Yeme İçme

6 Aralık 2021
Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2022

Avrupa’daki en sıcak şehirlerden biri olarak bilinen Sevilla, parıldayan İspanya’da güzel bir gece hayatı olan şehirlerden biridir. Özellikle çingene sanatının asilzadesi Flamenko dansının doğduğu kentte, meşhur Flamenko gecelerinden bahsetmeden olmaz. Gün ağarana kadar gece hayatının nabzının attığı kulüpler, gerçekten gidilmeye değer. Peki, gece hayatı deyince ille de gece kulüpleri ve barlara mı gitmek gerekiyor? Tabii ki hayır! Sevilla’da ışıklandırılmış tarihi mimarileri gezip Guadalquivir Nehri'nde akşam nehir turlarına çıkıp şehrin ışıklarının dansını izleyebilirsiniz.

1

Sevilla Gece Hayatının Kalbi Flamenko Tempolarında Saklı

Sevilla eşittir Flamenko demektir. Bu romantik ve büyülü dansın doğduğu şehirde, Flamenko gecelerine katılmadan geri dönmek olmaz. Seville, Cadiz ve Granada arasında bir yerde hayat bulmuş olan Flamenko dansı, ruhunuzu arındırıp İspanya’yı daha derinden hissetmenize sebebiyet verecektir. Flamenko’nun en iyilerini izlemek ve hissetmek için Seville şehri, kesinlikle doğru adres. La Carboneria bar, Casa de la Memoria, Casa de Flamenco, T de Triana (Esencia), Casa de la Guitarra, Museo Del Baile Flamenco gibi birbirinden renkli mekanlar, etkileyici bir dans gösterisi izlemek için ideal noktalardandır. 

Sevilla’da Gece Hayatını Keşfedin

Madrid, Barselona ve Valencia’dan sonra İspanya’nın en büyük şehirlerinden biri olan Sevilla, Endülüs özerk bölgesinin merkezidir. Sanatsal ve tarihi mimarisi ile önem kazanan şehirde, farklı kulüpler, barlar ve Flamenko mekanları, tutkunlarını çekmeyi fazlasıyla başarıyor. Çoğu tarihi yapının bulunduğu Alfafa, büyüleyici bölge Triana, canlı gece hayatı ile bilinen Alameda, Sevilla gece hayatı denilince akla gelen bölgelerdendir.

2

Sıradışı Bir Deneyim: Gece Işıklarında Köpek Balıklarını İzleyin

Şehirde sıradışı bir deneyim yaşamaya ne dersiniz? Sevilla’da gece deyince müzik, tapas ve dans haricinde alternatif olarak yapılabilecek bir aktivite, arkadaşlarınızla ya da ailenizle birlikte Sevilla Akvaryumu'nda köpek balıklarını izlemek olabilir. Bu eşsiz deneyim için önceden rezervasyon yaptırmakta fayda olabilir. Gece boyunca köpekbalıklarını, akvaryumdaki köpekbalığı tankının önündeki cam tünelden izleyip bu devasa hayvanlar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Sevilla Deyince Akıllara Düşen Meşhur Tapas

İspanyol mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan Tapas, bizim bildiğimiz kanepe mezesini andırır. Özellikle Sevilla, Tapas denilince ilk akla gelen İspanyol şehridir. Ekmeklerin üzerlerine konulan çeşitli malzemelerle hazırlanan Tapas, mantarlı, peynirli, karidesli, istiridyeli, sosisli, sebzeli, balıklı olmak üzere hazırlanabilir. Sevilla’da bulunan sayısız Tapas Bar ve Tapas Restoran, lezzet tutkunlarını bekliyor.

2

Ünlü Beyaz İspanyol Şarabı ‘Sherry’

Güney İspanya’da özellikle de Sevilla şehrindeki Sherry şarapları yani beyaz üzümden yapılan beyaz şaraplar, oldukça ünlüdür. Sek şaraptan inanılmaz derece tatlı şaraba kadar, her türde damak tadına sahip kişi için Sevilla’da beyaz şarap bulmak mümkündür. Hatta öyle ki her Kasım ayında ‘Sherry Haftası’ gerçekleştirilmektedir. Binlerce barda, restoranda ve dükkanda, özel etkinlikler eşliğinde çeşitli tadımlar yapılabilmektedir. 

Olmazsa Olmaz Paella

Paella için İspanya’nın belki de en ünlü yemeği denilebilir. Otantik yemek, aslında Valencia bölgesi kökenlidir ve deniz mahsullü ile tavşan ve tavuklu olmak üzere iki çeşidi bulunmaktadır. Sevilla Bölgesi’nde ise popüler olarak pirinç, domuz ile hazırlanmaktadır. 

Ayrıca yukarıda özel olarak yazdığımız yemekler haricinde, Sevilla’da yemeden dönmemeniz gerekenler arasında, acı sosu ile Patates Bravas, Gazpacho denilen domates soslu Endülüs çorbası, sertleştirilmiş ve kuru olan jamon yani jambon, meşhur İspanyol omleti Tortilla, et parçaları ve bayat ekmekle hazırlanan Migas, Churro adı verilen hamur tatlısı, Paella’nın farklı bir çeşidi Fideua gibi keyifli lezzetler bulunuyor. 

5

Sevilla-0
Kültür Seyahat

Star Wars Efsanesinin Çekildiği Mekanlar ve Ülkeler

Her ne kadar görsel efektlerle zenginleştirilseler ve başka bir galakside geçen fantastik bir hikayeye uygun bir hale getirmiş olsalar da Yıldız…

Devamını Oku
Sevilla-0
Kültür Seyahat

Star Wars Efsanesinin Çekildiği Mekanlar ve Ülkeler

Her ne kadar görsel efektlerle zenginleştirilseler ve başka bir galakside geçen fantastik bir hikayeye uygun bir hale getirmiş olsalar da Yıldız…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

Endülüs Başkenti Sevilla'nın Gece Hayatı ve Yeme-İçme Rehberi

Çingene sanatının asilzadesi Flamenko dansının doğduğu Sevilla, gece hayatının nabzının attığı kulüpleri ve ışıklandırılmış mimarileriyle görülmeye…

Devamını Oku