Kültür Seyahat

22 Eylül 2022
Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2023

“Ekonomik ülke mi var tatil yapmak için?” dediğinizi duyar gibiyiz. Fakat hemen ümitsizliğe kapılmayın. Araştırdıktan sonra ekonomik ülke bulup tatil yapmak mümkün. Ya da gideceğiniz ülkedeki en ekonomik tatil fırsatlarını kovalayarak yine maddi imkanları zorlamadan elbette güzel bir tatil geçirebilirsiniz. Gelin beraberce sonbaharda tatile çıkıp kafa dağıtmak için en ekonomik ülkelere bir göz atalım ve hayalleri gerçeğe dönüştürmeye bir adım daha yaklaşalım.

Dünya Çapında En Ekonomiklerden: Gürcistan

Gürcistan öyle bir ülke ki, ekonomikliğinden dolayı çoğu ülkeden öğrencilerin tercih sebebi olarak, listemizde başlardaki yerini alıyor. Özellikle konaklama, gıda, ulaşım, hediyelikler ve özellikle uygun fiyatlı petrol satış fiyatı, Gürcistan’ı ekonomik ülkelerin başında yer almasına ön ayak oluyor diyebiliriz. Örneğin 30 – 40 dolardan başlayan fiyatlarla konaklama imkanınız bulunmaktadır. Özellikle taksi ücretlerinin oldukça düşük olması, gezerken taksi kullanan tatilcileri memnun etmektedir. İstanbul’dan aktarmasız olan uçak biletlerinin ortalama 1,900 TL civarında olduğunu da belirtelim.

Sonbahar-Gürcistan

Keyifli Ekonomik Tatil İçin: Makedonya

Güler yüzlü insanların misafirperverliğinin yanı sıra Balkan ülkeleri arasında uygun bir tatil geçirebileceğiniz Makedonya ülkesi, siz sevgili ziyaretçilerini ağırlamayı dört gözle bekliyor. Özellikle Türk vatandaşlarından Schengen vizesi ya da herhangi bir giriş vizesi talebi bulunmayan ülke, ziyaretçilerini daha ilk başta kişi başı 100 EUR gibi bir masraftan kurtarmış oluyor. Ortalama uçak biletlerinin 2,500 TL olduğu ülkede, gecelik 300 TL’den başlayan fiyatlarla konaklamak mümkün.

Otantik ve Ekonomik Tatil: Fas

Türk Lirasına göre Fas’ın resmi para birimi Dirhem, daha değeri düşük olduğundan dolayı Fas için tatili ekonomik kılabilecek bir ülke diyebiliriz. Uçak fiyatlarının biraz pahalı olduğu bilinse de ülkeye girişte vize istenmediğinden dolayı, bu masraflı uçuş ile vize masrafı birbirini dengeliyor diyebiliriz. Otantik Fas müzikleri ile keyifli vakit geçirebileceğiniz geceler, 300 TL gibi uygun fiyatlardan başlayan otel fiyatları ve görülmesi gereken renkli Marakeş şehri ile Fas, mutlaka görülmesi gereken ülkelerden.

Soonbahar-Fas

Balkanların Biriciği: Bulgaristan

Aktarmasız İstanbul’dan çıkışlı uçuşlar ile gitme imkanınızın olduğu Bulgaristan, ekonomik olarak uygun sayılabilecek Balkan ülkelerinden. Konaklamak için ortalama 100 EUR’dan başlayan fiyatlar ya da hostel düşünürseniz daha da uygun fiyatlarla konaklamak mümkün. Bu arada çok önemli bir detay olarak İstanbul’dan Sofya’ya TCDD Taşımacılık tarafından düzenli seferler düzenlenmektedir. Bu seyahat kategorisini, asla ama asla göz ardı etmeyin. Vizeniz olduğu taktirde rahatça seyahat yapabileceğiniz Sofya, özellikle sırt çantası gezginleri için birebir.

Vizesiz Güzel: Sırbistan

Yine Balkanlardan bir güzellik var sırada. Hem de bu sefer bu güzellik, Türkiye’den giden vatandaşlar için vize istemiyor. Nereden baksanız Schengen için kişi başı yaklaşık 100 EUR belki de daha fazla bir masraftan kurtulmuş oluyorsunuz. Aktarmasız İstanbul Belgrad uçuşlarının kişi başı olarak 2,500 TL civarı olduğunu da düşünürsek, ekonomik bir tatil yapmak için Sırbistan’ın uygun bir ülke olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Sağlam bir tarihi bulunan ülkeye, gitmezseniz pişman olabilirsiniz. Sırbistan, kesinlikle görülmesi gereken ülkelerden.

