Kültür Seyahat

13 Aralık 2021
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2022

Yaklaşmakta olan Paris seyahatinizde Louvre Müzesi’ni ziyaret etmeyi planlıyorsanız işte dünyanın en popüler müzesi Louvre hakkında bilmeniz gerekenler bu yazımızda.

1

Dünyanın en büyük ve en çok ziyaret edilen müzesi olan Louvre için Paris’in en ikonik yerlerinden biri diyebiliriz. 10 Ağustos 1973 yılında sergilendiği 587 tabloyla kapılarını açan Louvre Müzesi, günümüze kadar 380.000’den fazla ünlü sanat eserlerine ev sahipliği yapıyor ve dünyanın dört bir yanından milyonlarca ziyaretçi alarak en popüler müze haline gelerek Leonardo da Vinci'nin Mona Lisa'sı ve Vénus de Milo gibi dünyanın en ünlü başyapıtlarından bazıları burada sergileniyor. 

Louvre Müzesi Hakkında Tarihi Gerçekler

İlk olarak 1190 yılında bir kale olarak inşa edilen Louvre, 16. yüzyılda kraliyet sarayı olarak hizmet vermek için yeniden inşa edilir. Bu süre içerisinde dönemin her hükümdarı tarafından genişletilerek muazzam bir büyüme gösterir. 1682'de Louis XVI, kraliyet ikametgahını Fransız şehri Versaille'e taşır ve ardından Louvre çeşitli sanat akademilerine ev sahipliği yapmaya başlar.

Müzedeki koleksiyonda Mısır antikaları, antik Yunan ve Roma heykelleri, 1800 yılı öncesi önemli Avrupalı sanatçıların tabloları ve Fransız soylularının taç mücevherleri ve diğer eserleri sergilenir. Sekiz bölüme ayrılan sergide Yakın Doğu Eski Eserleri; Mısır Eski Eserleri; Yunan, Etrüsk ve Roma Eski Eserleri; İslam Sanatı; Heykeller; Dekoratif Sanatlar; Resimler; Baskılar ve Çizimler yer alır. 

2

Louvre’de Görmeniz Gerekenler

Koleksiyon bakımından zengin olan Louvre’de tüm eserleri görmek iki aydan fazla sürebiliyor. Fakat bu sizin cesaretinizi kırmasın! Belli başlı turistik noktaları üç saatte kolayca gezebilirsiniz. Görmeniz gereken bazı önemli noktalar:

•    La Gioconda / Mona Lisa 
•    Venüs de Milo
•    Semadirek Kanatlı Zaferi
•    Uyuyan Hermafrodit
•    Napolyon'un taç giyme töreni
•    İnsanlara liderlik eden özgürlük
•    Kana Düğünü
•    Aşk Öpücüğü ile Canlanan Ruh
•    Medusa’nın Salı
•    Louvre'un Yunan ve Roma antik eserleri
•    Fransa'nın Kraliyet Mücevherleri
•    Tanis'in Büyük Sfenksi

Ziyaretçiler İçin Louvre Müzesi Giriş Noktaları

Yılda sekiz milyondan fazla ziyaretçi alan Louvre Müzesi ziyaretini keyifli bir hale getirmek ve uzun kuyruklardan kaçınmanıza yardımcı olacak Louvre giriş noktalarını aşağıda bulabilirsiniz:

Carrousel Du Louvre 

En kısa bekleme süresine sahip Louvre giriş noktasıdır. Bu girişi kullanarak kolay ve hızlı bir şekilde müzeye giriş yapabilirsiniz. Carrousel Du Louvre, alışveriş merkezini, birçok mağaza ve restoranları müzeye bağlayan yeraltındadır. Alışveriş yapmak veya öğle yemeği yemek için uygun bir yer ve aynı zamanda seyahatinizle ilgili hizmet alabileceğiniz bir karşılama masası bile bulunuyor. Carrousel du Louvre girişine 1. ve 7. hatlar üzerindeki Palais Royal-Musée du Louvre metro istasyonundan ulaşabilirsiniz. 

3

La Pyramide

Louvre Müzesi’nin ana girişi olarak kullanılıyor ve bu nedenle müzenin en işlek ve en hareketli giriş noktası diyebiliriz. Yoğunluk nedeniyle önceden aldığınız biletle dahi uzun bir süre dışarıda bekleyebilirsiniz. Eğer piramidi görmeye kararlıysanız, saray avlusunda bir gezintiye çıkabilir dikkat çekici cam girişin önünde bir fotoğraf çekebilirsiniz. 

Porte des Lions Louvre 

Müzeye girmek için saatlerce beklemek istemiyorsanız, sizin için en iyi seçenek gizli giriş olarak da belirtilen Portes des Lions Louvre girişi yani Aslan Kapısı. Aynı zamanda Mona Lisa’ya en yakın giriş olan bu nokta müzenin güney kısmında yer alır. 

Porte de Richelieu

Daha önceden belirlenmiş tur grupları ve üye geçiş kartlarına sahip Louvre ziyaretçileri için ayrılan bu giriş noktası, saray avlusunu Rue de Rivoli’ye bağlayan piramidin kuzeyindeki cadde olan Passage Richelieu’da bulunuyor. Louvre Müzesi’nde grup halinde tur yapmak isterseniz Louvre’un resmi sitesinde yer ayırtabilirsiniz. Böylece resmi bir Louvre tur rehberi ile müzeyi gezebilir veya kendi tur rehberinizi seçerek müzeyi birlikte ziyaret etmek için bir zaman aralığı seçebilirsiniz. 

4

0
Yeme İçme

En Popüler 9 Fransız Kahvaltılığı

Mutfağının kalitesi ve mükemmelliğiyle göz dolduran, dünyaca ünlü Fransız mutfağı, söz konusu kahvaltı olduğunda şaşırtıcı şekilde sadeliği tercih…

Devamını Oku
Romantik Şehirler-0
Kültür Seyahat

Dünyanın En Romantik Şehirleri

Mimarisi, manzarası, şık restoranları, sokak araları, renkleri ve müzikleri ile çiftlere romantizmi yaşatacak birbirinden güzel şehirleri sizler için…

Devamını Oku
Avrupada yılbaşı
Kültür Seyahat

Yılbaşını En Coşkulu Kutlayan Avrupa Şehirleri

Biz bugün yönümüzü Avrupa’ya çeviriyoruz ve coşkulu yılbaşı kutlamalarıyla özdeşleşmiş şehirlere doğru şöyle bir uzanıyoruz. Bakalım Avrupa yeni yılı…

Devamını Oku