Yeme İçme

17 Mayıs 2021
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2022
1

La Mar

Mandarin Oriental bölgesinde yer alan ve Miami’nin en güzel manzaralarından birine sahip olan lüks Peru restoranı, Biscayne Körfezi’ne bakan geniş verandası ve Miami şehir siluetiyle, özellikle açık havada yemek yemek isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Taze balık çeşitleri, çırpılmış peynirli patates ve bir çeşit pirinç yemeği olan Chaufa Aeropuerto, menünün ünlü yemeklerinden.

Juvia

Ödüllü bir mimariye sahip olan Juvia, 1111 Lincoln Road binasının en üst katında yer alıyor. Açık havada ve kapalı alanda yemek yeme imkanı sunan restoranda, müthiş manzara eşliğinde bölgenin en iyi Asya ve Latin lezzetlerini tadabilirsiniz. Tereyağlı Çin levreği, kuşkonmazlı yengeç bu lezzetlerden sadece bazıları.

Makoto

Ünlü şef MakotoOkuwa’nın modern Japon yemeklerinden örnekler sergilediği restoran Bal Harbour Mağazası’nda yer alıyor. Özellikle sushisinin Miami’deki en iyi sushi olduğu söylenen Makoto, fiyat bazında birçok restorana nazaran biraz pahalı.

The Surf Club

Nostaljik Amerikan mutfağına ait ögelerle bezeli menüsü ve 1950’lerin tarzıyla dekore edilmiş Retro havasıyla Miami’nin en sevilen restoranlarından biri olan The Surf Club, geniş şarap seçkisiyle oldukça beğeni topluyor.

1

Taquiza

Meksika yemeklerini seviyorsanız, Miami’deki en iyi taco’ların yapıldığı Taquiza muhtemelen en sık uğradığınız yerlerden biri olacak. North Beach’te yer alan bu sahil restoranı, aynı zamanda el yapımı mısır ekmeklerinin güzelliği ve puf puftortillalarıyla da ünlü.

L’atelier de Joel Robuchon

Ünlü şef JoelRobuchon’un bilinen en iyi fine-dining deneyimlerinden birini yaşattığı restoran, özellikle davetler ve önemli yemekler için tercih edilen mekânların başında geliyor. Karamelize edilmiş bıldırcın, kaz ciğeri ve karamelize soğanlı balkabağı tartı Le Boeuf, restoranın en ünlü yemekleri arasında.

Forte dei Marmi

Beşinci mahallenin güneyinde, Michelin yıldızlı şeflerin hazırladığı birinci sınıf İtalyan yemeklerini yemek isteyenlerin haftanın her günü akın ettiği restoran, mumlarla aydınlatılan loş bir ambiansa sahip. Menüsünün en çok tercih edilen lezzetleri arasında da Floransa tarzı T-bone biftek, kırmızı karidesli tagliolini(spagetti benzeri bir makarna türü) ve mantarlı fettucine bulunuyor.

Phuc Yea

Tarihi MiMo bölgesinde yer alan ve endüstriyel dekorasyonuyla özellikle genç nesilin gözde restoranları arasında yer alan restoran, geleneksel Vietnam mutfağı ile modern mutfağın karışımı menüler sunmasıyla ünlü. Özellikle Viet-Cajun usulü kızarmış tavuğu ve parmesan peynirli eriştesi en çok tercih edilen yemekleri arasında. Restoran, akşam üstleri içki ücretlerinde indirim yaptığından, hareketli bir bar ortamına dönüşüyor.

Boia De

Bir alışveriş merkezi içerisinde yer alan küçük bir restoran olmasına karşın, menüsündeki yaratıcı ve lezzetli yemekleri sayesinde günün her saati dolup taşıyor. Özellikle stracciatellalı (kremamsı bir İtalyan peyniri) ve havyarlı çıtır patates, restoranın bölgesel şaraplarının yanında en çok tercih edilen atıştırmalıkları arasında.

1

Leku

Rubbell Müzesi içerisinde yer alan oldukça şık bir restoran olan Leku’da lezzete önem verildiği kadar tabakların göze hitap etmesine de dikkat ediliyor. Zeytinyağlı havyarlı pancar tartarı ve jambonlu krakerleriyle oldukça eklektik bir menüye sahip restoran, özellikle güzel havalarda her daim esintili bahçesinde müşterilerini ağırlıyor.

Ayrıca, Miami Geziniz İçin Önemli Notlar yazımızı da ziyaret etmenizi öneririz.

1
Yeme İçme

Miami’deki En İyi Restoranlar

Miami'deki birçok restoran arasında bazıları var ki, gerek menülerinin zenginliği ile gerekse muhteşem Miami manzaraları ile diğerlerinden bir…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Miami Geziniz İçin Önemli Notlar

ABD’nin en popüler tatil beldesi olan Miami, 8 kilometrelik sahil şeridi ile deniz, kum ve güneşin tadını sonuna kadar çıkarabileceğiniz yerlerden…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Miami Geziniz İçin Önemli Notlar

ABD’nin en popüler tatil beldesi olan Miami, 8 kilometrelik sahil şeridi ile deniz, kum ve güneşin tadını sonuna kadar çıkarabileceğiniz yerlerden…

Devamını Oku