Kültür Seyahat

16 Haziran 2023

Floransa, İtalya'nın hem Toskana bölgesinin hem de sanatın ebedi başkenti olarak kabul edilen bir şehirdir. Yüzyıllar boyunca sanatın kalbinin attığı bu muhteşem şehir, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dünyanın dört bir yanından sanatseverleri cezbetmektedir. Floransa'nın sanat hayatı, Rönesans döneminin merkezlerinden biri olmasıyla birlikte birçok ünlü sanatçının yetiştiği ve eserlerinin sergilendiği bir platform olmuştur. Floransa'da düzenlenen sanat turları, ziyaretçilere şehrin zengin sanat mirasını keşfetme ve ünlü sanat eserlerini yakından görme fırsatı sunar.

Uffizi ve Accademia Yürüyüş Turu

Sadece 10-12 kişilik bir gruba özel olarak sunulan bu Floransa turunda, bir rehber eşliğinde uygun bir fiyatla seyahat etmenin avantajlarından yararlanabilirsiniz. Accademia'da Michelangelo'nun ünlü Davut Heykeli'nin hikâyesini dinleyebilir, muhteşem Duomo'yu hayranlıkla seyredebilir ve görkemli Uffizi Galerisi'ne adım atabilirsiniz. Bunları yaparken uzun kuyruklarda beklemenize de gerek kalmaz. Kulaklıklar ve daha küçük grup boyutu, rehberinizin önemli yorumlarını kaçırma riskini de ayrıca ortadan kaldırır. Bu turda Floransa'nın en iyi iki müzesini, daha önce bahsedilen Duomo'yu ve Piazza della Signoria'nın sırlarını keşfedebilirsiniz.

**Davut Heykeli'nin tarihsel önemi ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayın**

uffizi gallery

Duomo Skywalk

Bu Floransa Duomo turunda biletinizle beraber özel erişimle teraslardan şehrin panoramik manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Katedrali keşfettikten sonra, yıllardır halka kapalı olan merdivenler ve koridorlardan yukarı doğru ilerleyeceksiniz. Teraslarda durarak kubbenin mimarı Brunelleschi hakkında bilgi edinebilir ve isterseniz Brunelleschi Kubbesi'nin zirvesine çıkabilirsiniz. Duomo'nun içinde günün ilk ziyaretçileri arasında yer almak için yükselecek ve resmi anahtar sahibiyle birlikte halka açılmadan önce keşfedeceksiniz. Duomo'nun kilidi açılırken anahtar taşıyıcıyla birlikte olup tarihi bir kafede kahvaltı yapma imkânı bile bulabilirsiniz. Bu tur, Vasari'nin fresklerini görme fırsatı sunar ve Brunelleschi'nin Kubbesi'ne tırmanmanıza izin verir. Gezginlerin bu turu seçme nedenleri arasında elbette ki özel teraslardan Duomo'nun en üst noktasına kadar istedikleri gibi yükselebilecek olmalarıdır.

duomo firenze

Pitti Sarayı ve Palatina Galerisi Turu

Pitti Sarayı ve Palatina Galerisi'ndeki bu rehberli tur ile keyifli bir deneyim yaşayabilirsiniz. Ayrılmış giriş bileti ve özel giriş saatleri sayesinde galerilerin ve sergilerin tüm önemli noktalarına erişebileceksiniz. Rehberinizin ilgi çekici anlatımını, sağlanan sesli kulaklıklar aracılığıyla dinlerken özenle seçilmiş bir güzergâhı takip edeceksiniz. Bu özel koleksiyon, Pitti Sarayı'nın birinci katındaki resmi kamaralarda sergilenen bir dizi Büyük Düklere ait tablodan oluşuyor. Yerel rehberiniz eşliğinde Gezegen Odaları'nda Botticelli, Titian, Rubens, Caravaggio ve diğer birçok İtalyan ve Avrupalı ressamın dikkat çekici Rönesans tablolarını keşfedeceksiniz. Bu odalar, büyük Barok ressam Pietro da Cortona tarafından tasarlanmış olup Medici koleksiyonunun muhteşem tablo sergisi için mükemmel bir arka plan oluşturan freskler ve stucco ile süslü son derece etkileyici bir ortam sunmakta. Turun sonunda kraliyet dairelerini de ziyaret edebileceksiniz.

