İyi Yaşam

13 Nisan 2023

Disney'in yayın platformu Disney+ bir süredir Türkiye’de yayın yapıyor. Platformun kataloğu ise çok zengin. Disney arşivine ek olarak, sürekli güncellenen binlerce saatlik eğlence için Marvel filmleri, Star Wars filmleri, Pixar başlıkları ve National Geographic belgeselleri var. Yolunuzu bulmak ve ne izleyeceğinizi seçmek kolay olmayabilir, bu yüzden bu listede Disney+ platformunda mutlaka izlemeniz gereken filmleri bulabilirsiniz.

Disney+ Nisan

Turning Red-Kırmızı

2022 yılında çıkmış olan "Turning Red", Türkçe ismiyle “Kırmızı” ergenliğin tipik değişimleriyle mücadele eden on üç yaşındaki Çinli Mei Lee hakkında bir animasyon filmidir. Tipik değişimler derken örneğin çok heyecanlandığında dev bir kırmızı pandaya dönüşüyor olması gibi! Onu neredeyse hiç yalnız bırakmayan, aşırı korumacı ve aynı zamanda biraz fazla otoriter olan annesi Ming ve kendi arkadaşları ile Mei kırmızı bir pandaya dönüşmesinin üstünden gelmeye çalışır. Film En İyi Animasyon dalında 2023 Oscar Ödülleri’ne aday gösterilmiş olsa da ödülü “Guillermo del Toro sunar: Pinokyo” filmine kaptırmıştır.

The Menu

2022 yılından bir film daha. Tyler (Nicholas Hoult), kız arkadaşı Margot'u (Anya Taylor-Joy) Michelin yıldızlı şef Julian Slowik'in (Ralph Fiennes) restoranında yemek yiyenlerin asla unutamayacakları bir tatma menüsü vaat eden özel bir akşam yemeğine götürür. Tek bir sorun vardır: Görünüşe göre müşterileri öldürmek menünün bir parçasıdır. Kara komedi korku filmi türündeki bu film Altın Küre’ye de aday gösterilmiştir.

Rosaline

"Rosaline", William Shakespeare’in trajedisi Romeo ve Juliet’in, Juliet'in kuzeni ve Romeo'nun eski sevgilisi Rosaline'in (Kaitlyn Dever) benzeri görülmemiş bakış açısından komik bir yeniden anlatımıdır. Romeo (Kyle Allen), Juliet (Isabela Merced) ile tanışıp ona kur yapmaya başlayınca, Rosaline edebiyatın en ünlü aşk hikâyesini sabote etmeye koyulur.

Disney+ Nisan-2

West Side Story-Batı Yakası Hikâyesi

En İyi Film dâhil yedi Akademi Ödülü'ne aday gösterilen “Batı Yakası Hikâyesi”, Steven Spielberg'in ünlü 1957 yapımı müzikalden uyarladığı yeni filmi. Romeo ve Juliet'in modern bir yeniden yorumu sayılan film 50'lerin sonunda New York'ta geçiyor ve iki rakip çete arasındaki çatışmayı gösteriyor. Müzikal tarzda filmleri seviyorsanız “Batı Yakası Hikâyesi” gerçekten de görülmeye değer bir film.

Nomadland

En İyi Drama ve En İyi Yönetmen dalında Altın Küre ödüllü 2020 yapımı dram filmi “Nomadland”, Chloé Zhao'nun “Nomadland” kitabından uyarlanan bir film. Nevata'daki bir şirketin ekonomik çöküşünün ardından bagajını minibüsüne yükleyip geleneksel toplumun dışında bir yaşam arayışı içinde modern bir göçebe gibi yola çıkan Fern'in (Frances McDormand) hikâyesini anlatıyor. Göçebelik temasının etrafında dönen filmde hatta gerçek hayattaki bazı göçebeler, kendilerinin kurgulanmış versiyonları olarak filmde yer alıyor.

Coco-Koko

Tamamen Latin Amerika kökenli bir oyuncu kadrosuna sahip olan film, atalarını aramak için bir yolculuğa çıkan on iki yaşındaki Miguel'in hikâyesine odaklanıyor. Amacı, gizlice gitar çalmayı öğrenmek için çok zaman harcayarak ailesine müziğin güzelliğini göstermektir. Bir gün, kendisini sihirli bir şekilde şeker kafatasları ve parlak renklerle karakterize tuhaf bir dünya olan Ölüler Dünyası'na götürülürken bulur ve burada kendisine bu görevde yardım etmeyi teklif eden Héctor ile arkadaş olur. Filmin iletmek istediği mesaj, ailenin önemidir. Gerçekten iç açıcı bir final için birkaç gözyaşı dökmeye hazır olun.

