müzeleri

Avrupa'nın moda başkentlerinden olan Milano, modanın kalbinin attığı şehir olmasının yanı sıra tarihi ve kültürel güzelliklerini yansıtan eşsiz…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Milano'nun En Ünlü Müzeleri

Avrupa'nın moda başkentlerinden olan Milano, modanın kalbinin attığı şehir olmasının yanı sıra tarihi ve kültürel güzelliklerini yansıtan eşsiz…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

Milano’da Mutlaka Görmeniz Gereken 9 Kahvaltı Mekanı

Bir şehri daha yakından tanıyabilmenin en etkili yöntemlerinden biri kahvaltı mekânlarını keşfetmektir. 20’nci yüzyılda modanın başkenti unvanı için…

Devamını Oku