Pitti Palace

Öğle Yemeği Dâhil Floransa'dan Pisa, Siena ve San Gimignano Günlük Gezisi

Bu günlük turda Floransa'dan Pisa, Siena ve San Gimignano'yu keşfederek Toskana'nın tüm güzelliklerini deneyimleyebilirsiniz. Uzman bir rehber eşliğinde Siena'nın ana meydanını ve Gotik katedralini keşfedecek, ardından şarap eşliğinde üç servisli geleneksel bir öğle yemeğiyle kendinizi şımartacaksınız. Sonrasında ise serbest zamanınızı San Gimignano'nun ortaçağ sokaklarında gezip UNESCO listesinde yer alan “eğik kule” olarak bildiğimiz Pisa Kulesi ile ünlü olan Pisa şehrinde keşfetmek için kullanabilirsiniz. Gezi boyunca tüm gününüzü keyifle geçirip sonunda Floransa'ya geri döneceksiniz. Tur sırasında klimalı otobüsle seyahat ederken, üç tipik Toskana yemeğinin tadını çıkaracak ve öğle yemeği sırasında bir şarap imalathanesinde veya yerel restoranda iki veya üç farklı şarabı deneyimleyeceksiniz. San Gimignano'nun büyüleyici tepe köyünde rehber eşliğinde dolaşmanın keyfini çıkaracaksınız. Bu turu seçen gezginler, Siena'nın ünlü katedraline girişin bu Toskana turunda garanti olduğunu bilmekte.

San Gimignano

Rönesans ve Medici Masalları Turu

Floransa'nın en iyi yerlerini keşfetmek, Medici ailesinin Rönesans'ı nasıl şekillendirdiğini öğrenmek ve şehrin gizli köşelerini keşfetmek için bu tura kesinlikle katılın. Rehberinizle Floransa'nın merkezinde buluşun ve yürüyüşe başlayın: Duomo, Giotto Çan Kulesi ve Palazzo Vecchio gibi önemli yerleri görerek, manzaraların ardındaki hikâyeleri dinleyin. Bu tur, Floransa'nın en popüler cazibe merkezlerini ve daha az bilinen sembolik yapıları keşfetmenin bütçe dostu bir yolunu sunar. Rehberinizin yorumları aracılığıyla manzaraların ardındaki hikâyeleri öğrenin. Yürüyerek keşfetmek, şehrin atmosferini içselleştirmenizi kolaylaştıracaktır. Diğer görülecek yapı ise Basilica di San Lorenzo ya da St. Lawrence Bazilikası'dır. İtalya'nın Floransa şehrinin ana meydan bölgesinde bulunan bu büyük kilise, Medici ailesinin ana üyeleri olan Cosimo il Vecchio'dan Cosimo III'e kadar tüm Medici ailesinin mezar yeridir.

Palazzo Vecchio

Bargello Müzesi Turu

Bargello Müzesi, Floransa'nın en önemli müzelerinden biridir ve sanatseverler için mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Uzun kuyruklardan kaçınmak ve girişinizi garanti altına almak için biletinizi önceden ayırtın. Bir rehber eşliğinde müzenin vurgulanan eserleri hakkında bilgi edinin ve Michelangelo, Donatello ve diğer sanatçıların çalışmalarını görün. Michelangelo'nun ünlü eserlerinden Bacchus dâhil olmak üzere dünya çapında tanınan sanat eserlerini ve heykellerini keşfedin. Bargello Müzesi Turu ile önemli noktaları kaçırmayın ve sorunsuz bir deneyimin keyfini çıkarın. Rehberiniz, Bargello Müzesi'nin küçük bir tarihi saray olduğu ve bir zamanlar Capitano Del Popolo'nun ve daha sonra Podesta'nın karargâhı olarak kullanıldığı hikâyesiyle başlayacak. Daha sonra hapishane olarak kullanılan Bargello'nun nasıl polis şefinin ikametgâhı haline geldiğini öğreneceksiniz. Zemin kattaki odalarda, 16. yüzyıla ait Toskana eserlerinin sergilendiğini göreceksiniz. Rehberiniz, özellikle Michelangelo'nun Bacchus, Madonna ve Çocuk (Tondo Pitti), Brutus ve David-Apollo gibi dört önemli eserine odaklanacak. Ayrıca, değerli fildişi ve bronzdan oluşan önemli Roma ve Bizans örneklerini de keşfetme fırsatı yakalayacaksınız.

burning man-0
Kültür Seyahat

Dünyada Görmeniz Gereken Sanat Fuarları ve Festivaller

2024 tüm dünyada hem sanat fuarları hem de festival programları ile bir hayli dopdolu. Öyle ki deyim yerindeyse 7’den 77’ye herkes için eğlenceli,…

Devamını Oku
Pisa-0
Kültür Seyahat

Pisa Gezi Rehberi

Nefes kesen mimarisi, zengin tarihi ve canlı kültürü ile İtalya'nın en sevilen tatil destinasyonlarından olan Pisa, sanat ve tarih tutkunları…

Devamını Oku
İtalya'nın Şehirleri
Kültür Seyahat

İtalya'nın En Güzel Şehirleri

İtalya'nın Venedik’ten Milano’ya, Matera’dan Verona’ya, Roma’dan Torino’suna kadar, her biri ayrı göz alıcılıkta ve ayrı atmosferdeki en güzel…

Devamını Oku