Kültür Seyahat

10 Ağustos 2023

"Succession" dizisinin beklenen de başarılı bir proje olması ve izleyicilerin Roy ailesinin hikayesine yoğun bir ilgi göstermesiyle dizinin çekildiği mekanlar da büyük ilgi çekiyor. Yapımcı Scott Ferguson ve ekibi farklı ülkeleri incelemişler ancak Norveç'in "dünyanın başka hiçbir yerinde olmayan olağanüstü bir manzaraya" sahip olduğunu fark etmişler. Variety'ye şöyle diyor: "Norveç muhteşem, doğal bir ortam. Dizide bir aile toplantısı için mükemmel bir yer gibi göründü."

Hepimiz Roy ailesi gibi lüks bir hayat yaşamıyoruz tabii ki ancak biz de güzel bir rota hazırlayarak Norveç'i onlar gibi deneyimleyebiliriz. Gelin birlikte dizide bulunan lokasyonları inceleyelim!

Juvet Hotel

Dizi Logan Roy'un ölümü gibi önemli olayları içeren dönemleri ve aile içi çekişmeleri ele almakta. Sezon 4 bölüm 5'te bu tür büyük aksiyon içeren sahnelerin çekimleri, UNESCO dünya mirası listesindeki yerlerden biri olan Geiranger Fiyordu ve Trollstigen arasında bulunan Norveç'in Valldall yakınlarındaki ormanda yer alan Juvet Landskapshotel adlı manzarasıyla ön plana çıkan otelde gerçekleştirildi.

Ferguson daha önce Variety'ye yaptığı açıklamada "Juvet'in olağanüstü mimarisi ve çevresinin güzelliğini gördüğümüzde gerçekten heyecanlandık - dünyanın başka hiçbir yerinde böyle bir şey yok" demişti.

Otel, Alex Garland'ın 2014 yapımı bilimkurgu filmi Ex Machina'nın ana mekânı olarak hizmet vermişti.

Norveç’in  güney batı kıyısında dikkat çekici mimarisiyle ödüllü otelin dizide kullanılması günlük normal tıklanma sayısı 400-500'den 18,500'e çıkmasıyla web sitesinin çökmesine neden olmuş. Tabii kötü haberse otel yaz için tamamen dolmuş. Yani eğer bu sıra dışı yerde bir tatil yapmak istiyorsanız sonraki yılın rezervasyonunu şimdiden yapmakta fayda var!

Juvet Hotel

Atlantik Okyanusu Yolu

Dünyanın en güzel manzaralı yollarından birine hoş geldiniz: Atlantik Okyanusu Yolu! Norveç'in muhteşem kıyı şeridini, küçük adalardan kıvrılan 8,3 km'lik dolambaçlı bir yol üstünde keşfedeceğiniz Kristiansund ve Molde kasabalarını birbirine bağlayan bu yol, sizi sekiz köprüden geçirerek okyanus ve dağların muhteşem uyumunu sunacak.

Ancak şunu belirtelim ki burası kalbi zayıf olanlar için pek uygun değil! Yol dar ve virajlı, hava durumu ise tahmin edilemez. Şiddetli rüzgarlar ve yağmurlarla karşılaşmanız olası ama merak etmeyin, bu maceraya fiziksel ve zihnen hazırsanız karşılığı muhteşem olacak!

Atlantic Ocean Road

Trollstigen

Norveç'in o meşhur yılan gibi kıvrımlı, heyecan verici bir doğal güzellik abidesi Geiranger fiyordunun 70 km kuzeyinde konumlanmış bu yol, görsel bir şaheser! Ancak kışın buradan geçmek öyle tehlikeli ki sadece mayıs sonundan sonbahara kadar açık kalabiliyor. Yani bu güzelliğin tadını çıkarmak için yazı beklemek gerekiyor.

1930'larda inşa edilen 850 metre yukarıdaki dağlık bölgelerden dökülen bu yol Vestland ve Åndalsnes'i birbirine bağlıyor ve şelaleler arasındaki bir vadiye iniyor.

