Kültür Seyahat

6 Mart 2024

Giderek daha fazla kadının dünyayı kendi koşullarıyla keşfetmeyi seçmesiyle birlikte kadınların yalnız seyahati artıyor. Yalnız seyahat etme fikri korkutucu gelse de kendi benzersiz seyahat tarzınızı keşfetmenin ve yeteneklerinize güven duymanın harika bir yolu. Kendi başınıza bir seyahate çıkmayı düşünüyorsanız yalnız seyahat etmeye uygun en iyi destinasyonlar listemizde.

Kanada

Yalnız seyahat eden bir kadın olarak Kanada olağanüstü bir deneyim için uygun bir yer. Bu uçsuz bucaksız topraklar her köşesinde nefes kesen doğal güzellikler sunmakla kalmıyor şehirleri de insan ölçeğinde ve misafirperverliği ise elle tutulur cinsten.

Louise Gölü

Burada görkemli Rocky Dağları'nı keşfedebilir veya Alberta'daki Louise Gölü gibi gizli mücevherleri de görmeye gidebilirsiniz. Doğayla daha derin bir düzeyde bağlantı kurmak istiyorsanız tek başınıza kano gezisine bile çıkabilirsiniz. Kendinizle baş başa kalabileceğiniz birçok doğa harikası Kanada’da sizinle beraber yeniden keşfedilmeyi bekliyor.

Macaristan

Macaristan yalnız başına dinlendirici bir kaçamak arayan kadınlar için mükemmel bir seyahat ülkesi. Ülkenin başkenti Budapeşte, stres atmak ve gevşemek isteyenler için birçok termal banyosu ve şifalı sularıyla ünlüdür.  Bahsettiğimiz gibi Budapeşte, spa ve sağlıklı yaşamı sevenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer. 

Şehir, çeşitli açık ve kapalı yüzme havuzları, sauna süitleri ve spalar sunan popüler Széchenyi Banyoları da dahil olmak üzere Avrupa'nın en büyük ve en ünlü termal banyolarından bazılarına ev sahipliği yapmakta. Budapeşte sadece inanılmaz çeşitlilikte spa olanakları sunmakla kalmıyor, aynı zamanda ikonik mimarisi, birinci sınıf müzeleri ve canlı sokak pazarlarıyla canlı bir kültürel ortama da sahip.

Şili

Şili son yıllarda çok sayıda turist çekmesiyle birlikte yalnız seyahat etmek isteyen kadınların da yeni tercihleri arasına girdi. Ülkenin kuzeyinden güneyine düşük maliyetlerde seyahat etmek kolay ve Şilili halk ise oldukça misafirperver. Büyük şehirlerin dışında hayatlarını sürdüren Şilililerin çok fazla İngilizce bilmemelerine rağmen turistler ülkeye rahatça seyahat edebiliyorlar. 

Atacama

Burada yalnız başına da olsanız yapabileceğiniz bolca aktivite imkânı var. Örneğin, Patagonya'nın doğal güzelliklerini keşfederek kamp yapabilir veya adını sadece duymuş olduğumuz Atacama Çölü'ne giderek eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Ülkenin güneyinden dağlara çıkarak kayak ve snowboard bile yapabilirsiniz.

Yeni Zelanda

Yeni Zelanda macera ve kültürel deneyim arayan kadın gezginler için zengin deneyimler sunan bir diğer ülke. Yeni Zelanda'nın geleneksel mutfağını denemek istiyorsanız Rotorua kasabasını mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ayrıca eserleri Maori gelenek ve kültüründen büyük ölçüde etkilenen oyma ve dokuma sanatçılarını gözlemlemek için de harika bir yer. 

Rotorua

Diğer popüler cazibe merkezleri arasında ise çarpıcı doğal güzelliklerle çevrili olan ve açık hava meraklıları ve macera arayanlar için mükemmel olan ünlü Taupo Gölü bulunmaktadır.

