Kültür Seyahat

3 Şubat 2023

Sevgililer Günü yaklaşıyor ve her yıl olduğu gibi sevdiğimiz insanla özel bir şeyler yapma isteği artıyor. Mesela bu yıl da bir çift olarak seyahate ne dersiniz? En güzel ve romantik kasabalarda romantik bir kaçamak fikri size hitap ediyorsa, tavsiyelerimize bir bakın.

- Taormina, İtalya

Denizdeki büyüleyici konumu, güzel manzaraları, zengin tarihi, kültürel ve arkeolojik mirası sayesinde Taormina kasabası Sicilya Adası’nın en ünlü turizm beldelerinden biridir. Sevgililer Günü’nde ziyaret edebileceğiniz yerlerden ilki Antik Sicilya'nın görkemli tanıklığı olan Yunan Tiyatrosu olabilir. Burası Taormina'nın en ünlü anıtı ve adanın en büyük ikinci tiyatrosudur. Dramatik performansları ve müzikalleri için muhteşem bir sahne olarak burayı seçen Yunanlılar tarafından MÖ 3. Yüzyıl’da inşa edilmiştir. Deniz ve gökyüzü arasında asılı kalmış, mükemmel akustiğe sahip bu muhteşem mimari yapıt, birkaç yıldır yaz sezonunda konserlere ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapıyor. En önemlisi, zengin müzik, tiyatro, dans ve sinema etkinlikleri takvimiyle tanınan ve takdir edilen uluslararası sanat festivali Taormina Arte'dir.

Taormina

Sevdiğinizle beraber çiçek ve ağaçların arasında bulunmak isterseniz bu güzellikler açısından zengin olan Villa Comunale, şehir merkezinde hoş bir huzur vahasıdır. En karakteristik bina, adından da anlaşılacağı gibi bir arı kovanını anımsatan yaratıcı bir köşk olan "Arı Kovanları"dır. Gezmek ve temiz havanın tadını çıkarmak için ideal olan Villa Comunale'nin bahçeleri ayrıca Etna Dağı ve sahilin muhteşem manzarasını sunmaktadır.

Corso Umberto I, Taormina'nın ana caddesidir. Kuzeyde Porta Messina ve güneyde Porta Catania ile sınırlanan Greko-Romen döneminden kalma antik yol, güzel Sicilya kasabasının tarihi merkezinden geçer. Birbirini takip eden mağazalar, moda ve hediyelik eşya dükkânları, şarküteriler ve kafelerle karakterize edilen, bugün adını İtalya kralı Savoylu I. Umberto'dan alan dar sokak, her gün dünyanın her yerinden binlerce ziyaretçinin geçtiği hareketli bir yaya gezinti yeridir. Muhteşem manzaralar, ortaçağ kiliseleri ve antik çağ kalıntıları arasında kaybolabileceğiniz Taormina Sevgililer Günü için eğlenceli bir yer.

- Bamberg, Almanya

Bamberg, kelimelere dökmesi zor özelliklere sahip bir kasaba: biraz Venedik, biraz Orta Çağ. Her yerde parke taşlar, şirin küçük köprüler ve kanallar var. Bamberg'deki öne çıkan noktalardan biri kesinlikle eski bir balıkçı yerleşim yeri olan "Küçük Venedik". Orta Çağ'dan çok sayıda güzel yarı ahşap bina burada sıralanmıştır. Sizi doğrudan bu eşsiz sıradaki evlerin yanından geçen bir gezi teknesi, Eski Belediye Binası'nın yakınından düzenli olarak kalkmaktadır.

Bamberg

Bamberg Katedrali’nin karşısında, 40'tan fazla muhteşem odasıyla sizi bekleyen Yeni Rezidans bulunmaktadır. Bu odaların içinde 17. ve 18. yüzyıllardan kalma güzel mobilyaların yanı sıra etkileyici alçı tavanlar ve freskler bulunmaktadır. Eyalet Galerisi'ndeki yüksek kaliteli eski Alman ve barok resim koleksiyonuna bir göz atabilir ve Seçmen Odaları ile etkileyici İmparatorluk Salonu'na hayran kalabilirsiniz.  Bu arada, iç avludaki gül bahçesinde de harika bir Bamberg manzarası var. Gül bahçesinde 4500'e yakın gülü ile yaz aylarında da sizleri bekliyor. Ayrıca Café Rosengarten'de mis kokulu güllerin arasında nefis bir kahve yudumlayabilir, yorgun bacaklarınızı biraz dinlendirebilirsiniz.

Bamberg'in bir başka gözde cazibe merkezi ise Regnitz'de gondol gezintisidir. Kendinizi İtalya'daymış gibi de hissediyorsunuz aslında. Bu İtalyan özelliği, Bamberg gibi bir Alman şehrinde biraz tuhaf görünüyor, ancak bu güzel resme mükemmel bir şekilde uyuyor.

