Kültür Seyahat

20 Aralık 2021
Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2022

1

Yeni yıl tüm dünyanın yeni başlangıçlar yapmak için sabırsızlıkla beklediği en önemli gün. Bu yeni başlangıçlara ise güzel bir kutlama yaparak girmek herkesin hayali. “Yeni bir yıl, yeni bir ben” diyenler için bir dönüm noktası olan yeni yılı her zamankinden farklı ve bir tatil havasında geçirmek isteyenler için doğa harikası olan Uludağ seçeneklerinizin arasında üst sıralarda gelmeli.

Yeni yıl kutlaması ve tatili için Uludağ, istekleri ve ihtiyaçları farklı olan birçok insan için uygun bir yer. Kar görmeyen bölgelerde yaşayanlar için kar zevki tatmak isteyenler, kar tatili yapmak isteyip fırsat bulamayanlar veya sadece yeni yılı memleketinde değil de, bu seferlik farklı bir şehirde geçirmek isteyenler için Bursa, Uludağ en uygun destinasyonlardan biri. Hayallerinizdeki gibi bir yeni yıl deneyimi yaşayacağınız Uludağ’da, belki de, "yeni yılda yapılacaklar" listenizi bu yılbaşı tatilinde yazabilirsiniz.

Kayak Sporuyla Adrenalini Yaşayın

Kış turizminin merkezi konumunda olan Uludağ’da, kayak sporu büyük bir yer tutmakta. Özellikle aralık ayında bol kar yağışı alan yer, kış etkinlikleri için birebir. Kayak dışında yapabileceğiniz diğer kış sporları olan kızak veya snowboard gibi aktiviteleri de deneyimlemek mümkün. Daha önce bu sporları yapmamış olsanız dahi, orada uzman eğitmenler tarafından verilen derslerle, yeni yıla başlarken kendinizi geliştirmek için bir fırsat bulabilirsiniz. Türlü çeşitte kış aktivitelerinde bulunabileceğiniz Uludağ, yılbaşında adrenalin arayanlar için en elverişli uğrak noktalarından biri niteliğinde.

2

Aralıksız Eğlence Şansı

Uludağ’da yılbaşı eğlencenizi günün erken saatlerinde başlayabilirsiniz. Bunun nedeni Uludağ’daki tatilinizde gününüzü dolu dolu geçirme şansınızın diğer yerlere oranla çok daha yüksek olması. Yeni yıla enerjik bir şekilde girmek isteyenler için, gün içinde yapacağınız kayak sporundan veya doğada yapacağınız yürüyüşten sonra, özellikle kış aylarında açılan eğlence mekanlarında after ski partilere giderek, elbette ki eğlencenize ara vermeden, gece hayatının tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca, yeni yıla özel olarak, konakladığınız otellerde ve çevresinde, çeşitli sanatçılar yılbaşı programı dahilinde sahne almak üzere Uludağ’ı renklendiriyorlar. 

Rahat Otellerde Konaklama Fırsatı

Uludağ’da birkaç gün de olsa yeni yıl için kalabileceğiniz her bütçeye uygun pek çok konforlu otel bulunmakta. Ev sıcaklığı yaşarken aynı zamanda lüks içinde yılbaşı geçirmek isteyenler için Uludağ otelleri vazgeçilmez seçeneklerden biri haline geliyor. Otellerde bulunan çeşitli imkanlarla, örneğin spa olanakları, büyük restoranlar, ücretsiz wifi ve hatta sinema seçenekleri ile yeni yıl tatiliniz, hayatınızın unutulmaz anlarından biri olmaya layık.

3

Yılbaşını ister tek başınıza, isterseniz sevdiklerinizle kutlamayı tercih ederseniz, Uludağ otelleri herkesin ihtiyaçlarına ve isteklerine uyacak otellerle, size eğlenceli ve rahat bir yılbaşı deneyimi  yaşatacaktır. Eğer ailenizle beraber bir yılbaşı tatili yapmayı dilerseniz, çocuklu aileler için de uygun olan Uludağ’da birçok çocuk dostu otel size beklemekte. Hatta çoğu otelde çocuk bakıcısı ve çocuklar için mini kulüp seçenekleri de mümkün. Bunun dışında, yılbaşı eğlencenizi sevgili hayvan dostlarınızla beraber yaşamak isterseniz de Uludağ yine sizi yarı yolda bırakmayacaktır. Bölgedeki çoğu otel hayvan dostu olduğundan, evcil hayvanlarınızı yanınızda getirebilir ve hatta hayvan dostu restoranlara götürebilirsiniz.  

Ayrıca, yeni yıl kutlamanızda yukarıda da belirtildiği gibi,  ünlü sanatçıların yer aldığı otelleri tercih etmek isterseniz, seçtiğiniz otelin “yılbaşı sanatçılı otel” veya “yılbaşı etkinliği olan otel” olduğuna dikkat ediniz.

Orman Köşklerinde Ev Rahatlığında Konaklama

Yılbaşını otellerden uzak ve daha çok ev ortamında geçirmeyi dileyenler için konaklayabileceğiniz dağ evleri ve orman köşkleri sizleri konuk etmeye hazır. Yılbaşına daha romantik bir hava katacak olan orman köşkleri özellikle çiftler için tercih edilebilecek yerler arasında. Orman köşkleri de, otellerde olduğu gibi, yeni yıl deneyiminizi doruklara çıkaracak pek çok olanak sunuyor. Bulunduğunuz yerde doğa yürüyüşlerine çıkabilir, kamp ateşi yakabilirsiniz. Aynı zamanda mangal yapmanın serbest olduğu yerde, bölgenin meşhur yiyeceği olan sucuk ekmeği deneyebilirsiniz. Teknolojik imkanlarla döşeli olan köşkler, yılbaşı tecrübenizi bir üst seviyeye çıkaracaktır.

4

Flyista olarak tüm okurlarımıza şimdiden iyi seneler diliyoruz...

Extreme Kış Sporları-0
Kültür Seyahat

Extreme Kış Sporları Rehberi

Kış ayları geldiğinde ekstrem kış sporu tutkunları da birer birer kendisini belli etmeye başlıyor. Özellikle bu sporun yapıldığı bölgelere ve…

Devamını Oku
Extreme Kış Sporları-0
Kültür Seyahat

Extreme Kış Sporları Rehberi

Kış ayları geldiğinde ekstrem kış sporu tutkunları da birer birer kendisini belli etmeye başlıyor. Özellikle bu sporun yapıldığı bölgelere ve…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Yeni Yılı Karlar İçinde Karşılamak: Uludağ

Yeni yıl tüm dünyanın yeni başlangıçlar yapmak için sabırsızlıkla beklediği en önemli gün. Bu yeni başlangıçlara ise güzel bir kutlama yaparak girmek…

Devamını Oku