Kültür Seyahat

25 Ekim 2021
Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2022

Ortadoğu’nun Paris’i olarak bilinen görkemli Beyrut şehri, Fransa’nın başkentinin büyüsünü muhteşem bir şekilde yayan karakteristiğe sahip. Arap kültüründen Türk kültürüne kadar çeşitli kültürlerin etkileşimiyle gelişen Lübnan mutfağı da misafirlerine kuzudan balığa, bulgur pilavından nohut yemeğine kadar geniş bir yelpaze sunuyor. Farklı yemek kültürü, zengin tarihi yapıları, altın kumlu plajları, alışveriş merkezleri ve renkli gece hayatı ile keşfedilmeyi bekleyen Beyrut şehrine gitmek için pek çok neden var.    

Baalbek

Beyrut’un Moda ve Alışveriş Dünyası

Şehrin genel çehresi gibi alışveriş konusunda da bir tarafta uluslararası lüks ürünler satılırken bir tarafta türünün tek örnekleri olan el ustalığı ürünleri bulmak mümkün. Görkemli alışveriş merkezleri ve kompleksleri, lüks ve marka düşkünü ziyaretçiler için adeta biçilmiş kaftan.

Muhteşem Beyrut Plajları

Şehrin güneyinde kolayca ulaşılabilen Tyre Plajı, adı gibi bembeyaz kumların serpildiği White Plajı, turkuaz rengi denizi ile Bonita Bay Plajı, taşlı olsa da temiz bir denize sahip Oasis Plajı, gününüzü aydınlatacak Florida Plajı, Beyrut şehrinde gidilebilecek güzel plajlardan sadece birkaçı.

Beyrut Sahil Şeridi Corniche

Beyrut’un şehir merkezinde, İzmir’in Kordon sahilini andıran sahil şeridi Corniche, eşsiz manzaralarda yürüyüş yapmak için birebir. Sahil kenarındaki kafelerde ya da restoranlarda, şehri gezdikten sonra palmiye ağaçlarının gölgesinde bir mola verip şehrin manzarasının keyfine varabilirsiniz.

3

Geleneksel Lübnan Yemekleri

Tarafsız olarak konuşmak gerekirse, Lübnan yemekleri dünyanın en iyileri arasındaki yerini alıyor. Efsane içli köftesi, kuzu, dana ya da tavuktan yapılan köftesi, nohutun başrol oynadığı humus, leziz falafel köftesi, geleneksel pirinç pilavı, pideyi andıran Menakiş yemeği, ülkeye özgü Tabbouleh salatası ve kuzu etinin öncülük ettiği Sfeeha (Sfiha) yemeği, Beyrut’a gidilmişken kesinlikle tadılması gerekenlerden.

Kozmopolit Beyrut Şehri

Etkileyici biçimde kozmopolit olan Beyrut şehrini gezerken etrafta Arapça, Fransızca ya da İngilizce cümleler duymanız son derece olası. Çünkü farklılığı seven Beyrut, dünya üzerinde kültürel olarak bünyesinde en fazla çeşitliliği barındıran şehirlerden birisidir. Bu otantik şehirde, farklı kültürlere açık olun.

Pigeon Kayalıkları (Raouche - Güvercin Kayalıkları)

Beyrut’a gitmek için bir başka neden de kartpostalı andıran güzelliği ile muhteşem bir manzaraya sahip olan Pigeon Kayalıklarıdır. Yaklaşık 40 metreye kadar uzanan boyu ve kemerli kapı yapısı ile şehri gözetleyen iki büyük göz gibidir. Tekne ile bir tur yapmayı ihmal etmemek gerekiyor. 

Beyrut Görülmesi Gereken Noktalar

Lübnan tarihine tanıklık edeceğiniz Beyrut Ulusal Müzesi, Ortadoğu mimarisinin güzel bir örneği olan Mohammad Al-Amin Camii, mücevherden baharata ne ararsanız bulabileceğiniz Beyrut Pazarları, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki tapınak şehri Baalbek, Paris’in Şanzelize’si olarak bilinen ünlü Hamra Caddesi, bu gizemli şehre ayak basma nedenlerinden sadece bir kaçı.

2

Tüm Sene Ziyaret Edilebilecek Lokasyon

Ilık Akdeniz iklimi ile kutsanmış olan Beyrut, sıcak ve yağmur olmayan yaz ayları, hafif ilkbahar ve sonbahar ayları, serin ve yağmurlu kış ayları ile senenin her gününde rahatça ziyaret edilebilecek bir şehirdir. Tatil zamanınızı dilediğiniz sezona göre organize edebilirsiniz.

Dünya Çapında Oteller ve Resortlar

Ortadoğu’nun ve Avrupa’nın favori lokasyonlarından biri olan Beyrut şehrinde, modern ve kaliteli pek çok otel bulunuyor. İster sahil kenarında lüks bir otel, isterse kendinizi evinizdeymiş gibi hissedeceğiniz butik bir otel, nasıl bir konaklama tercih ederseniz her alternatife Beyrut’ta ulaşabilirsiniz.

Renkli mi Renkli Beyrut Gece Hayatı

Şehri gezdiniz ve yoruldunuz, fakat artık zaman otelde uyumak yerine Beyrut’un renkli gecelerinde sonsuz eğlence zamanı. Hareketli gece kulüplerinden çatı katı barlara kadar, gece hayatını yaşatan her bir unsur Beyrut’ta sizleri bekliyor. Beyrut'un gece hayatı ile ilgili hazırladığımız "Ortadoğu'nun Partileri Şehri Beyrut'ta Gece Yaşamı" yazımıza da mutlaka göz atmanızı öneririz.

1
Kültür Seyahat

Ortadoğu'nun Partiler Şehri Beyrut'ta Gece Yaşamı

Dünyanın en iyi parti şehirlerinden biri kabul edilen Beyrut'ta Dj performanslı gece kulüplerinden geleneksel publara kadar ne ararsanız…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Beyrut'u Ziyaret Etmek İçin 10 Harika Neden

Ortadoğu’nun Paris’i olarak bilinen görkemli Beyrut şehri, Fransa’nın başkentinin büyüsünü muhteşem bir şekilde yayan karakteristiğe sahip. Arap…

Devamını Oku
Beyrut-000
Kültür Seyahat

Vizesiz Keşif: Beyrut

Bugün Orta Doğu’nun Paris’i dedikleri Beyrut’tayız. Orta Doğu’nun eşsiz karışımı, kadim Lübnan topraklarının zenginlikleri ve çok daha fazlası…

Devamını Oku