Avrupa’ya Göre Uygun: Arnavutluk

Avrupa ülkelerine kıyasla ekonomik anlamda uygun kalabilen Arnavutluk, hem gezilecek yerleri bakımından, hem de çok uzak olmaması bakımından görülmesi gereken ülkeler arasındaki yerini alıyor. Güzel bir haber: Arnavutluk’a gitmek için vize aranmaması nedeniyle yine yaklaşık 100 EUR gibi bir masraf, size uzak kalıyor. Kaleler, saraylar gibi Osmanlı tarihini de net bir şekilde görebileceğiniz ülke, misafirlerini merakla bekliyor. Ülkede, pahalı olmayan ama bir o kadar da lüksten uzak otellerde konaklamayı sağlayabilirsiniz.

Sonbahar-Arnavutluk

Kardeş Ülke: Azerbaycan

Türkçe ile benzerlikler gösteren dili, aşırı pahalı olmayan hayatı ile Azerbaycan, görülebilecek uygun ülkelerden. Özellikle modern ve tarihi geçmişe sahip başkent Bakü, kesinlikle görülmesi gereken noktalardan. 2019 tarihi itibarıyla kaldırılan vize uygulaması, Azerbaycan’ı daha da ulaşılabilir kılmıştır. Her bütçeye uygun pansiyon, otel ve konaklama imkanı bulunan ülke, Türkleri çok sevdiğinden dolayı gittiğinizde, zorluk yaşamadan tatilinizi yapabileceğiniz bir bölge.

Doğal Güzelliklerin Ülkesi: Tayland

Muhteşem bir şehir ve göz alıcı manzaraları ile doğal güzellikler, ne ararsanız Tayland’da sizi bekliyor. Günlük 800 TL gibi bir fiyatla son derece lüks bir otelde konaklayabileceğinizi belirtelim. Vizeden muaf olan ülkeye giderken, uçak biletlerinin Avrupa ülkeleri gibi olmayacağını, kat ve kat yüksek olacağını şimdiden belirtelim. Konaklama, yemek, hediyelik ve alışveriş açısından ülkemizden uygun olduğu bilinen ülkeye gitmeyi göze alırsanız, mutlaka bir Thai masajı yaptırmadan geri dönmeyin.

Sonbahar-Tayland

Vize İstemeyen Bir Diğer Güzellik: Bosna Hersek

Yine kardeş ülkelerimizden biri olarak adı geçen Bosna Hersek, tatil için ekonomi anlamında bütçe dostu olmasıyla bilinen bir ülkedir. İstanbul’dan Saraybosna’ya oldukça ekonomik fiyatlarla gidiş dönüş uçak bileti almanız mümkün. Konaklama açısından baktığınızda 400 TL gibi fiyatlardan başlayan alternatiflerden çok daha yüksek fiyatlara kadar alternatifler bulabiliriniz. Özellikle öğrenciler için çok uygun olduğunu ve Avrupa’nın en ucuz ülkelerinden birisi olduğunu belirtelim.

Asya’nın Sevileni: Vietnam

Açıkça söylemek gerekirse uçak biletleri bir iki tık pahalı fakat yine burada hayatın ucuz olduğu ve Türkiye’den giden misafirlere 80 USD vize ücreti olduğu düşünüldüğünde, tercih edilebilecek ülkeler arasında sayılabilir. Hostellerde 200 TL gibi bir ücretle konaklayabileceğiniz ülkede, özellikle uygun ve meşhur sokak lezzetlerini tatmayı kesinlikle ihmal etmeyin. Gitmişken ülkenin ikinci büyük kenti ve görülmesi gereken başkent Hanoi’yi asla ihmal etmeyin.

Sonbahar-Vietnam

Ekonomik anlamda tatil yapmak isteyen gezginler için, şu anda savaşta olan Ukrayna, muhteşem Pakistan, kalabalığın ülkesi Hindistan, Everest’in ülkesi Nepal, gidilebilecek diğer alternatiflerden sadece bazıları.

Ucuz tatil (0)
Tips

Ekonomiyi Önemseyenlere: En Ucuz Tatil Önerileri

Zamanımız belli, bütçeler ve tatil fiyatları belli. Artık zaman, ekonomi devri ve tatilin de en ekonomik ve ucuz olanını yapma vakti. O zaman, en…

Devamını Oku
Öğrenci Pasaportu-0
Tips

Öğrenci Pasaportu Nasıl Çıkartılır?

Hala eğitim hayatı devam eden öğrencilerin başvurabileceği öğrenci pasaportu hakkında merak ettiğiniz her şeyi yazımızda bulabilirsiniz.

Devamını Oku
s0
Tips

Sevgililer Günü’nde Yapılabilecek 10 Romantik Aktivite

14 Şubat Sevgililer Günü ne kadar eleştirilse de bu günü kutlamak isteyen çiftlerin sayısı oldukça fazla. Siz de bu çiftler arasındaysanız gününüzü…

Devamını Oku