Yeme İçme

2 Aralık 2023

Vegan beslenmeye günümüzde ilgi giderek artmaktadır. Bununla beraber vegan beslenmeye özen gösteren insanlar için farklı menüler restoranlarda sunulmaya başlanmıştır. Öyle ki sadece vegan beslenenlere özel mekânlar dahi açılmıştır. Bu sayede insanlar sadece vegan gıdalar satılan yerleri tercih edebiliyorlar. İzmir gibi büyük şehirlerde vegan beslenenlere özel pek çok mekân bulunuyor. Sayıları git gide artan bu mekânların nerelerde olduğunu sizler için derledik.

İzmir vegan kafeler-1

Yaşam Vegan Kafe

İzmir, Alsancak’ta bulunan bu kafe İzmir’in ilk vegan kafesi olarak biliniyor. Vegan menüsü de oldukça geniş. Baklagiller, burger, İskender, tantuni gibi yiyecekler vegan beslenmeye uygun olarak pişiriliyor ve sunuluyor. Ayrıca mekândaki vegan tatlılar da son derece lezzetli. Bu sevimli kafe pazar ve pazartesi günleri hariç her gün sabah 12:00’dan akşam 21:30’a kadar hizmet veriyor. 

Yaya Raw

İzmir’de vegan beslenenlerin favori mekânlarından bir tanesi olan Yaya Raw, glutensiz/rafine şekersiz menüleri ile dikkat çekiyor. Vegan sebze çorbaları, vegan bowl ve tatlıları ile adeta ziyafet sunan bu mekân pazar günleri hariç her gün hizmet veriyor. Alsancak’ta bulunan bu mekânın kapanış saati 18:00 gibi biraz erken bir saat olduğundan öğle ya da öğleden sonra gibi uğramanızda fayda olacaktır. 

Cute Gastropub

Vegan yemeklerinin yanında alkol almak isterseniz Cute Gastropub tam size göre. Birbirinden lezzetli vegan sokak lezzetlerini deneyebileceğiniz mekânda Glutensiz Maydanozlu Köfte, Glutensiz Cute Sandviç gibi ilginç seçenekler de bulunuyor. Vegan beslenenler için oldukça zengin bir menüye sahip olan mekân pazar günleri hariç haftanın her günü 11:00 ile 22:00 arasında hizmet veriyor.  

İzmir vegan kafeler-2

Gibi Vegan

İzmir Karşıyaka’da bulunan Gibi Vegan "bildiğin, sevdiğin gibi" mottosu ile vegan beslenenlere hizmet sunuyor. Karşıyaka Bostanlı’da vegan beslenenler için zengin menüler hazırlayan mekân pazartesi hariç her gün misafirlerine kapılarını açıyor. Hafta sonlarına özel vegan kahvaltı servisinin de yapıldığını hatırlatmakta fayda var. 

Roi Healthy Foods

Vegan menülerin yanı sıra alkollü ve alkolsüz içeceklerin de servis edildiği mekân geleneksel lezzetlerin vegan beslenmeye adapte edilmesini sağlıyor. Bu anlamda çiftliklerde üretilen ürünleri en sağlıklı haliyle misafirlerine sunuyor. Bu mekân aynı zamanda Roi Tea Shop bitki çaylarının da satışını yapan bir yer. Vegan beslenme konusunda uzmanlarından atölye ve söyleşiler de düzenleyen mekân sosyal açıdan da oldukça verimli bir yer. Roi Healthy Foods haftanın her günü saat 10:00 ile 23:00 arasında misafirlerini ağırlıyor. 

Tyke Vegan Kafe

Tyke Vegan Kafe her ne kadar ilk olarak Falafelci olarak açılmış olsa da menülerinde vegan lezzetlere yer veren bir mekân. Bu sebeple vegan beslenen misafirlerine birbirinden lezzetli seçenekler sunuyor. Alsancak’ta bulunan mekân sadece pazar günleri hizmet vermiyor. Onun dışında haftanın her günü 12:00 ile 21:00 saatleri arasında uğrayabilirsiniz.

