Kültür Seyahat

25 Ekim 2021
Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2022

Lübnan’ın gece hayatının oldukça meşhur olduğu bilinen bir gerçektir. Her ne kadar Dubai ve Tel Aviv, bu konuda parıldayan birer lokasyon olsa da özellikle Lübnan’ın başkenti Beyrut  için “Dünyanın en iyi parti şehirlerinden biri” olarak tanımlama yapılmaktadır. Kozmopolitan kokteyl barlardan, geleneksel publara kadar ya da DJ performanslı gece kulüplerinden çatı katı barlara kadar gece hayatı anlamında ne ararsanız, Beyrut’ta meraklılarını bekliyor. Gelin Beyrut’ta gece hayatına dair farklı alternatiflere bir göz atalım.

1

 

Skybar Beyrut

Şehrin en iyi gece hayatını sunan Skybar, uluslararası anlamda ün kazanmış isimleri de ağırlayan bir mekân. Gelecekten gelmiş bir dekor, dünya çapında bir kalite ile Beyrut’un gece hayatını yeniden şekillendiren bir gece kulübü var karşımızda. Leziz yemeklerin de bulunduğu barda, DJ performansları ve sınırsız eğlence, tutkunlarını bekliyor. Bu arada Skybar’da yaklaşık 2500 kişilik bir kalabalığı sallamak için dans ayakkabılarınızı giymeyi unutmayın.

Bedivere Eatery & Tavern Bar ve Restoran

2012 senesinde açılmasına rağmen yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olmayı başaran Bedivere Eatery & Tavern, ortaçağ temalı ve sessiz bir atmosfere sahiptir. İrlanda viskisi, İtalyan başlangıçlar, nefis bira ve şaraplar, kahvaltı ve akşam atıştırmalıkları, fantastik kokteyller, otantik bir ortamda gece hayatının keyfini sürmek isteyenler için son derece ideal.

B018 Gece Kulübü

Oldukça ilginç bir geçmişe sahip olan B018, Beyrut’ta gece hayatını merak edenlerin mutlaka uğraması gereken bir nokta. Geçmişte Fransız sömürgesi zamanında mürettebat için karantina bölgesi olarak kullanılan B108, oldukça esrarengiz bir tasarıma sahip. Kapaklı geniş bir tanka girermişçesine açılan kapaklar sayesinde yerin altında bulunan B108, underground bar tasvirine tamamıyla uyuyor. Gotik bir ortamda kapakları açılınca gökyüzünü izlemek isteyenler için ideal.

Dragonfly Bar

1930’ların Art Deco tarzı döşemesi, turuncu boyalı duvarları, maun rengi koyu bir barı, eski sinema koltukları ve göz yormayan atmosferi ile Dragonfly Bar günlük buluşmalar için son derece ideal. Taze bitkiler ve taze meyveler eşliğindeki detaylı ve albenili kokteyl menüsü de meraklıları için göz doldurur nitelikte. Gemmayze’nin ana caddesinde, kendinizi retro bir Paris barında hissetmek için Dragonfly, kesinlikle doğru adres olacaktır.

Centrale Beirut Bar

Son derece elit bir ortam, çeşit çeşit şaraplar, leziz mi leziz yemekler, hoş bir ambiyans, Centrale Beirut Bar’da ziyaretçilerini memnuniyetle ağırlıyor. 1500 şişeden fazla şarap mahzeni ile eşsiz çeşit sunan bar, Fransız mutfağı konusunda ağır basıyor. Centrale Beirut Bar, çiçeklerle dolu bahçesi, lounge müzikler, DJ performanslar, açılır kapanır çatı tasarımı ile her mevsimde güzel.

2

The Grand Factory

Beyrut’un sanayi bölgesinin kalbinde bulunan gece kulübü, panoramik deniz, liman ve dağ manzarası ile adeta Beyrut gece hayatının nabzını tutuyor. Reunion ve Soul Kitchen ile farklı iki konsepti bulunuyor. Dünyanın en etkileyici akustiklerinden birine sahip Reunion, tünel girişi ve ortamı ile tam bir clubber gibi hissetmek için fazlasıyla yeterli. Terası ile göz kamaştıran The Grand Factory’nin bir diğer bölümü Soul Kitchen ise şirin dizaynı, son derece renkli ve samimi ortamı ile jazz ve funk müzikler eşliğinde etnik bir ortamda misafirlerini büyüleyici bir gün batımına davet ediyor.
 

Gece Hayatı Sıralamasında Beyrut

Lübnan’ın başkenti Beyrut, Amerikan televizyon kanalı CNN tarafından, gece hayatı sıralamasında dünyanın en iyi 100 listesinde yedinci sıraya yerleşti. İlgili seçim yapılırken, bu kategoride üç kriter göz önüne alınmış; eğlendirici bir şehir olması, yaratıcı ve eğlendirici alternatifleri ve misafirleri için farklı hizmetler sunması. Beyrut’un deniz kıyısı kulüpleri ve çatı katı barları, şehri popüler yapan en önemli kriterlerden sadece birkaçı. Muhteşem renkli gece hayatı ve umulmadık sürprizler, Beyrut’ta meraklılarını bekliyor olacak.

1
Kültür Seyahat

Ortadoğu'nun Partiler Şehri Beyrut'ta Gece Yaşamı

Dünyanın en iyi parti şehirlerinden biri kabul edilen Beyrut'ta Dj performanslı gece kulüplerinden geleneksel publara kadar ne ararsanız…

Devamını Oku
Beyrut-000
Kültür Seyahat

Vizesiz Keşif: Beyrut

Bugün Orta Doğu’nun Paris’i dedikleri Beyrut’tayız. Orta Doğu’nun eşsiz karışımı, kadim Lübnan topraklarının zenginlikleri ve çok daha fazlası…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Ortadoğu'nun Partiler Şehri Beyrut'ta Gece Yaşamı

Dünyanın en iyi parti şehirlerinden biri kabul edilen Beyrut'ta Dj performanslı gece kulüplerinden geleneksel publara kadar ne ararsanız…

Devamını Oku