Kültür Seyahat

2 Şubat 2024

14 Şubat Sevgililer Günü'nü sevdiğinizle birlikte kutlamak için romantik bir şehir arıyorsanız İstanbul'dan başka yere bakmayın. Bu harika şehir romantik bir akşam yemeğinin tadını çıkarabileceğiniz ve ömür boyu sürecek anılar biriktirebileceğiniz çok sayıda ilginç ve göz alıcı mekân sunuyor. İster şömineli sıcacık bir ortamı ister çatı katında mum ışığında bir akşam yemeğini tercih edin sevdiğinizle özel bir gece geçirmek ve Sevgililer Günü'nü unutulmaz kılmak için harika etkinlikler ve yerler bulabilirsiniz.

1. Boğaz Turu

Sevgililer Günü Boğaz

Sevgililer Günü'nde sevdiğinizle Boğaz turu yaparak vakit geçirmek İstanbul'u keşfetmenin en mükemmel yolu olsa gerek. Boğaz gezisi için bir tur rehberi seçerken aralarından seçim yapabileceğiniz birçok seçenek var. Örneğin çeşitli programların yer aldığı 14 Şubat'ta İstanbul'da akşam yemeği eşliğinde gün batımı gezisi içeren ve unutulmaz bir Sevgililer Günü deneyimi yaşatan bir tur seçmek ideal olacaktır.

2. Tarihi Yarımada

Haliç'in güney yakasında yer alan İstanbul Tarihi Yarımada, Beyazıt, Eminönü, Fatih, Kumkapı, Sirkeci, Süleymaniye, Sultanahmet ve Tahtakale gibi şehrin en romantik semtlerini bulacağınız yerler burası. Şehrin tarihi kalbi olarak bilinen bu büyüleyici bölge çok sayıda tarihi mekâna ve nefes kesen manzaralara ev sahipliği yapmakta. Çarpıcı Ayasofya ve büyüleyici Sultanahmet Camii'den ünlü Kapalıçarşı ve hareketli Galata Kulesi'ne kadar bu canlı mahalle Sevgililer Günü'nde unutulmaz bir macera arayan her romantik çiftin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer.

**Tarihi Yarımada'yı ziyaret etmeden önce mutlaka "Tarihi Yarımada'da Mutlaka Görmeniz Gereken Önemli Eserler" yazımızı okuyup kendinize bir rota belirlemeyi unutmayın.

3. Galata Kulesi 

Galata Kulesi 500 yılı aşkın süredir romantizmin gizemin ve kültürün sembolü olarak varlığını sürdürüyor. Bu ikonik yapı eşsiz mimarisi, nefes kesen manzarası ve büyüleyici ortamıyla tanınmakta. Galata Kulesi'nin İstanbul'da aşıkların ve romantik bir deneyim arayanların gönlünde de özel bir yere sahip olduğu biliniyor. Kuleye birlikte gittiğiniz kişinin hayatınızın geri kalanını birlikte geçireceğiniz kişi olduğu inancı burayı, önemli bir soruyu sormak veya sadece birlikte romantik bir akşam geçirmek için mükemmel bir yer haline getiriyor.

4. Lezzet Durakları

Sevgililer Günü Kızkulesi

Sevgililer Günü'nde İstanbul'da romantik bir yemek deneyimi yaşamak isterseniz birçok restorana rezervasyon yaptırabilirsiniz. Eğer hayatınızda bir kez yaşayabileceğiniz bir yemek deneyimi arıyorsanız Agora'yı ziyaret etme fırsatını kaçırmayın. Bu tarihi restoran sizi geçmişe Yunan-Türk meyhane kültürüne götürecek ve unutulmaz romantik bir atmosfer sunacaktır. Otantik ve göz kamaştırıcı bir deneyim için 1924 İstanbul, Sarnıç'taki Sarnıç Restoran veya Kız Kulesi'nde akşam yemeği de oldukça romantik olacaktır.

5. Kültürel Geziler

İstanbul'da geleneksel turistik mekânların ötesine geçen unutulmaz bir deneyim arıyorsanız şehirdeki müzelere bir yolculuk yapabilirsiniz. Sanata ve kültüre meraklı olanlar için Masumiyet Müzesi mutlaka görülmeli. Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un bir romanından uyarlanan bu sıra dışı müze, aşka ve hikâye anlatıcılığına bir övgü niteliğindedir. Veya Beyoğlu’nda bulunan İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde sevdiğinizle sanat üzerine keyifli sohbetler yapabilirsiniz.