- Sintra, Portekiz

Portekiz’in en güzel kasabalarından olan Sintra’da gezeceğiniz destinasyonlardan ilki Cabo da Roca, Avrupa'nın en batı noktasıdır ve Sintra'ya arabayla yaklaşık 35 dakika uzaklıktadır. Cabo de Roca'nın öne çıkan özelliği, deniz feneri ve vahşi deniz ile Portekiz kayalıklarının muhteşem manzarasıdır. Özellikle günbatımında gelmenizi tavsiye edebiliriz - saf romantizm!

Sintra

Palácio de Monserrate, Lizbon'daki Sintra gezinizin duraklarından bir diğeri olabilir. Vaktiniz kısıtlıysa, sarayın girişinden bir servise bile binebilir ve sarayın içini kapsamlı bir şekilde gezmek için zamanınızı planlayabilirsiniz. Burada, giriş ile sarayın ortasında, çay içebileceğiniz ve Portekiz pastis de nata'nın tadını çıkarabileceğiniz güzel bir kafe bile var.

Sintra'nın büyüleyici eski kenti de görülmeye değerdir. Pazar meydanı çevresine hediyelik eşya dükkânları ile turist sunumu hâkim olurken, ara sokaklar biraz daha sakin durumdadır. Batı eteklerinde, İber Yarımadası'nın en eski, hala aktif olan 5 yıldızlı oteli Lawrence'ı bulacaksınız. Burası tam olarak 1764'te inşa edilmiştir.

- Zermatt, İsviçre

Matterhorn Glacier Paradise, Buzul Cenneti ile sevgilinizle beraber Avrupa'daki en yüksek dağ istasyonuna teleferikle ulaşabilirsiniz. 3.883 metre yükseklikteki manzara, İsviçre, Fransa ve İtalya'nın devasa Alp dağlarının üzerinden geçiyor. Hazır buradayken aynı zamanda, Matterhorn Glacier Paradise dağ restoranlarında da harika bir akşam geçirebilirsiniz. Bu restoranlarda sadece lezzetlerin tadına varmakla kalmaz, aynı zamanda karla kaplı Alp zirvelerinin muhteşem manzarasının da keyfini çıkarmak mümkün.

Zermatt

Ricola Bitki Bahçesi de Zermatt kasabasının en romantik yerlerinden. Ricola Bitki Bahçesi, bir dağ restoranının, küçük bir şapelin ve bir samanlığın hemen yakınında duruyor.. Ricola bitki bahçesi bir daire şeklindedir. Şekerlemelerde kullanılan 13 bitkinin her biri ayrı bilgi panolarında anlatılıyor. Ot bahçesinde bir yürüyüş sadece bir doğa deneyimi değil, aynı zamanda ziyaretçileri de eğitiyor. Bu nedenle bilgi levhalarını dikkatli bir şekilde incelemeniz tavsiye edilir, çünkü turun sonunda gezenler için bir bilgi testi bile var. En zeki ziyaretçileri ise cazip ödüller bekliyor. Sevgililer Günü’nde de hediye almadan olmaz zaten.

Riffelsee, Valais kantonundaki Valais Alpleri'nde deniz seviyesinden 2.770 metre yükseklikte bulunan küçük bir su kütlesidir. Alplerdeki diğer birçok dağ gölü gibi, su kütlesi de son buzul çağında bir buzul gölü olarak yaratılmıştır. Tatilciler Gornergratbahn ile Riffelsee'ye kolayca ulaşabilirler. Göle doğru ve çevresinde yapılan bir yürüyüş son derece çekici ve romantik. Yürüyüşünüzü Matterhorn'un nefes kesen manzarasıyla ve sevdiğinizle baş başa yapabilirsiniz. Ayrıca manzaranın harika olmasından dolayı Sevgililer Günü için güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Gölün bu kadar güzel olmasına aldanmayın çünkü buz gibi olan bu buzul gölü yüzmek için pek uygun değil ya da sadece çok cesur tatilciler için ayrılmış durumda.

Firenze-0
Kültür Seyahat

Sanatın Kalbi Floransa'da Sanat Turları

Sanatın ebedi başkenti Floransa, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle yüzyıllardır sanatın kalbinin attığı yer olarak dünyanın dört bir yanından…

Devamını Oku
Napoli-0
Kültür Seyahat

Adım Adım Napoli

Pizzanın anavatanı, yanardağı ile ünlü doğal parkı, volkanik adacıkları ve birbirinden güzel plajları ile tarihin ve doğanın buluştuğu Napoli'yi…

Devamını Oku
camino-0
Kültür Seyahat

Dünyanın En Ünlü Yürüyüş Rotaları

Sporu keşifle birleştirmek, hiç bilmediğiniz coğrafyalarda farklı zorluk etaplarına sahip rotaları adımlamak ve bunu dünyanın dört bir yanından gelen…

Devamını Oku