İzmir vegan kafeler-3

Eli Cafe

Bornova’da bulunan bu vegan kafede vegan menülerin yanı sıra meyveli vegan tatlılarını da deneyebilirsiniz. 2014 senesinden beri misafirlerini en iyi şekilde ağırlayan bu kafe sadece pazar günleri kapalı. Onun dışındaki her gün sabah 11:30’dan gece 23:00’a kadar ise mekâna dilediğiniz zaman uğrayabilirsiniz.

Noon Good Food 

Glutensiz sağlıklı gıdalar ile adını duyurmuş olan Noon Good Food vegan beslenenlerin favori mekânlarından bir diğeri. Bu mekânın önemli özelliklerinden bir tanesi de çölyak hastaları için de uygun seçenekler sunması. Laktozsuz, glutensiz tatlı çeşitlerini deneyebileceğiniz bu mekân Urla’da bulunuyor. 

Just Be

Birbirinden lezzetli vegan menüleri sunan bu mekân özellikle Bostanlı taraflarında ikamet edenlerin favorisi. Just Be’de sizleri çok zengin bir vegan menü bekliyor. Vegan lahmacundan Kayseri yağlamasına, vegan tatlılarına kadar her damak zevkine hitap edecek seçenekler bir arada bulunuyor. Mekânda ayrıca vegan kahvaltı menüsü de yer alıyor.

İzmir vegan kafeler-4

Cute Cafe Alsancak

İzmir Alsancak’ta bulunan bu mekân yine zengin menüsü ve güler yüzlü personeli ile dikkatleri çekiyor. Vegan salata, makarna ve mücburger gibi farklı lezzetler sizleri bekliyor. Çarşamba günleri ise mantı tutkunlarına özel vegan mantı günü düzenleniyor. Vegan beslenenlerin favori duraklarından bir tanesi olan Cute Cafe Alsancak yeni bağımlılığınız olabilir.

Boho Lokal

İzmir Konak’ta bulunan Boho Lokal günlük, taze ve sağlıklı vegan yemek çeşitleri ile dikkat çeken bir mekân. Özellikle glutensiz, şekersiz atıştırmalıklarını mutlaka denemenizi öneriyoruz. Doğal ve taze ürünlerden yapılmış yemekleri, glutensiz tatlıları ile her damak zevkine uygun bir seçenek sunan mekân yeni favoriniz olmaya aday.

Philia Lifestyle & Coffee Co.

Karşıyaka’da bulunan Philia Lifestyle & Coffee Co. vegan menüsü ile gönlünüzü fethedecek yerlerden bir tanesi. Girişte küçük bir mekânmış gibi göründüğüne aldanmayın. İçeri girdiğinizde kusursuz bir bahçe manzarası ile karşılaşacaksınız. Özellikle yaz mevsiminde bahçenin tadı bir başka. Arkadaşlarınızla oturup vegan bir şeyler yemek, içmek ve hoşça vakit geçirmek için Philia Lifestyle & Coffee Co’yu gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Bahçesinde sık sık etkinliklere de yer veren mekânın vegan pizzası ise dillere destan olmuş durumda. 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın Aldığı Önlemler
Kültür Seyahat

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın Aldığı Covid Önlemleri

Normalleşme sürecine girdiğimiz dönemlerde havalimanları uçuşlara yavaş yavaş izin vermeye başladı. Türkiye’nin incisi İzmir’e yolculuk yapmak…

Devamını Oku
Zeytin Yolu Devam-0
Kültür Seyahat

Yemyeşil Bir Rota: Zeytin Yolu Etapları-2

Bir önceki yazımızda güzel Ege köylerini dolaşarak geçen yemyeşil bir rotadan bahsetmiştik. Etaplar öyle fazla ki tek yazıya sığmadı. Şimdi…

Devamını Oku
Birgi-0
Kültür Seyahat

Hayallerdeki Ege Köyü: Birgi

İzmir’in Ödemiş bölgesinde, yalnız güzelliği ile değil, zaman içinde bünyesinde misafir ettiği farklı farklı kültürler ile de kendini size hayran…

Devamını Oku