Fas

Fas kültürü ve görkemli, renkli şehirleri, zarif mimarisi ve labirent gibi pazarları ile çok beğeniliyor. Kültürel açıdan zengin bir şehir olan Marakeş'te, kaçırılmaması gereken Majorelle bahçeleri, Erg Chigaga'nın kum tepeleri ve Toubkal Dağı'nı ziyaret edebilirsiniz. İsterseniz, Fas'ın ilk kadın dağ rehberi olan ve aynı zamanda Wild Women Expeditions gibi tur operatörleri için dağ yürüyüşü turları düzenleyen Hafida Hdoubane'nin rehberliğinde ve Berberi köylerine giderek antik kültürlerini keşfedebilirsiniz.

İzlanda 

İzlanda'ya bilet fiyatlarının yüksek olması bazı turistler için caydırıcı olabilir ancak bu büyüleyici doğal manzaralarında tek başına macera arayanlar için olumlu şekilde de karşılanabilir. Konfor ve kültürel etkinliklerle dolu canlı başkent Reykjavík ve buraya yakın popüler destinasyonlar arasında olan Blue Lagoon kaplıcası ve siyah kumlu plajlar ziyaret edebileceğiniz bazı yerler. İzlanda'ya seyahat etmenin bir başka ilginç yanı ise cinsiyet eşitliği açısından birinci sırada yer alması. Bununla birlikte, gezginlerin zorlu hava koşulları ve az nüfuslu merkezlerle ilişkili potansiyel risklerin farkında olması gerekir. Buraya gitmeyi düşünüyorsanız alışılmışın dışında bir seyahat olacağınız unutmayın!

Reykjavík

Küba

Küba gece hayatı ve salsa kulüpleriyle bilinen hareketli Havana ile bir parti destinasyonu olarak ününü pekiştirdi. Gün boyunca eski model arabaları ve güzel mimarisi, canlı Malecon deniz surları, hareketli el sanatları dükkânları ve rengarenk puro fabrikalarıyla UNESCO mirası listesinde yer alan Eski Havana'yı keşfedebilirsiniz. Adanın etrafında seyahat etmek kolay ve uygun fiyatlı olup, Playas del Este'nin el değmemiş plajları, Bellamar mağaraları, tarihi Trinidad şehri ve Viñales'in yemyeşil ormanları gibi her köşeye ulaşmanıza olanak tanır.

Portekiz

Yalnız seyahat eden kadınlar için Portekiz bir diğer uygun yer. Tek başına bir macera planlarken Lizbon’dan başka daha iyi bir yer olamaz. Çarpıcı mimarisi, hareketli bölgeleri ve canlı kültürüyle kalıcı bir izlenim bırakacağı garanti. 

Belém

Görülmesi gereken bir diğer yer ise “Yukarı Şehir” olarak bilinen Bairro Alto'dur. Burası sizi saatlerce eğlendirecek canlı barlar, restoranlar ve mağazalarla dolu canlı ve renkli bir bölgedir. Kendinizi maceraperest hissediyorsanız, Belém de dâhil olmak üzere şehrin en eski mahallelerini görebilirsiniz.

Kadın gezgin güvenli seyahat
Kültür Seyahat

Yalnız Seyahat Eden Kadınlar İçin En İyi 8 Güzergâh

Yalnız seyahat etmeyi seven bir kadın gezginseniz, "güvenli seyahat" öncelik sıralamanızda en üstlerde yer almalı. Peki yalnız seyahat…

Devamını Oku
Lizbon-0
Kültür Seyahat

Tarihi Sokakları Keşfetmek: Lizbon'un Saklı Hazineleri

Bugün Avrupa’nın en batısındaki en zarif şehrindeyiz. Daracık sokaklarını tramvayların süslediği, her köşesi tarihle harmanlanmış Portekiz’in…

Devamını Oku
Dijital Göçebe-2023
Kültür Seyahat

Dijital Göçebeler İçin En Ucuz Avrupa Şehirleri

Dijital göçebeler için mükemmel fırsatlar sunan en ekonomik Avrupa şehirlerinin hangileri olduğunu merak ediyor musunuz? Devamı yazımızda.

Devamını Oku