6. Adalar

Sevgililer Günü Büyükada

İstanbul'da gerçekten sürükleyici bir deneyim arıyorsanız Prens Adaları mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir yer! Bu rüya gibi adalar doğal güzellikler, zengin tarih ve sanatsal ambiyansla dolu ve bu da onları Sevgililer Günü'nde mükemmel bir romantik dinlenme yeri haline getiriyor. Dahası, Prens Adaları huzurlu ve dinlendirici bir ortam sunarak hareketli şehir hayatından bir kaçış da sunuyor. Burada bir otele rezervasyon yaptırıp geceyi burada geçirebilir veya günübirlik bir geziye katılarak adaların büyüleyici köylerini keşfedebilirsiniz. Veya kendinizi biraz maceraperest hissediyorsanız bisiklet kiralayıp manzaralı yollardan adanın tepesine doğru bir seyahat de yapabilirsiniz.

7. Butiklerde Alışveriş

İstanbul şık butiklerden rengârenk çarşılara kadar alışveriş seçeneklerinin zenginliğiyle tanınan bir şehir ve konu çift olarak alışverişe gelince, olasılıklar gerçekten sonsuz. İster göz alıcı modern tasarımlar ister benzersiz vintage kıyafetler arıyor olun İstanbul'da her şey var. Lüks alışveriş merkezlerinden büyüleyici mahalle butiklerine kadar şehir herkesin zevkine uygun bir şeyler sunuyor. Gösterişli tasarımı ve şık butikleriyle bilinen moda Nişantaşı semtinden, semt pazarı ve geleneksel çarşılarıyla ünlü hareketli Taksim Meydanı'na kadar her çiftin alışveriş tarzına uygun bir alışveriş mekânı var.

8. Gece Hayatı

Sevgililer Günü Çiçek Pasajı

İstanbul’un canlı gece hayatı geleneksel pub ve barlardan popüler gece kulüpleri ve etkinlik alanlarına kadar her zevke uygun geniş yelpazede seçenekler sunuyor. Dans etmeyi ve parti yapmayı sevenler için eğlence ve enerji dolu bir gece geçirmek için pek çok seçeneğin hazır olduğu Şişli, Beşiktaş ve Kadıköy semtleri keşfetmeye değer. Bu alanlar barlardan Türk Popu, 90'lar, 80'ler ve hatta 70'lerin hitlerini çalan gürültülü dans kulüplerine kadar her yaş ve tercihe hitap eden şehrin en sıcak noktalarına ev sahipliği yapıyor.

9. Lüks Oteller

İstanbul çiftlere eşi benzeri olmayan romantik bir gün sunan lüks otellerin ve sağlıklı yaşam merkezlerini bünyesinde bulundurur. Sevgililer Günü’nü geçirmek için muhteşem mimarisi ve lüks olanaklarıyla ünlü ikonik Pera Palace Hotel'den başkasını aramayın. Ya da hala muhteşem manzaralar sunan rahat bir saklanma yeri arıyorsanız Romance İstanbul Hotel konuklarına sıcak, davetkâr bir ortam sunmaktadır. Lüks bir spa deneyimi yaşamak isteyenler için ise İstanbul'un birçok birinci sınıf spa'sı hizmetinizdedir. Örneğin, romantik bir gece öncesinde rahatlamanıza ve enerji toplamanıza yardımcı olacak birinci sınıf spa ve sağlıklı yaşam olanaklarına sahip Six Senses Kocataş Konakları'nı sayabiliriz.

10. Kapalıçarşı

Sevgililer Günü Kapalıçarşı

İstanbul Kapalıçarşı sadece tarihi ve kültürel bir merkez değil aynı zamanda yüksek kaliteli, benzersiz ve yerel olarak üretilen ürünlerin bulunduğu bir hazinedir. Birlikte alışveriş yapmaktan hoşlanan çiftler Kapalıçarşı'nın birçok mağaza ve tezgâhını keşfederek geleneksel el sanatlarından çağdaş sanat eserlerine, hatta nadir ve egzotik baharatlara, çaylara ve tatlılara kadar her şeyi keşfederek kaliteli zaman geçirmeyi sevecekler.

Beyoğlu Pasajları
Kültür Seyahat

Beyoğlu’nun Tarihi Pasajları

İstanbul'u İstanbul yapan semtlerin başında gelen Beyoğlu, eğlence mekanlarıyla olduğu kadar tarihi yapılarıyla da adından söz ettiriyor.

Devamını Oku
Telefon Kamerası ile Tatilinizi Güzel Anılarla Fotoğraflayın
Tips

Telefon Kamerası ile Tatilinizi Güzel Anılarla Fotoğraflayın

Telefon kamerasıyla profesyonel bir kamera kalitesinde fotoğraflar çekebileceğinizi biliyor musunuz? Güzel ve doğru açıyı bulup, ışık ayarlamasını da…

Devamını Oku
eylül kültür sanat 23
İyi Yaşam

Eylül İstanbul Kültür Sanat Rehberi

Sonbaharın başlangıcı eylül, İstanbul için sanat ile dopdolu bir ayın kapılarını aralıyor. Bu ay ne yapacağınıza henüz karar vermediyseniz, sizin…

Devamını Oku