Trollstigen

Ålesund

Bu kasaba 1904 yılında meydana gelen yıkıcı bir yangın sonrasında oluşturulan art nouveau mimarisi ile ünlü. Yangın sonucu büyük bir kısmı tahrip olan kasabanın 20. yüzyılın başlarında nasıl yeniden inşa edildiğine dair inanılmaz detayları Jugendstilsenteret Müzesi'nde öğrenebilirsiniz. Birçok ziyaretçi kasabayı tekne ile keşfetmeyi tercih ediyor ve kollarının kuvvetine güveni tam olanlar için 7 km civarında bir rota sunan kayak macerası da seçenekler arasında. Bölge deniz ürünleriyle ünlü ve The Storfjord Hotel ile Hotel Brosundet sakin bir atmosferde sunulan lezzetli yerel yiyeceklerin tadını çıkarabileceğiniz iki mekan arasında yer alıyor.

Alesund

Romsdalsgondolen

Norveç'in büyülü Romsdal Alplerinde türünün ilk örneği olan Romsdalsgondolen karşınızda! Bu  2019 yılında açılan nispeten yeni cazibe merkezi gezginlere muhteşem bir deneyim sunuyor. 1.011 m yükseklikteki Hoven Dağı'nın zirvesine ulaşmanın en keyifli seçeneği burası.

Manzarası sonsuza kadar hafızanızda kalacak Gondol macerası sadece 10 dakika sürüyor. Yükselirken sarp kayalıkların arasından geçecek, gürül gürül akan şelalelerin üzerinden süzülecek ve yemyeşil ormanlara merhaba diyeceksiniz. Ardından karşınıza muhteşem Romsdal Alpleri çıkacak ve doğanın büyülü resmi karşınızda canlanacak.

Hoven

Eggen Restoran

Romsdalen Gondola'sına sadece 5 dakikalık mesafede bulunan Eggen Restoran Nesaksla Dağı'nın sırtında sanki gökyüzünde bulunuyor ve Norveç'i gezen her farklı mutfak meraklısının uğraması gereken bir mekan. Yerel üreticilerden temin edilen mevsimsel ürünlere öncelik veren Eggen'in menüsü, bölgenin taptaze göl balıkları ve topladıkları yaban meyve ve mantarları gibi lezzetleri öne çıkarıyor.

Menü, değişen mevsimlere uyum sağlayacak şekilde sık sık değiştirilerek her yemeğin en lezzetli malzemelerle hazırlanmasını sağlıyor. Restoran aynı zamanda etkileyici bir içecek listesine ve özenle hazırlanmış bir kokteyl menüsüne de sahip.

Eggen Restoranı bölgenin yerel lezzetlerini ve doğallığını yansıtan bir mutfak deneyimi sunuyor. Yemek tutkunları için adeta vazgeçilmez bir durak olan bu mekanı ziyaret ederek her bir öğünü bölgenin kültürüyle harmanlanmış bir halde tadabilir ve şahane bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz.

Norveç'in kapılarını izleyicilerine aralayan Succession dizisinin dünyasından yola çıkarak Norveç'in büyülü coğrafyasına yelken açtık. Roy kardeşlerin rekabet dolu dünyasından Norveç'in büyülü masallar ülkesine geçtik. Keyifli seyahatler!

Norveç Fiyortları
Kültür Seyahat

Macera Tutkunları için: Norveç'in Fiyortları Keşfedilmeyi Bekliyor

Aradığınız şey doğa içerisinde macera dolu bir keşifse, Norveç'in muazzam fiyortları bunun için biçilmiş kaftan. Seyahat planlarınızda bir…

Devamını Oku
Kadın Gezgin (0).jpg
Kültür Seyahat

Kadın Gezginlerin Güvenle Seyahat Edebilecekleri Ülkeler

Seyahat ederken güvende hissetmek önemli. Özellikle de kadınsanız... Bugün, tüm kadınların özgür bir şekilde seyahat edebilecekleri ülkeleri derledik…

Devamını Oku
Alesund-0
Kültür Seyahat

Succession Dizisinin İzinde: Norveç

Dünyanın başka hiçbir yerinde olmayan olağanüstü manzaralara sahip Norveç'i, Succession'un ünlü Roy ailesi gibi deneyimlemeye ne dersiniz?

Devamını Oku