Disney+ Nisan-3

10 Things I Hate About You- Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi

Julia Stiles'ın erkeklere ayıracak zamanı ve sabrı olmayan entelektüel Kat rolünde oynadığı olay örgüsü, Cameron'ın (Joseph Gordon Lewitt) Kat'ın küçük kız kardeşi Bianca'yı (Larisa Oleynick) kazanma misyonuna odaklanıyor ama ortada bir engel var; Bianca'nın kız kardeşinden önce bir erkekle çıkmasına izin verilmiyor. Cameron daha sonra pek iyi olmayan bir çocuk olan Patrick'ten (Heath Ledger) Kat'ı etkilemesini isteyecektir. Elbette her şey planlandığı gibi gitmeyecektir. Film, Stiles ve Ledger'ın esprili diyaloglarla dolu parlak performanslarını ve tüm zamanların en iyi serenatlarından birini içeriyor.

Star Wars

İster serinin hayranı olun ister kendinizi en sevdiğiniz diziye kaptırmak için doğru anı bekliyor olun, bu ikonik filmlerin keyfini çıkarmak için mükemmel bir fırsat. Skywalker destanındaki her film, başarının bir kanıtı olarak Akademi Ödülleri’ne aday gösterildi. Güzel bir bilim kurgu dünyasının ve büyüleyici bir efsanenin içine çekilmeye hazırlanın. Birden fazla ve eşit derecede eğlenceli çağları kapsayan filmler George Lucas'ın imparatorluğuna anında bağlanmanız için sizi bekliyor.

Bruiser

2022 yılında çıkmış olan dram türündeki film yaz tatillerinde 14 yaşındaki Darious, katı babası Malcolm'la çalkantılı etkileşimleri ve gizemli serseri Porter'la yeni yeni oluşmaya başlayan akıl hocalığı aracılığıyla erkekliğinin sınırlarını keşfetmesini anlatır. Darious, Porter'ın gerçek kimliğini keşfettiğinde, iki adam arasında ailesini parçalayabilecek ve güvenliğini tehdit edebilecek bir çatışmanın içine girer.

Amsterdam

Ünlü yönetmen David O. Russell imzalı Amsterdam, kendilerini Amerikan tarihinin komplolarından birinin merkezinde bulan üç yakın arkadaşı konu alan bir suç filmidir. 1930'larda geçen bu büyüleyici ve oldukça iç içe geçmiş hikâye, keyifli bir sinema deneyimi için tarihsel gerçekle kurguyu harmanlıyor. Hikâyenin merkezindeki beklenmedik üç arkadaş, her ikisi de savaşta yaralanmış Birinci Dünya Savaşı gazileri olan bir doktor ve bir avukat ve Belçika'daki bir hastanede her ikisine de bakan hemşiredir. Üçlü, Amsterdam'da bir anlaşma yapmış ve her zaman birbirlerinin yardımına koşacaklarına yemin etmişlerdir. Yıllar sonra, haksız yere bir suçla itham edildikleri ve bilmeden küresel bir komplonun parçası oldukları New York'ta yeniden bir araya gelirler.

pasaport yenileme-0
Tips

Pasaport Süresi Nasıl Uzatılır?

Pasaport yenileme nasıl yapılır, hangi evraklar gerekir, nereye başvurulur, güncel ücretler nelerdir, ne kadar sürede pasaport yenileme gerçekleşir…

Devamını Oku
Osmanlı Şerbet-0
Yeme İçme

Sofralarda Şenlik Var: Ramazan Şerbetleri

Ramazan Ayı’nın elbette kendine has birçok incisi var sevgili okuyucu; narlı cevizli güllaçlar, sıcacık mis gibi kokan pideler, yumuşacık hurmalar ve…

Devamını Oku
Salda Gölü-0
Kültür Seyahat

Yakınımızdaki Maldivler: Salda Gölü

Aslında Maldivleri aramak için kilometrelerce uzaktaki Hint Okyanusu’nun içinde kaybolmuş bir cennete gitmemize gerek yok. Bu cennet gerçekten…

Devamını Oku