Kültür Seyahat

29 Kasım 2023

Çocuklarınızla keyifli bir kış macerası yaşayabileceğiniz, aile dostu kayak merkezlerinin sunduğu birçok aktiviteyi keşfetmek aslında pek de zor değil. Ailelerin kış tatili planları yaparken dikkate aldığı en önemli faktörlerden biri, çocukların güvenli ve eğlenceli bir şekilde vakit geçirebileceği bir destinasyon seçmektir. 

Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında, çocuklarınızla unutulmaz anlar yaşayabileceğiniz harika kayak merkezleri bulunmaktadır. Bu yazıda, çocuklarınızla birlikte keyifli zamanlar geçirebileceğiniz, kayak dersleri alabileceğiniz ve aile dostu aktivitelerin tadını çıkarabileceğiniz en iyi çocuk dostu kayak merkezlerini keşfetmeye odaklanacağız. Giriş kısmını sizleri daha fazla maruz bırakmadan buyrun içeriğimize geçelim. İyi okumalar dileriz.

Türkiye'nin Çocuk Dostu Kayak Merkezleri-1

Palandöken, Erzurum

Erzurum bölgesinde kışlar sürer de sürer. Bir kış cennetinin kalbi olan Palandöken, Türkiye'nin en göz alıcı ve uzun pistlerine ev sahipliği yapmaktadır. Konaklı Kayak Merkezleri ve Kiremitliktepe Kayak Merkezi, Palandöken'i kış turizmi açısından önemli bir destinasyon haline getirmiş; ayrıca, şehre yakınlığı özellikle çocuklu aileler için tercih edilen bir özellik olarak karşımıza çıkmaktadır. Sadece kayakla sınırlı kalmadan, yamaç paraşütü, dağcılık, snowtube, paintball gibi çeşitli aktivitelerle tatilinizi daha da renklendirebilirsiniz.

Türkiye'nin Çocuk Dostu Kayak Merkezleri-2

Kartepe Kayak Merkezi Kocaeli

İstanbul'a birkaç saatlik mesafede konumlanan Kartepe, aileler için uygundur ve ideal bir kayak merkezidir. Bu bölge, yemyeşil ormanlarla çevrilidir ve kayak yapmayı öğrenmek isteyenler için harika bir seçenektir. Kartepe, kayak dersleri ve ekipman kiralama hizmetleri sunarak sadece kış aylarında değil, aynı zamanda yaz mevsiminde de doğa yürüyüşleri, bisiklet turları ve piknikler için tercih edilen bir destinasyondur.

Erciyes Kayak Merkezi Kayseri

Erciyes Kayak Merkezi, Kapadokya'nın hemen yanında konumlanmış olup, büyüleyici manzaraları ve zengin kar örtüsü ile ünlüdür. Bu merkez, son yıllarda yapılan büyük yatırımlarla geliştirilmiş olup, uluslararası standartlarda pistlere ve modern tesislere sahiptir. Erciyes, hem kayak hem de snowboard yapmak isteyenler için uygun alanlar sunmakta olup, aynı zamanda kayak sonrası dinlenmek ve lezzetli yöresel yemeklerin tadını çıkarmak için çeşitli restoranlar ve kafeler de bulundurmaktadır.

Türkiye'nin Çocuk Dostu Kayak Merkezleri-3

Sarıkamış Kayak Merkezi

Sizi alıp çam ormanları arasında benzersiz bir kış manzarasına ışınlıyoruz. Kars şehir merkezine 53 km mesafede, 2630 m rakımda yer alan Sarıkamış, dünya genelinde nadir bulunan kayak merkezlerinden biri olarak öne çıkar, özellikle Alplerde görülen kristal kar özelliği ile tanınır. Düşük nem oranı, yağan karın donmamasını sağlar ve kristal formunu uzun süre korur. Bölgede konaklama seçenekleri arasında birçok otel bulunmaktadır. Toplam uzunluğu 12 km olan 9 pist ve 2 telesiyej mevcuttur. Sarıkamış'ta genellikle aralık ile nisan ayları arasında kayak yapma imkanınız vardır. Fiyat açısından daha uygun olan Sarıkamış Kayak Merkezi, özellikle çocuklu aileler için sakin bir yer olarak bilinir. Eğer çocuklarınız yeni başlıyorsa, onlar için uygun pistler de mevcuttur. Havayoluyla seyahat ediyorsanız, havaalanından otele transferinizi mutlaka önceden ayarlamanızı öneririz.

Kartalkaya Kayak Merkezi Bolu

Bolunun doğusunu süsleyen Köroğlu Dağları’nda yer alan Kartalkaya Kayak Merkezi şüphesiz ki ülkemizin en tanınmış kayak destinasyonlarından biridir. Aralık ile nisan ayları arasında faaliyet gösteren bu merkezde birçok konaklama seçeneği de mevcuttur. Kartalkaya, 2 ana kayak merkezine ve 25 pist alanına sahiptir. Bölgedeki oteller, çeşitli imkanlar ve konfor sunmaktadır; aynı zamanda her türlü aktivite ve konfora sahip tesislerdir. Bu otellerde her türlü kayak malzemesi kiralanabilmektedir. Türkiye’nin en büyük snowpark’ı da Kartalkaya'da yer almaktadır. Kartalkaya, Ankara’ya 180 km, İstanbul’a 260 km ve Bolu’ya 35 km uzaklıktadır. İstanbul’a yakınlığı ve konforlu konaklama imkanlarıyla çocuklarla tatil için tercih edilen bir merkezdir. Sömestr tatilinde yoğunluk yaşanabileceği için merkeze gitmeden önce rezervasyon yaptırmak önemlidir.

Türkiye'nin Çocuk Dostu Kayak Merkezleri-4
bleisure-00
İyi Yaşam

İş Seyahatlerinde Yeni Bir Kavram: Bleisure

Son zamanlarda adından sık söz edilmeye başlanan ve seyahat trendleri arasında yükselen alan bleisure kavramı, basmakalıp iş yolculuklarına yepyeni…

Devamını Oku
Bungalow ve Dağ Evi Konseptli Tatil Yerleri
Kültür Seyahat

Bungalow ve Dağ Evi Konseptli Tatil Yerleri

Bazı zamanlar çevremizdeki herkes bir noktada bizi zorlar ya da etrafımızda olan biten olaylar artık bize fazla gelmeye başlayabilir. Kendi düzenimiz…

Devamını Oku
Salda Gölü-0
Kültür Seyahat

Yakınımızdaki Maldivler: Salda Gölü

Aslında Maldivleri aramak için kilometrelerce uzaktaki Hint Okyanusu’nun içinde kaybolmuş bir cennete gitmemize gerek yok. Bu cennet gerçekten…

Devamını Oku